07-07-09

Baywatch wordt een komedie

baywatchEen nieuwe aflevering in de soap rond de verfilming van de televisieserie “Baywatch”, want  vandaag is bekend geraakt dat deze film een komedie wordt. In de serie zelf viel natuurlijk ook heel wat te lachen, maar dat was voornamelijk met de slechte acteerprestaties en scenario’s.

Paramount bevestigde vandaag dat Jeremy Garelick momenteel werkt aan een scenario en ook met plannen rondloopt om dit script zelf te verfilmen. Dat zou dan zijn tweede film als regisseur worden na Is This Your Mother uit 2002. Garelick schreef ook het scenario van het Jennifer Aniston-Vince Vaughn-vehikel The Break-Up en was betrokken bij het scenario bij The Hangover (maar kreeg hiervoor geen credit op de aftiteling).

Garelick is er alvast van overtuigd dat de plot van de populaire serie, die ooit meer dan 1,1 biljoen kijkers trok, uitermate geschikt is voor een komedie: "It felt like the template to do a movie that was similar to 'Stripes' and 'Police Academy,' the comedies I loved growing up. Rather than trying to pitch the tone, I figured it would be easier to write the first act to convey who these characters were." Garelick bekende ook dat hij nog nooit een aflevering van “Baywatch” heeft gezien.

Van de oorspronkelijke cast zal er niemand in de film te zien zijn, hoewel het momenteel gonst van de geruchten dat David Hasselhoff en Pamela Anderson in een cameo zullen te zien zijn. Overigens is er al ooit een komedie gemaakt over “Baywatch” zoals je hieronder kan zien.

26-05-09

Buffy reboot zonder Joss Whedon

Volgens een artikel van The Hollywood Reporter wordt er druk gewerkt aan een reboot van “Buffy The Vampire Slayer”. Het personage is het bekendst door de televisieserie (1997-2003) waarin Buffy werd gespeeld door Sarah Michelle Gellar, maar in 1992 was er al een film met Kristy Swanson in de hoofdrol.

buffy the vampire slayer movieFran Rubel Kuzui  — de regisseur van de film, de producente van de serie én de eigenaar van de rechten op de personages — werkt momenteel met haar man Kaz Kuzui aan de reboot. Joss Whedon, de bedenker van de hele franchise en de creatieve man achter de schermen, is niet betrokken bij dit project. De nieuwe film zal dan ook geen link hebben met de televisieserie, en personages als Willow, Xander, Spike en Angel zullen niet in de film te zien zijn.

De Kuzui’s en studio Vertigo zullen proberen een nieuwe verhaallijn op te starten zonder het universum dat gecreëerd werd door Whedon te dwarsbomen. Het hele idee doet denken aan de reboot van de Star Trek-franchise door J.J. Abrams die aanvankelijk ook met de nodige scepsis werd onthaald door de fans. De film vertrekt van het uitgangspunt dat “into every generation a slayer is born”, en hierdoor een reboot in een andere tijdsperiode makkelijk mogelijk is.

De bedoeling is om een donkerdere film te maken, met potentieel op een langlopende franchise, ook in de vorm van videogames. Momenteel onderhandelen de betrokken partijen met mogelijke scenaristen. Kuzui sluit niet uit dat Whedon alsnog bij het project betrokken wordt, maar dat zij niet de eerste stap zullen zetten. Verder wou Kuzui nog kwijt: "Everything has its moment. Every movie takes on a life at some point, and this seems like the moment to do this."

Het klinkt alvast als een bijzonder slecht idee dat snel wil meespringen op het succes van reboots als Star Trek en vampierenfilms als Twilight. Buffy the Vampire Slayer (de film — met o.a. ook nog Luke Perry, Rutger Hauer, Donald Sutherland en een jonge Hilary Swank) kon rekenen op bijzonder slechte recensies, terwijl de serie net goed onthaald werd. Bovendien leeft Buffy nog verder in de comic book series (zie Wikipedia), die wél worden ondersteund door Joss Whedon en waarin alle personages die televisieseizoen 7 hebben overleefd, meespelen.

17-05-09

Televisie: Dollhouse krijgt een tweede seizoen

Momenteel beraden de grote Amerikaanse televisiezenders zich over hun programmatie voor volgend seizoen. En dat de crisis ook toeslaat in het televisielandschap mag duidelijk zijn, zo bevinden enkele bekende series met grote productiekosten zich op de rand van annuleren (bv. “Without a Trace” en “Cold Case”).

Dollhouse 5

Gelukkig is Fox nog wel bereid een risico te nemen, want ondanks de tegenvallende kijkcijfers heeft de zender een tweede seizoen besteld van "Dollhouse", de nieuwe serie van Joss Whedon (Serenity, “Firefly”, “Angel” en “Buffy the Vampire Slayer”). De officiële bevestiging volgt morgen, maar bronnen binnen Fox hebben al laten weten dat de deal voor 13 nieuwe afleveringen helemaal rond is.

Fox’s beslissing mag als een serieuze verrassing beschouwd worden, want de serie werd door de media al volledig afgeschreven nadat de kijkcijfers week na week bleven dalen tot een dieptepunt van 2,8 miljoen. Desondanks was de serie wel een groot succes op DVR (de Amerikaanse digitale tv) en via online streaming. Er wordt ook veel verwacht van de dvd-verkoop. Fox lijkt zich dus geen twee keer aan dezelfde steen te willen stoten nadat ze eerder vroegtijdig de stekker trokken uit Whedons “Firefly” en de serie daarna een topper werd in de dvd-verkoop.

Het groen licht voor het tweede seizoen komt er ook nadat Whedon een uitgebreide financiële analyse van de show presenteerde aan Fox. Whedon is ervan overtuigd dat je een goede serie kan maken met een relatief klein budget. Zo maakte hij speciaal voor de dvd van het eerste seizoen een extra aflevering met een minibudget om aan te tonen wat je kan bereiken met een kleiner budget. De lengte van de afleveringen wordt in het tweede seizoen ook teruggebracht van 50 naar 42 minuten om te besparen op productiekosten.

Naar verluid waren de bazen van Fox ook fans van de serie, die het in het eerste deel van het seizoen moeilijk had met de verhalen. Om het publiek voldoende vertrouwd te maken met het concept en de personages, werd aanvankelijk gekozen voor losstaande vrij rechtlijnige verhaallijnen. Halverwege het eerste seizoen kwam echter meer en meer de rode draad tevoorschijn en de serie eindigde met twee schitterende afleveringen, die een voorbeeld zijn voor goedgeschreven meeslepende televisie. De beslissing van Fox wordt in de Amerikaanse pers dan ook onthaald als "a good day for unconventional television”.

Eerder had Fox al nieuwe seizoenen besteld van "Lie to Me" en "Fringe", zodat hun nieuwe dramaseries van vorige seizoen allemaal hernieuwd worden. De zender besliste ook dat het forensische drama "Bones" (foto) een vijfde en een zesde seizoen krijgt. Ook ABC liet al in zijn kaarten kijken en hernieuwde o.a. "Heroes", "Southland" en de komedie "Parks and Recreation" met Amy Poehler. De zender laat ook weten dat "Scrubs"  een negende seizoen krijgt, hoewel Zach Braff de serie verlaat. Aan "Life" komt na twee seizoen wel een einde.

bones 1

Een overzichtje van de stand van zaken op dit moment vind je hieronder:

NOT YET RENEWED | Outlook GOOD
20/20, ABC
48 Hours Mystery, CBS
60 Minutes, CBS
America's Most Wanted, FOX
Better Off Ted, ABC
Castle, ABC
Cold Case, CBS
COPS, FOX
Criminal Minds, CBS
CSI, CBS
CSI: Miami, CBS
CSI: NY, CBS
Dateline NBC, NBC
Deal or No Deal, NBC
Dollhouse, FOX
Ghost Whisperer, CBS
Hell's Kitchen, FOX
House, FOX
How I Met Your Mother, CBS
Law & Order, NBC
Medium, NBC
The Mentalist, CBS
My Name Is Earl, NBC
NCIS, CBS
Numbers, CBS
Rules of Engagement, CBS
Scrubs, ABC

NOT YET RENEWED | Outlook FAIR
Are You Smarter than a 5th Grader?, FOX
Chuck, NBC
Don't Forget the Lyrics!, FOX
Eleventh Hour, CBS
Flashpoint, CBS
The Game, CW
Gary Unmarried, CBS
The New Adventures of Old Christine, CBS
Privileged, CW
Samantha Who?, ABC
Surviving Suburbia, ABC
Terminator: The Sarah Connor Chronicles, FOX
The Unit, CBS 
Without a Trace, CBS

NOT YET RENEWED | Outlook POOR
Cupid, ABC
Everybody Hates Chris, CW
Harper's Island (next incarnation of), CBS
Homeland Security, ABC
In the Motherhood, ABC
Kath & Kim, NBC
Kings, NBC
Knight Rider, NBC
Reaper, CW
Sit Down, Shut Up, FOX
Stylista, CW
The Unusuals, ABC
Worst Week, CBS

CANCELED/NOT RETURNING
Boston Legal, ABC
Crusoe, NBC
Dirty Sexy Money, ABC
Do Not Disturb, FOX
Easy Money, CW
Eli Stone, ABC
ER, NBC
The Ex List, CBS
In Harm's Way, CW
King of the Hill, FOX
Life, NBC
Life on Mars, ABC
Lipstick Jungle, NBC
My Own Worst Enemy, NBC
Opportunity Knocks, ABC
Prison Break, FOX
Pushing Daisies, ABC
Valentine, CW 

OFFICIALLY RENEWED FOR THE 2009-10 TV SEASON
24, FOX
30 Rock, NBC
90210, CW
The Amazing Race, CBS
American Dad, FOX
American Idol, FOX
America's Funniest Home Videos, ABC
America's Next Top Model, CW
The Bachelor, ABC
The Big Bang Theory, CBS
The Biggest Loser, NBC
Bones, FOX
Brothers & Sisters, ABC
The Celebrity Apprentice, NBC
Dancing with the Stars, ABC
Desperate Housewives, ABC
Extreme Makeover: Home Edition, ABC
Family Guy, FOX
Friday Night Lights, NBC/DirecTV
Fringe, FOX
Gossip Girl, CW
Grey's Anatomy, ABC
Heroes, NBC
Kitchen Nightmares, FOX
Law & Order: SVU, NBC
Lie to Me, FOX
Lost, ABC
The Office, NBC
One Tree Hill, CW
Parks and Recreation, NBC 
Private Practice, ABC
Saturday Night Live Weekend Update Thursday, NBC (six episodes)
The Simpsons, FOX
Smallville, CW
Southland, NBC (for 13 episodes) 
Supernanny, ABC
Supernatural, CW
Survivor, CBS
'Til Death, FOX
Two and a Half Men, CBS
Ugly Betty, ABC
Wife Swap, ABC

NEW SHOWS ORDERED FOR THE 2009-10 TV SEASON
NBC's 100 Questions, comedy
NBC's Breakthrough with Tony Robbins, reality
FOX's Brothers, comedy
NBC's Community, comedy
NBC's Day One, drama (early 2010)
ABC's Flash Forward, action-drama
FOX's Human Target, action-drama
NBC's The Marriage Ref, reality
NBC's Mercy, drama
ABC's Modern Family, comedy
NBC's Parenthood, dramedy
FOX's Past Life, drama
FOX's Sons of Tucson, comedy
NBC's Trauma, drama
NBC's Who Do You Think You Are?, reality

Ondertussen is ook bekend dat er geen Amerikaane remake komt van "Absolutely Fabulous" (meer daarover in deze post). Fox besliste op basis van de pilot om geen volledig seizoen te bestellen, hetzelfde deed ook Showtime met “The Farm”, de spinoff van "The L Word". Twee uitstekende beslissingen wat mij betreft.

16-03-09

Ook MacGyver krijgt zijn film

Haal de kauwgum, paperclips en elastiekjes maar boven want New Line Cinema heeft plannen om een film te maken van de cultserie "MacGyver". Er is nog geen scenarist aangeteld, maar New Line hoopt een scenario te vinden dat een entertainende avonturenfilm moet opleveren: "We think we're a stick of chewing gum, a paper clip and an A-list writer away from a global franchise," aldus Richard Brener van New Line.

macgyverVoor diegenen die niet voor de buis gekluisterd zaten in de jaren ’80: “MacGyver” was een avonturenserie die op ABC te zien was in de periode 1985-1990. Alles draaide rond het personage Angus MacGyver, gespeeld door Richard Dean Anderson, een geheim agent bij de Phoenix Foundation. Deze MacGyver wist zich altijd uit de meest netelige situaties te redden met behulp van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Meer informatie over de serie vind je op MacGyvers Wikipedia pagina.

Na het stopzetten van de serie werden al eens twee televisiefilms gemaakt: MacGyver: Lost Treasure of Atlantis en MacGyver: Trail to Doomsday (beide 1994). Hoewel deze films niet echt succesvol bleken, bereikte de serie na haar stopzetten een soort cultstatus en werd de term ‘MacGyver’ een begrip voor het oplossen van een moeilijk probleem door het gebruik van alledaagse voorwerpen. In augustus 2007 kozen de Amerikanen MacGyver nog als de fictieve figuur die ze het liefst zouden bellen in een noodsituatie. MacGyver liet daarbij o.m. Buffy Summers en Jack Bauer achter zich.

Het is nog niet geweten of Richard Dean Anderson opnieuw in de huid van MacGyver kruipt. De man is ondertussen 59 jaar, misschien te oude om nog in het rond te springen, maar ene Harrison Ford liep anderzijds vorig jaar ook nog vrolijk Indiana Jones te wezen op zijn 66ste.  Anderson was de vorige jaren te zien in de sciencefictionseries "Stargate: Atlantis" en "Stargate SG-1".

Sinds 2007 is er in het programma "Saturday Night Live" een terugkerende sketch te zien waarin Will Forte MacGruber is, een parodie op MacGyver. Richard DeanAnderson heeft al een tweetal keer meegespeeld in zo’n sketch. Of de populariteit van de sketch de beslissing over de film beïnvloed heeft, wil New Line niet kwijt, maar een slechte zaak zal het zeker niet geweest zijn.

20-01-09

Vier series op weg naar de bioscoop

Is het een gebrek aan creativiteit en originele ideeën van filmmakers, de hoop op veel geldgewin door een bestaand idee te gebruiken (met dus een bestaande fanbasis), of hebben de acties van fans toch invloed op de beslissingen van filmmakers? Vast staat dat in navolging van o.a. “The X-Files”, “Sex and the City” en “The Simpsons”, ook andere populaire televisiereeksen in de toekomst misschien hun opwachting zouden maken op het grote scherm.

babylon 5

Een eerste serie waarover filmgeruchten de ronde doen, is de science fictionserie "Babylon 5" (1994). Er bestaan al een paar televisiefilms, maar bedenker J. Michael Straczynski heeft in een interview met Skiewed and Reviewed laten doorschemeren dat Warner eraan denkt een bioscoopfilm van de serie te maken: “[…] the only thing that would compel me to return to the B5 universe would be if WB came around and said “Here’s enough money to make a Really Big Movie, go and write whatever you want.” […] I do think the fans might be owed more good B5. Ironically, WB never seemed interested in doing a big B5 movie just on its own terms, in recognition for what it is and was. But now that I’m suddenly doing all this movie work, they’ve started calling and saying, “So, how big a movie would it have to be for you to come back and make a B5 movie for us?” So we’ll see." Straczynski is momenteel gegeerd in filmkringen nadat hij het scenario van Clint Eastwoods Changeling schreef.

jericho

En ook van "Jericho" (2006) zou er een filmversie komen. Dat bevestigt uitvoerend producent Jon Turteltaub aan IF: “We're developing a feature for Jericho. It would not require you to have seen the TV show, but it get into life after an event like this on a national scale. It would be the bigger, full on American version of what’s going on beyond the town in Jericho." De serie draaide rond de inwoners van het fictieve stadje Jericho, Kansas die de nucleaire aanval op 23 grote Amerikaanse steden overleefden. De serie hield het slechts één seizoen vol, maar na aanhoudende protest van de fans werd nog een tweede, kort seizoen gemaakt om het verhaal af te ronden. Het eerste seizoen was te zien op VT4.

pushing daisiesFans van "Pushing Daisies", de serie met de vrolijke felle kleurtjes over een taartenmaker die de doden één minuut weer tot leven kan wekken, mogen ook hopen op een film. Ook “Pushing Daisies” werd onlangs gecanceld en Actrice Kristin Chenoweth vertelt aan TV Guide dat de resterende afleveringen de grote plotlijnen niet allemaal zullen oplossen. Een film zou soelaas kunnen brengen: "It would wrap up a lot of the unanswered questions that people will have once they finally air our final episodes." Bedenker Bryan Fuller denkt ook aan een comic book om te serie verder te zetten.

veronica mars

Over een film van de populaire serie  "Veronica Mars" doen al langer geruchten de rond (zoals hier) en bedenker Rob Thomas bevestigt in een interview met If Magazine dat de film er hoogstwaarschijnlijk komt. Thomas had het heel druk met zijn nieuwe serie “Cupid” maar aangezien er van deze serie slechts 8 afleveringen ipv 13 zullen worden gemaakt, heeft Thomas tijd voor andere dingen: "That means I have time to write the 'Veronica Mars' movie. But my writing the movie is half the battle. Someone else has to pay for it. Joel Silver [the show's executive producer] does have a pile of money. He called on me saying 'Can we do this now?' Kristen [Bell, title character] wants to do it. Joel wants to do it and I want to do it. For me, that's the next project." In de film zou Veronica Mars in haar laatste jaar aan de universiteit zitten.

29-10-08

Krijgt na het succes van 90210 ook Melrose Place een remake?

Goed nieuws voor diegenen die nostalgisch terugdenken aan de jaren ’90, want CMB Paramount Network TV denkt eraan om na "Beverly Hills, 90210" ook nieuw leven te blazen in "Melrose Place". “Melrose Place” ontstond in 1992 als spin-off op het populaire “Beverly Hills 90210”, en beide series maakten van producent Aaron Spelling een van de machtigste mensen in de televisiewereld.

melrose place 1

Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing want de nieuwe versie van “Beverly Hills 90210”, nu kortweg "90210", scoort verrassend goed op zender CW. Van deze serie zijn tot nu toe 8 afleveringen besteld, en ze gaat over een familie uit Kansas die naar Los Angeles verhuisd waar de kinderen terecht komen op West Beverly Hills High.

Rob Estes (Kyle) speelt er overigens een van de hoofdrollen in en van de oorspronkelijke cast zien we Jennie Garth (Kelly) en Shannen Doherty (Brenda) terug. Tori Spelling en Shannon Doherty lagen naar aloude gewoonte al overhoop met elkaar voordat de eerste beelden geschoten waren. Geen Donna dus in de nieuwe reeks.

“Melrose Place” werd aanvankelijk gelanceerd op de merknaam “Beverly Hills” nog meer onder de aandacht te brengen. De spin-off liep van 1992 tot 1999 zeven seizoenen lang op Fox. Aanvankelijk bleek de reeks niet zo’n succes, maar dat veranderde toen Heather Locklear in het tweede seizoen haar opwachting maakte als de bitch Amanda Woodward. De kijkcijfers schoten omhoog en de reeks werd een van de populairste serie van de jaren ’90.

Andere personages werden gespeeld door Grant Show (Jake), Josie Bissett (Jane), Daphne Zuniga (Jo), Thomas Calabro (Michael), Andrew Shue (Billy) en Laura Leighton (Sydney). Vele bekende acteurs waren in het prille begin te zien in de serie, zoals Courtney Thorne-Smith (“Ally McBeal”), Doug Savant (“Desperate Housewives”), Marcia Cross (“Desperate Housewives”), Rob Estes (“Women’s Murder Cub”), Alyssa Milano (“Charmed”) en Kristin Davis (“Sex and the City”).

Het hele project begint zich nog in een absolute beginfase en er zijn nog geen scenaristen of producenten aangesteld. Bedenker Darren Star zou niet betrokken zijn bij deze nieuwe “Melrose Place”. Met  "Models Inc." Kreeg ook “Melrose Place” in 1994 een spin-off, maar deze serie over een groepje modellen (met o.a. Carrie-Anne Moss) werd al na een seizoen afgevoerd.

“Melrose Place” was het “Dallas” en “Gossip Girl” van de jaren ’90 en de reeks zorgde voor een van dé momenten uit de televisiegeschiedenis. De scène in kwestie staat hieronder.

12-10-08

Absolutely Fabulous krijgt Amerikaanse remake

De website van Variety meldt dat de Britse reeks "Absolutely Fabulous" een Amerikaanse remake krijgt. De setting wordt verplaatst van Londen naar Los Angeles, maar de basisverhaallijnen blijven behouden. De serie zal dus draaien rond de Amerikaanse varianten van Edina Monsoon (Jennifer Saunders) en Patsy Stone (Joanna Lumley). absolutely fabulous

Eddie is eigenares van een PR-bureau en kampt met een soort ‘midlife crisis’: ze is de veertig gepasseerd, worstelt constant met haar gewicht en probeert met alle macht de tekenen van het ouder worden te maskeren. Haar dochter Saffron (Julia Sawalha) is in alles haar tegenpool. Saffie draagt ouderwetse kleren, studeert hard, probeert haar moeder enigszins op het rechte pad te houden en zorgt voor Eddies vergeetachtige moeder (June Whitfield). Patsy's enige levenstaak lijkt dan weer het overmatig consumeren van alcohol, drugs en seks met jonge mannen te zijn. Zij komt vaak in conflict met Saffy, die vindt dat zij een slechte invloed op haar moeder heeft.

De serie, die gebaseerd is op de sketch ‘Mother and Daughter’ uit "French and Saunders", werd door de BBC voor het eerst uitgezonden in 1992. In 2004 kwam het vijfde en laatste seizoen op de buis. Christine Zander (“Saturday Night Live”, “3rd Rock from the Sun”) krijgt de aartsmoeilijke taak om de oerbritse scripts te veramerikaniseren. Zijn krijgt daarbij wel de hulp van Ian Moffitt van de BBC en Jennifer Saunders zelf, die de taak van uitvoerende producent op zich neemt.

Het is overigens niet de eerste keer dat er sprake is van een Amerikaanse AbFab, want meer dan tien jaar geleden werkte Roseanne Barr samen met Carrie Fisher al een remake van de serie voor ABC. De sictom "Cybill" met Cybill Shepherd (CBS, 1995-1998) had ook een AbFab-sfeertje en het snel gecancelde "High Society" (CBS, 1995) was dan weer een slechte imitatie.

Het is natuurlijk niet de eerste keer date en Britse komische reeks een Amerikaanse remake krijgt. "The Office" is het grootste succes en won enkele weken geleden nog een paar Emmy Awards, maar het Amerikaanse "Coupling" was dan weer vreselijk en werd na een seizoen alweer afgevoerd en ook de Amerikaanse versie van "Little Britain USA" krijgt niet echt geweldige reviews.

Ik ben een grote fan van de originele versie, en ik vind een remake dan ook een bijzonder slecht idee. Niemand is wat mij betreft een betere Eddie en Patsy dan Saunders en Lumley zelf, dus voor mij hoeft dit echt niet. Bovendien is “Absolutely Fabulous” een typische serie uit de jaren ’90 die zwaar teert op de toenmalige trends, ik zie dan ook niet hoe dat geloofwaardig zal worden uitgewerkt in de nieuwe versie. Dit is dan weer fabulous darling. Cheers!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende