15-06-09

Sequelitis: Wanted, The Hangover, Pirates of the Caribbean, Mission: Impossible, Scream

wanted 1Wanted 2

De Russische regisseur Timur Bekmambetov heeft in een interview met een Russische website laten doorschemeren dat hij volop werkt aan een sequel van Wanted. In juli zou de preproductie van de film moeten beginnen waarna eind dit jaar de opnames zullen plaatsvinden in Amerika, India en Rusland. Bekmambetov laat de deur open voor een terugkeer van Angelina Jolie, wiens personage Fox het eerste deel nochtans niet overleefde. Ook het personage van The Exterminator (Konstantin Khabenskiy) zou mogelijks terugkeren, of ook James McAvoy weer meedoet, is nog niet bekend. Wanted 2 krijgt een budget van 150 miljoen dollar.

The Hangover 2

Voor de tweede week op rij prijkt de komedie The Hangover, waarin in een paar vrienden naar Las Vegas trekken voor een vrijgezellenavond, aan kop van de Noord-Amerikaanse box office. Het is dan ook geen verrassing dat er al volop wordt gebrainstormd over een sequel. Regisseur Todd Phillips geeft alvast toe dat hij al over een sequel heeft nagedacht: "Two weeks ago I was saying, 'let's see how it works out.' Now that the movie has really connected, it's something we're doing for sure." De opnames voor The Hangover 2 zouden in de lente van 2010 van start gaan, alle protagonisten zouden opnieuw meedoen.

Pirates of the Caribbean 4

Ook kapitein Jack Sparrow is nog lang niet begraven,  want er komt immers een  Pirates of the Caribbean 4. Johnny Depp zal opnieuw zijn piratenplunje aantrekken en dat zou wel eens sneller dan gepland zijn want producent Jerry Bruckheimer heeft laten weten dat een vierde Piratesfilm voorrang krijgt op The Lone Ranger, ook met Depp en ook van Disney. Bruckheimer: “Disney’s priority is to get Pirates made. That's a great franchise for them and for us too. Beloved, with a great character and Johnny's really excited about coming back to Captain Jack." Orlando Bloom en Keira Knightley zullen niet meer te zien zijn in de vierde film.

Mission: Impossible 4

Volgens Empire hebben J.J. Abrams en Tom Cruise de koppen bij elkaar gestoken voor Mission: Impossible 4. Abrams heeft hun gesprekken inmiddels bevestigd: “I am incredibly honored that Tom has invited me back as a producer on Mission: Impossible 4. Tom and I have come up with a really cool idea we are pursuing.” Er wordt meteen gespeculeerd over een vijfde en zesde film.

Scream 4

Over een vierde deel voor de Scream-trilogie is al veel geschreven, maar nu mengt ook Wes Craven zelf zich in de debatten. De regisseur sluit nu — na eerdere negatieve berichten — niet meer uit dat hij zelf betrokken zal zijn bij Scream 4: "I'm not closed to it, I'm not open to it, I'll be perfectly happy to read a script and tell [producer Bob Weinstein] what I think." Van de originele cast zullen alleen David Arquette en Courteney Cox hun rol hernemen, voor Neve Campbells Sidney Prescott is er dus geen plaats meer.

06-02-09

Meer seks in de stad

Na aanhoudende geruchten heeft scenarist / regisseur Michael Patrick King vandaag bekendgemaakt dat er een tweede film komt over de vier dames uit Sex And The City. Dat mag geen verrassing zijn aangezien de eerste film vorig jaar in zijn openingsweekend 56 miljoen dollar bijeenschaarde (meer dan 400 miljoen dollar in totaal) en van de dvd in Engeland alleen al meer dan 920.000 exemplaren werd verkocht in het eerste weekend.

Dat men deze koe daarom nog wat wil uitmelken, is geen verrassing. Dat de vier actrices, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis en Cynthia Nixon, deze sequel zullen voelen met een opwaardering van hun salaris, lijkt ook evident. Dat de vier en King echter hebben getekend voor deze Sex and the City 2 zonder dat er ook maar sprake is van een scenario, is echter onrustwekkend en alarmerend.

sex-and-the-city-2

De eerste film blonk vorig jaar immers niet uit door een fris en origineel scenario. Het was integendeel een bijzonder slappe bedoening die film, die erin slaagde een taboedoorbrekende en gevatte serie te reduceren tot 145 minuten kijken naar vier zeurende vrouwen. Sex and the City was wat mij betreft dan ook een van grootste tegenvallers van vorig jaar.

Waarover de nieuwe zal gaan, is dus nog een groot raadsel. Waarschijnlijk pikt hij in op het einde van de vorige waarin Carrie eindelijk trouwde met Mr Big, Samantha terugkeerde naar haar status als vrijgezel, Miranda en Steve het bijlegden en Charlotte en Harry een nieuwe baby mochten verwelkomen. Laten we alvast hopen dat de scenaristen meer kunnen bedenken dan “Carrie  and Big break up… again”.

Michael Patrick King is voorlopig nog de enige enthousiasteling over dit project:  "I'm very excited to work with these amazing actresses again and would love to give everyone more information about the sequel... but I'm busy with my Sex life." Een scenario is er dus nog niet, een release datum wel: zomer 2010.

21-12-08

TRON 2.0 in 3D

Er lijkt schot eindelijk te komen in de sequel van de cultklassieker TRON (1982). De film die eerst gewoon Tron 2 heette, dan weer TRON 2.0 en nu weer wordt aangeduid als TR2N, zou volgens de laatste berichten volledig in 3D worden opgenomen. Verder zijn er ook nieuwe namen toegevoegd aan de cast.

Het 3D-nieuws komt van de mensen van Ain't It Cool en is nog niet bevestigd door de studio: “I think the masses would love this tidbit of info. Tron 2.0 is going to be shot ENTIRELY in 3-D. They are really excited about what they are going to be doing with the Tron world in 3-D. With new technology, they can actually wear the glasses at the monitors as they shoot & it will show them exactly how the 3-D will look so that they can get exactly what they are looking for. If there has ever been a world that 3-D would totally embrace, I think it would be the world of Tron. Specifically, we are going to get a first person view from inside of a light cycle in the film. That should be a lot of fun.”

TRON-1

Sinds juli was het al duidelijk dat er een sequel zat aan te komen nadat het publiek op de San Diego Comic Convention onder luid applaus beelden van lichtgevende motorfietsen te zien kreeg. Jeff Bridges neemt de rol van Kevin Flynn opnieuw op, nadat hij in 1982 al eens werd opgezogen in een computerwereld waar hij moest deelnemen aan gladiatorengevechten.

Bridges krijgt in TRON 2.0 het gezelschap van Beau Garrett (Turistas) en  Olivia Wilde, die vooral bekend is als ‘13’ uit “House MD” (vanaf seizoen 4). Garrett kruipt in de huid van een sirene, terwijl Wilde een werkster speelt die het Master Control Program helpt bestrijden. Joseph Kosinski (die momenteel werkt aan een nieuwe versie van Logan's Run) neemt de regie voor zijn rekening, naar een scenario van Edward Kitsis en Adam Horowitz (“Lost”).

TRON is vooral bekend voor zijn revolutionaire special effects, dat moet bijna dertig jaar later visueel nog beter kunnen. Details over het verhaal zijn er nog niet, evenmin als een mannelijke hoofdrol. Maar de beelden die getoond werden op ComicCon zorgden alvast voor een redelijke buzz in de filmwereld en er wordt rijkhalzend uitgekeken naar nieuws over TRON2.0, die in 2011 uitkomt.

15-07-08

Scream 4 nu toch op komst?

Gisterenavond raakte bekend dat The Weinstein Company een overeenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse kabelzender Showtime. Daarmee zal de zender, die o.m. de series “Weeds”, “Dexter”, “The Tudors” en “The L Word” uitzendt, de komende zeven jaar alle nieuwe films van de productiemaatschappij van Bob en Harvey Weinstein als eerste televisiezender vertonen. De deal op zich is niet echt interessant, maar de namen van de eerste films zijn dat wel.

Zo zal The Weinstein Company Inglorious Bastards van Quentin Tarantino maken. Vorige week al lekte het script van Tarantino’s oorlogsfilm uit op internet terwijl de regisseur nog volop een studio aan het zoeken was om zijn project te financieren. Verscheidene grote studio’s spraken ook hun interesse uit voor het project, maar Tarantino heeft dus gekozen voor de Weinsteins, die hem bijna twintig jaar geleden zijn doorbraak gunden. Tarantino zou deze week overigens naar Frankrijk vliegen om te proberen Brad Pitt te overtuigen voor de hoofdrol.

Andere titels in het packet zijn All Good Things van Andrew Jarecki (Capturing the Friedmans) met Ryan Gosling en Kirsten Dunst, de remakes van het legendarische Seven Samurai van Akira Kurosawa en Scanners van David Cronenberg, de adaptatie van Paulo Coelho’s bestseller The Alchemist en de thriller Panic naar een boek van Jeff Abbott.      scream mask

Daarnaast zal er ook een vierde Screamfilm gemaakt worden, en daarmee wordt dus een van de beste horrorfranchises van de laatste tien jaar voortgezet. Enkele jaren geleden was er al sprake van een vierde film en toen knoopten de Weinsteins gesprekken aan met de originele castleden, maar vrijwel niemand van de acteurs had toen zin in een vierde deel.

Een reden waarom Scream 4 er nu blijkbaar toch zal komen, is het financiële plaatje. Blijkbaar hebben de Weinsteins volgens een insider nood aan een stevige financiële opsteker: “That the Weinstein’s have to stick with some sure-things now – they need the money. They’ve tried to do different things, stay away from sequels and so on, but that hasn’t worked. They’ve been in the red for a while. You’ll start to see a lot of sequels and remakes out of TWC over the next couple of years”.

De vraag is natuurlijk of de crew- en castleden nu wel bereid zijn om terug te keren naar Woodsboro. Regisseur Wes Craven heeft altijd gezegd dat zijn deelname afhangt van het script en dus wordt de belangrijkste taak van Harvey en Bob misschien wel om Kevin Williamson terug te halen om het scenario te pennen. Ten slotte heeft Williamson na Scream en Scream 2 buiten enkele afleveringen van “Dawson’s Creek” en “Hidden Palms” niet veel meer geschreven. Williamson paste in 2000 al voor Scream 3 en dat was te merken, want het voorlopig laatste deel was ook het zwakste uit de reeks.

Het echtpaar Courteney Cox en David Arquette zou een vierde film wel zien zitten. Maar dat lijken voorlopig ook de enige twee acteurs. Verwacht wordt dat Neve Campbell genoeg heeft van Sidney Prescott, hoewel ook zij momenteel niet echt een bloeiende carrière heeft. Patrick Dempsey was te zien in de derde film, maar hij heeft nu een nieuwe carrière als dokter McDreamy in “Grey’s Anatomy”, dus ook Dempsey zal wellicht Scream 4 aan zich laten voorbijgaan.

Aangezien met de derde film de serie op een grote teleurstelling eindigde, kan een nieuwe film de franchise misschien het einde geven waar ze recht op heeft. Anderzijds is het beter de serie met rust te laten. Bovendien hebben de Weinsteins al jaren geen hit meer gehad, en zijn ze vooral bekend voor hun teleurstellingen aan de box office, zie Grindhouse.

11-05-08

Donnie Darko the sequel

donnie darko posterVolgens de website Screen Daily beginnen op  18 mei as de opnames van de sequel van Donnie Darko. De Britse productiemaatschappij Velvet Octopus zal op het komende filmfestival van Cannes al aanwezig zijn om de rechten op de sequel aan de man te brengen. Die voor Noord-Amerika zijn ondertussen al verkocht aan Fox. De sequel is getitelt S. Darko, en heeft een budget van circa 10 miljoen dollar (wat het dubbel is van de originele film).

Donnie Darko kwam in 2001 uit en deed het — ondanks behoorlijk enthousiaste reviews — rotslecht aan de box office. De film werd wel een verkoopsucces toen hij uitkwam op dvd en in de loop der jaren heeft hij een cultstatus opgebouwd. Ook regisseur Richard Kelly werd meteen gekatapulteerd tot het cultdom, maar hij heeft vooralsnog zijn status niet kunnen bevestigen. De opvolger van Donnie Darko, Southland Tales, laat al jaren op zich wachten. 

Het verhaal van S. Darko begint zeven jaar na het einde van de eerste film. Samantha Darko, de zus van Donnie, is ondertussen 18 jaar en trekt samen met haar beste vriend Corey op een roadtrip naar Los Angeles. Onderweg worden ze geplaagd door vreemde visioenen en bizarre situaties. 

Daviegh Chase herneemt haar rol als Donnie Darko’s zus Samantha, en krijgt het gezelschap van o.a. Ed Westwick (“Gossip Girl”, Children of Men), Briana Evigan (Step Up 2) en Justin Chatwin (War of the Worlds). Chase is de enige die de overstap maakt naar de sequel, want Jake Gyllenhaal, Drew Barrymore, Patrick Swayze en Maggie Gyllenhaal laten Donnie Darko 2 zeer wijselijk aan zich voorbijgaan.

donnie darko

En hoewel de producenten van de sequel wel met hem hebben gepraat, is regisseur Richard Kelly ook niet betrokken bij de productie. Hij wordt achter de camera vervangen door Chris Fisher (“Cold Case”, Dirty, Rampage), die in een statement laat weten:  "I am a great admirer of Richard Kelly's film and hope to create a similar world of blurred fantasy and reality." Simon Crowe van Velvet Octopus voegt hieraan toe: "I think there is a new generation of cinema-goers who will be very excited to see this film. Donnie's not in [the new film] but there are meteorites and rabbits."

Het is mij volstrekt onduidelijk waarom er een sequel moet komen op Donnie Darko. Het verhaal werd in 2001 netjes afgerond, zonder dat er nog losse eindjes waren en de film veroorzaakte geen volkstoeloop aan de bioscoopkassa’s. In één of ander parallel universum zou dit misschien een goed idee geweest zijn, maar nu rest mij alleen een welgemeende waarom?

 

03-05-08

Sequel The Descent

Dit is een beetje een vreemd bericht: volgens The Hollywood Reporter is er een sequel op komst van de horrorfilm The Descent. Op zich is dat niet zo vreemd aangezien de film amper 10 miljoen dollar kostte en meer dan 57 miljoen opbracht. Een simpel rekensommetje leert dan dat een sequel geen verrassing kan worden genoemd. Wat wel verrassend is, is de plot van de The Descent 2.

En hier begeven we ons op spoilerterrein dus wie de eerste film nog niet heeft gezien, kan nu beter stoppen met lezen. Volgens de summiere inhoud op The Hollywood Reporter duikt de overlever (enkelvoud) uit de eerste film terug het grottenstelsel in om de rest van haar vrienden te vinden. En nu wordt het vreemd want er zijn namelijk twee overlevenden, namelijk Sarah (Shauna MacDonald) en Juno (Natalie Mendoza),… althans in Amerika.

the descent

Sarah vond immers alleen in de Amerikaanse versie uitgang van de grot, want in Europa zien we als laatste scène een wanhopige Sarah die nog steeds in de grot zit (en daar niet lijkt te zullen uitkomen). De Amerikaanse markt is natuurlijk de belangrijkste voor de filmstudio’s en de voorlopige korte inhoud op de imdb lijkt dit te bevestigen. Sarah bereikt een afgelegen benzinestation waar ze wordt opgepikt en naar een ziekenhuis gevoerd. 

Daar herinnert ze zich plots dat Juno nog leefde toen ze uit de grot wist te ontkomen. Sarah keert met een groepje agenten terug naar de grot om haar vrienden te zoeken, maar luttele tellen nadat ze de grot ingaan, stort de ingang in. En kan het spelletje van voor af aan beginnen. In ieder geval zullen de Europese kijkers zich aan het begin van The Descent 2 zich wel even in de haren krabben, maar dat komt er van als je verschillende eindes van een film maakt. 

Wat wel zeker is, is dat Neil Marshall de regie zal overdragen aan Jon Harris die zijn regiedebuut. Marshall blijft wel bij het project betrokken als producent. Het scenario is van de hand van James Watkins die eerder de horrorprent My Little Eye schreef.  Nieuwe castleden zijn Gavan O'Herlihy, Joshua Dallas, Anna Skellern, Douglas Hodge en Krysten Cummings. De sequel zal opnieuw een budget hebben van 10 miljoen dollar en de opnames vinden plaats in Schotland en Londen.

08-05-07

Austin Powers krijgt vierde film

austinpowers

Yeah, baby, yeah ! Na International Man of Mystery (1997), The Spy Who Shagged Me (1999) en Austin Powers in Goldmember krijgt de geschifte geheime agent Austin Powers een vierde film. Dat vertelde bedenker en vertolker Mike Myers aan de website Moviehole. 

Myers vertelde nog dat in de vierde film de aandacht meer zal liggen op het personage van Dr. Evil dan op Austin Powers zelf. “There is a fully conceived idea for a fourth and I can just say that it’s from Dr Evil’s point of view, so if you balanced how much of it was Austin with Dr Evil, it’s more Dr Evil than Austin.”

Het valt te verwachten dat Austin Powers 4 verder zal bestaan uit Seth Green — als Scott Evil, zoon van — een hele hoop cameo’s van bekende koppen uit allerlei sectoren, aangebrande moppen en stukken fruit om bepaalde lichaamsdelen te bedekken. Kortom, niks nieuws onder de zon dus, maar wel groovy baby!

Mike Myers deed zijn uitspraken tijdens een screening van de nieuwe Shrek 4 waarvoor de komiek de stem van het titelpersonage inspreekt. Van deze Shrek komt er overigens ook een vierde film (en over een vierde Pirates of the Caribbean film wordt momenteel ook gesproken).

Voor Austin Powers 4 en Shrek 4 zal Mike Myers eerst muzikant Keith Moon van The Who spelen in een biopic. Over dit project wist Myers nog dit te vertellen: “About four and a half years ago I got a call from security that a Roger Daltry wanted to come, so he came and he said ‘I really would love you to play Keith’ and because I’ve drummed my whole life, I love The Who, I love Keith, I was fascinated by that time. I made Austin Powers because of my fascination and I grew up in an English house and there is nobody more English than an Englishman who no longer lives in England, so I was just inundated with English culture. Donald Margulies is the Pulitzer Prize wining playwright has written the screenplay and it’s great, so I’m excited.“

*Archief:

Austin Powers 4 zonder Mike Myers? (11/10/2005)

19:46 Gepost door karen in sequelitis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mike myers, parodie, sequel, austin powers, shrek |  Facebook |