07-08-08

Faster, Pussycat! Britney?

Het volgende bericht klinkt als een erg late aprilgrap, maar het is desondanks toch al opgepikt door verschillende websites. Volgens de Britse krant The Telegraph zou Quentin Tarantino Britney Spears benaderd hebben voor de hoofdrol in de remake van Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965) van Russ Meyer. Zou, want het blijft natuurlijk een groot gerucht.

faster pussycat kill kill

Na Grindhouse is de regisseur blijkbaar wel te vinden voor een risico. Eerder vandaag raakte al bekend dat Tarantino niet alleen Brad Pitt heeft gecast voor zijn oorlogsfilm Inglorious Bastards, maar ook collega-regisseur Eli Roth, die meteen een van de hoofdrollen krijgt.

Spears maakte haar grote acteerdebuut in het gruwelijke Crossroads (2002) waarvoor ze een razzie voor slechtste actrice kreeg. Onlangs was ze nog te zien in twee afleveringen van de sitcom “How I Met Your Mother”, maar verder haalde ze de laatste jaren vooral de pers met haar privéleven.

Een onofficiële bron uit de entourage van Tarantino liet nog het volgende optekenen: "Quentin is convinced Britney will be brilliant. She's delighted. She thinks it could turn her career around. It is perfect Tarantino material. He wanted to get Britney first. She's playing the most important character."

Moest het verhaal waar zijn, zou het wel een briljante zet zijn van Tarantino. De casting van Spears zorgt nu al voor een enorme buzz voor zijn film en het is nog niet eens officieel. Ook voor Spears zou dit overigens een goede zaak zijn want haar carrière is al lang niet meer wat ze geweest is. De zangeres zou overigens de stripper Varla spelen, die in de originele film een man met haar blote handen vermoord en er met zijn vriendin vandoor gaat. Het verhaal eindigt met een bloedbad, maar er zouden ook enkele stomende seksscènes aan vooraf gaan. Oops, I did it again.

De woordvoerder van Spears heeft op het nieuws al gereageerd met de woorden: "Though she definitely intends to explore acting roles down the road, right now she’s concentrating on recording her next album." Maar misschien heeft Lindsay Lohan wel zin in een comeback?

03-07-08

Sex and the City inspireert Friends

Het succes van de Sex and the City film heeft blijkbaar ook gevolgen voor andere filmprojecten, want plots duiken er opnieuw geruchten op over een mogelijke Friends-film. Het is de Britse krant The Daily Mail die met het nieuws komt. Het dagblad is er zelfs al zeker van dat de film ondertussen groen licht heeft gekregen, maar dat is nog nergens officieel bevestigd.

Volgens insiders zullen Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, David Schwimmer, Matt LeBlanc en Lisa Kudrow binnen de 18 maanden opnieuw de rollen spelen waarmee ze bekend werden. En dat zijn respectievelijk Rachel Green, Monica Geller, Chandler Bing, Ross Geller, Joey Tribiani en Phoebe Buffay.

 

friends 3

Nog volgens deze insiders zijn het vooral Aniston en Cox die rondlopen met het idee voor een filmversie van “Friends”: “'Jennifer, Courteney and the rest of the cast are keen to reprise their roles, under the right circumstances. The box office success of Sex And The City has really got their wheels spinning about how a Friends film could be just as big, if done right. Timing and the script are really important, but now that Courteney and Jen both have production companies, they can potentially get very involved in those decisions.”

Er is al jaren sprake van een film over het New Yorkse zestal, maar tot dusver was Jennifer Aniston niet te vinden voor het idee. Nu is ze dus blijkbaar van gedacht veranderd en dat dankzij Sarah Jessica Parker: “As the biggest star of the Friends franchise, Jennifer can't help but look at what's happened with Sarah Jessica Parker and the Sex And The City film and be a little jealous. What's held back a Friends movie so far is that people were worried that Jennifer had simply become too famous to play Rachel again.”

Aniston zou in de Friendscast dezelfde rol spleen als die van Kim Cattrall bij Sex and the City, namelijk die van financiële dwarsligger: “It really comes down to money, and I don't think Jen has a problem with all of the Friends getting huge paydays for the movie. In that sense, it's Sex And The City all over again. There's no movie unless you can reunite the whole cast and keep them all happy financially.”

friends 1

Een niet onbelangrijk detail is natuurlijk dat geen van de zes acteurs na het stopzetten van de serie in 2004 echt grote successen heeft gekend en jonger worden ze er ook niet op. Jennifer Aniston (39) is nog het meest in de media geweest, maar dan meer met haar privéleven en dates (Brad Pitt, Vince Vaughn, John Mayer), dan met haar filmcarrière (Derailed, Rumor Has It, The Break-Up).

Courteney Cox (44) kende een beetje succes met haar nieuwe televisieserie “Dirt” waarin ze een tabloidmagazine leidt, maar zopas is bekend geraakt dat de serie na twee seizoenen wordt stopgezet. Lisa Kudrow (45) bleef werken in de filmwereld, maar koos voornamelijk voor onbekende en onafhankelijke projecten (Happy Endings). Kudrow was ook te zien in de serie “The Comeback”.

Bij de mannen kreeg Matt Leblanc (40) zijn spinoff “Joey”, maar die hield het ook maar twee seizoenen vol en sindsdien heeft Leblanc niets meer gemaakt. Matthew Perry (39) dook dan weer even op in de — ook al stopgezette — serie “Studio 60 on the Sunset Strip”. David Schwimmer (41) kroop dan weer achter de camera en regisseerde onlangs nog Run Fat Boy Run.

Bij Warner Bros is de Friendsfilm één van hun topprioriteiten: “Friends is at the top of the list of properties that can do the same level of business Sex And The City did.” En die Sex and the City bracht ondertussen al meer dan 300 miljoen dollar op.

Update 6/07: Ondertussen heeft Warner Bros in een persbericht laten weten, dat er geen waarheid zit in de geruchten over een mogelijke Friendsfilm. Ook de woordvoerder van Matthew Perry liet weten dat "nothing is happening... the rumor is false". Waarschijnlijk dus wishful thinking van The Daily Mail.

 

29-05-07

Wordt Keira Knightley prinses Diana?

keira-knightley

Er is voor Keira Knightley nog leven na Elizabeth Swann want de Britse zou de hoofdrol gaan vertolken in een biopic over prinses Diana.

 

De film zal gebaseerd zijn op het controversiële boek ‘Diana and the Paparazzi’ waarin Diana’s levensverhaal en haar ingewikkelde relatie met fotografen Glenn Harvey en Mark Saunders die duizenden foto’s van haar maakten. Harvey en Saunders zijn ook de auteurs van het boek.

 

Het succes van The Queen is natuurlijk een belangrijke factor waarom deze Diana biopic groen licht heeft gekregen. Producent Quentin Reynolds gaf in Cannes meer uitleg bij het project en beweerde daar: "It's a story that has everything: pathos, tragedy, comedy, adventure...and Princess Diana. For every pound The Queen makes, a film about Diana would make ten". Reynolds blijft natuurlijk een producent en met succes want een ‘bidding war’ brak nadien uit in Cannes om de rechten te bemachtigen.

 

Daaraan voegt hij toe dat het boek "an honest study of the relationship between the hunter and the hunted is. People have never really understood how complex the situation was." Volgens Reynolds is er maar één actrice geschikt voor de rol van Diana en dat is dus de 22-jarige Knightley: "Already the word in Hollywood is 'get Knightley'.” Maar of Knighley ook daadwerkelijk de rol van Diana zal spelen, blijft voorlopig speculatie.

 

En de Pirates-cast ‘goes biopic’ want ook Johnny Depp gaat meespelen in een biografische film. Jack Sparrow is namelijk gecast als de voormalige KGB-agent Alexander Litvinenko. Ex-spion Litvinenko kwam vorig jaar in november om het leven nadat hij was vergiftigd met polonium. Het was al bekend dat Depps productiemaatschappij Infinitum Nihil de film zou produceren, maar nu zal Depp dus ook de hoofdrol voor zijn rekening nemen. De film wordt gebaseerd op het boek ‘Sasha's Story: The Life and Death of a Russian Spy’ dat later dit jaar zal verschijnen.

 

Ondertussen zeilt Pirates of the Caribbean: At World's End vlotjes naar de eerste plaats in de Amerikaanse box office. Met 142 miljoen dollar staat Pirates aan kop gevolgd door Shrek 3 met 69,1 en Spider-Man 3 met 18 miljoen dollar. Het zijn vooral internationale wateren die Pirates omhoog stuwen naar een recordopbrengst van nu al meer dan 401 miljoen dollar. En de film is nog niet eens een week uit…

10-04-07

Orlando Bloom in Superman: The Man of Steel?

orlando_bloom

Van de wereld van Jack Sparrow naar de wereld van Clark Kent? Het zou binnenkort best kunnen gebeuren voor Orlando Bloom. Althans dat beweert de website Just Jared. Bloom werd het afgelopen weekend immers opgemerkt in het Tower Bar restaurant in het gezelschap van Jon Peters en Bryan Singer. En dat zijn niet toevallig de producent en de regisseur van de Superman Returns sequel Superman: The Man of Steel.

 

Blooms verschijning is meteen goed voor een resem wilde geruchten. Welke rol Bloom dan wel zou mogen spelen in The Man of Steel? Superman Brandon Routh heeft zijn handtekening al gezet onder een contract dat hem aan meerdere Superman films bindt. Daardoor lijkt het waarschijnlijk dat Bloom een slechterik zal spelen. Of misschien het liefje van Loïs Lane. Pittig detail voor deze laatste mogelijkheid, Lane wordt gespeeld door Kate Bosworth, een ex van Orlando Bloom.

 

Maar misschien was Bloom alleen maar in het restaurant om te genieten van een heerlijke maaltijd in het gezelschap van enkele bevriende collega’s. Maar geef toe, het idee van Orlando Bloom in de Superman Returns is euh aanlokkelijk. Maar het enige wat op dit moment zeker is, is dat Superman: Man of Steel in juni 2009 uitkomt in de VS.

 

13-10-06

Orlando Bloom en Pirates of the Caribbean 4

Er duiken de laatste dagen geruchten op dat Orlando Bloom het loodje zal leggen in de vierde Pirates of the Caribbean film.

 

Blooms personage, Will Turner, zou in deel 4 vermoord worden om de kosten van de hele productie te drukken. Een anonieme bron zou dit hebben laten weten aan The Daily Star. Johnny Depp en Keira Knightley zouden dan weer op hun beide oren mogen slapen want zij mogen wél nog opdraven in deel 4. Volgens dezelfde bron heeft Disney deze beslissing genomen omdt het grote succes van de reeks te danken is aan de personages Jack Sparrow en Elizabeth Swann. En dus niet aan Will Turner, Kapitein Barbossa of Davy Jones.

 

Momenteel zou er druk gewerkt worden aan het scenario van het vierde deel. Ook een aantal kleinere rollen zou geschrapt. Wanneer deel 4 dan wel zou uitkomen, wist de bron niet te vertellen. Deel 3 Pirates of the Caribbean: At World's End komt dan weer uit in mei 2007.

 

pirates

 

Ten eerste, het is de eerste keer dat ik iets hoor van een vierde Pirates film. Ten tweede, Dead Man’s Chest brak dit jaar alle records (budget: $225 miljoen, winst: meer dan 1 miljard). Het lijkt dus onlogisch dat de makers willen besparen op productiekosten door Orlando Bloom de bons te geven. Jack Sparrow is de grote held van de hele franchise maar Will Turner is toch zeker zo belangrijk als pakweg Elizabeth Swann.

 

Ten vierde, in een reactie laat Disney weten: “We haven't even agreed on a fourth movie, let alone the cast. We are working closely with Disney and want you to know that while we cannot comment on specific plot points, such rumors are completely unfounded." Er is dus nog hoop voor Will Turner…  maar laten we gewoon stoppen na deel 3.

 

*Archief:

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest: Review

Pirates 2 opent met record (9/07/2006)

Keith Richards is pa Sparrow (30/06/2006)

Redt Superman Hollywood? (25/06/2006) 

Soundtrack Pirates of the Caribbean 2 on line (20/06/2006)

Pirates 2: Preview & Trailer (3/05/2006)

 

19-09-06

Wordt Brad Pitt de nieuwe Ethan Hunt?

Nu Paramount het contract met superster Tom Cruise heeft verbroken, moet de studio op zoek naar een nieuwe acteur voor de Mission: Impossible serie. Volgens enkele Amerikaanse bronnen heeft Paramount daarvoor zijn oog laten vallen op niemand minder dan Brad Pitt.

 

Paramount besloot eind augustus om het contract met Tom Cruise eenzijdig op te zeggen. Na 14 jaar samenwerken was Paramountbaas Sumner Redstone tot het besef gekomen dat hij niet langer met Cruise wil samenwerken. Redstone gaf daarbij als verklaring dat Cruises gedrag in talkshows als “Oprah” en “Today” een negatieve invloed hebben op Cruises films aan de box office. "As much as we like him personally, we thought it was wrong to renew his deal... His recent conduct has not been acceptable to Paramount."

 

Exit Tom Cruise dus. Maar daarmee moest Paramount Pictures op zoek naar een opvolger voor de acteur voor de vierde Mission: Impossible film. En dat zou dus Brad Pitt kunnen worden. Pitt zou het personage Ethan Hunt niet van Cruise erven, maar er zou een nieuwe geheim agent gecreëerd worden. Pitts personage zal een eigen team samenstellen en leiden. "MI:IV will not include Cruise's character, agent Ethan Hunt. They're considering a brief mention, saying Hunt retired to live a safe life with his new wife. They're set on Brad taking over as a gutsy new head operative who puts together his own unique team of specialists," aldus een insider. Of er nog plaats is voor Cruises oude teamgenoten Ving Rhames, Jonathan Rhys-Meyers of Laurence Fishburne, is nog niet bekend.

 

Paramount zou Brad Pitt zo graag willen voor de franchise dat ze bereid zijn meer te betalen dan eender welke studio ooit heeft betaald voor een acteur (wat zou neerkomen op $40m). Of Pitt daadwerkelijk zin heeft in een Mission: Impossible avontuur is niet bekend. Er is nog geen scenario voor een vierde film en ook nog geen regisseur. Tom Cruise was ook de producent van de Mision: Impossible films maar ook deze samenwerking wordt nu stopgezet. Paramount heeft wel al onderhandelingen gevoerd met Pitts productiemaatschappij Plan B.

 

In mei dit jaar kwam Mission: Impossible 3 uit waarmee J.J. Abrams de franchise terug uit het slop haalde. De film ging samen met een ongeziene publiciteitsmachine wat resulteerde in meer dan $130m winst. Het is normaal dat Paramount Pictures zo’n winstgevende franchise niet zomaar wil opgeven, maar misschien wordt Mission: Impossible 4 wel de film te veel. M:I3 zou een mooi einde zijn voor de serie en een vierde film hoeft niet meteen. Hopelijk denkt Brad Pitt daar ook zo over.

 

*Archief:

Review Mission: Impossible 3

 

03-07-06

Matt Damon als Captain Kirk?

Na Mission: Impossible III gaat televisiefenomeen J.J. Abrams de elfde Star Trek film maken. Deze film zal zich vooral concentreren op de beginjaren van personages James T. Kirk en Mr. Spock waaronder hun eerste bijeenkomst op de Starfleet Academy en hun eerste ruimtemissie.

 

Voor de rol van Kirk zou Abrams niemand minder dan Matt Damon op het oog hebben. Volgens diverse berichten zou William Shatner, de oorspronkelijke vertolker van Kirk, zijn zegen hebben gegeven. “He really loves the idea [of having Damon play Kirk]”, aldus een bron.

 

Maar filmmaker Kevin Smith acht de kans klein dat Damon de nieuwe Kirk wordt. Volgens Smith, die met Damon samenwerkte aan Dogma, kiest de acteur liever meer originele rollen en films uit. "I wonder if Matt would even do it. He's usually not that interested in treading where others have trod. He likes to break new ground." Ondanks zijn twijfels, ziet Smith naast Damon een rol weggelegd voor diens vriend Ben Affleck: "If they wind up casting Matt as Kirk, they should cast Ben as Spock. It seems like a no-brainer!"

 

Regisseur J.J. Abrams brengt traditiegetrouw ook zijn vast producentenduo Damon Lindelof en Bryan Burk mee. Ook Abrams vaste scenaristen Alex Kurtzman en Roberto Orci maken mee de overstap van “Lost” en “Alias” naar Star Trek.

 

Star Trek XI is, op de James Bond reeks na, de langstlopende filmfranchise. De eerste tien films brachten meer dan 1 biljoen dollar op en er werden 726 afleveringen gemaakt in 6 verschillende series. Er wordt gemikt op een release in 2008. Op dit moment is de enige bevestigde acteur Greg Grunberg, de man die opduikt in élk J.J. Abrams project.

 

*Archief:

Mission: Impossible 3: review (07/05/2006)

100x Alias (26/04/2006)

Alias wordt opgedoekt (22/12/2005)

Op de set van M:I 3 (21/11/2005)

TV-tip: Lost (19/09/2005)

20:28 Gepost door karen in rumours | Permalink | Commentaren (0) | Tags: star trek, alias, jj abrams, matt damon |  Facebook |