19-09-09

Trailer: Paranormal Activity

paranormal activityDat Cloverfield door een clevere marketingcampagne een vrij grote hype werd, is geen nieuws. Dat er door het succes van deze film een hele rist andere films zouden volgen die ook gebruik maken van het ‘shot on a camcorder’-concept, was natuurlijk te verwachten. Een van deze films is horrorfilm Paranormal Activity die onlangs veel buzz genereerde op het Slamdance Film Festival.

Wat wel bizar is, is dat Paranormal Activity al in 2007 werd voltooid, dus vóór Cloverfield. Dankzij het succes van die laatste lijkt Paramount Paranormal Acitivity toch nog uit te brengen. De film is geregisseerd door debutant Oren Peli en draait rond een bezeten huis dat zijn bewoners terroriseert. Paranormal Activity werd op amper een week gedraaid, in het huis van de regisseur, op hi-definition camera’s die vaak werden gehanteerd door de twee hoofdacteurs (Katie Featherston en Micah Sloat). En daardoor doet de film natuurlijk ook weer denken aan die andere horrorhype: The Blair Witch Project.

En net als The Blair Witch Project lijkt ook Paranormal Activity het best te genieten als je compleet onvoorbereid de film gaat bekijken. Dat deden ook de mensen in de testscreening die vervolgens werden gefilmd en te zien zijn in de trailer. Volgens de trailer was het publiek “freaked out of their minds… people were physically shaken.” En ook: Paranormal Activity is one of the scariest movies of all-time. You will be affected as it’s hard to ignore the imprint it leaves on your psyche. Nightmares are guaranteed.”

Zo’n vaart zal het wellicht allemaal niet lopen, maar met een dergelijk klein budget heeft videogame-ontwikkelaar Oren Peli zijn intrede in de filmwereld alvast niet gemist. Dreamworks heeft ondertussen nu al de rechten op een remake gekocht voor een bedrag met 7 cijfers. Op 14 oktober komt Paranormal Activity uit in België.

06-09-09

Trailer: Fantastic Mr. Fox

fantastic mr foxIedereen die in zijn kinderjaren wel eens een boek heeft vastgepakt, kent ongetwijfeld het verhaal ‘De fantastische meneer Vos’ van Roald Dahl, dat in 1970 uitkwam en twee jaar later een Zilveren Griffel kreeg. En na o.a. ‘Charlie en de chocoladefabriek’, ‘Matilda’, ‘De heksen’ en James en de reuzenperzik’ krijgt binnenkort ook Fantastic Mr. Fox zijn verfilming.

Het hoofdpersonage is Meneer Vos die ’s nachts kippen, eenden en kalkoenen steelt van drie boeren. Deze Boggis, Bunce en Bean proberen er vervolgens alles aan te doen om de vos te vangen. Op een avond slagen ze erin een gat te schieten in de staart van Meneer Vos, maar het dier weet toch te ontsnappen. Met spades beginnen ze te graven in het hol van de familie Vos, die op hun buurt steeds dieper graven en opnieuw weten te ontsnappen. Ook een colonne bulldozers kan de familie Vos niet grijpen.

Daarop besluiten de boeren met een geweer in hun handen post te vatten voor het hol van de vossen. Maar weer komt Meneer Vos met een plan: hij en zijn kinderen graven een tunnel tot in het kippenhok van Boggis, het eendenverblijf van Bunce en Beans ondergrondse opslagplaats van appelcider. Met hun buit organiseert Meneer Vos een feestmaal voor de andere dieren die lijden onder het terreurbewind van Boggis, Bunce en Beans.

Voor de verfilming van het verhaal koos 20th Century Fox voor de stop-motion techniek, een primeur voor de studio. Voor de regie werd Wes Anderson (Rushmore, The Royal Tenenbaums) aangeworven en de stemmen worden ingesproken door o.a. George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Owen Wilson, Willem Dafoe, Jason Schwartzman, Michael Gambon, Adrien Brody, Brian Cox, Anjelica Huston, Helen McCrory en Roman Coppola.

De trailer van Fantastic Mr. Fox staat ondertussen al een tijdje online. De animatie ziet er een beetje vreemd en oubollig uit, maar de dialogen en het verhaal zijn uitstekend. De film staat vanaf 10 februari 2010 geprogrammeerd in België.

04-09-09

Trailer: Defendor

Eerst gaat hij nog op zombies jaren in Zombieland, daarna kruipt Woody Harrelson in de huid van Arthur Poppington, een doodnormale man die plots gelooft dat hij een superheld is. Arthur trekt ’s nachts de straten op, verkleed als superheld Defendor, om zijn aartsvijand Captain Industry te zoeken.

In zijn pogingen om de misdaad te bestrijden en de ondergang van Captain Industry, een drugs- en wapenhandelaar die Arthur verantwoordelijk acht voor de dood van zijn moeder, ontmoet Arthur de jonge prostituee Katerina Debrofkowitz (Kat Dennings). Gewapend met heel onconventionele wapens, en geholpen door Kat, bewijst Arthur / Defendor dat iedereen in staat is een verschil te maken. Zijn psychiater Dr. Park (Sandra Oh) is daar echter niet zo zeker van.

defendor 1

Defendor is het regiedebuut van de Canadees Peter Stebbings die ook het scenario schreef, en vooral werkzaam is als acteur. Stebbings kreeg een budget van 4 miljoen en maakte daarmee een film die hier en daar doet denken aan Hancock met Will Smith, maar ook aan "Dr. Horrible's Sing-Along Blog", de internetserie van Joss Whedon. De trailer focust vooral op de grappige momenten, en parodieert Batman en co, maar er lijkt ook een dramatischere kant aan de film te zitten.

Defendor gaat in première op het filmfestival van Toronto, een Belgische release datum is er nog niet.

30-08-09

Trailer: Agora

agoraHet is een tijdje stil geweest rond regisseur Alejandro Amenábar. Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat Mar Adentro de Oscar voor beste buitenlandse film won, en The Others (2001), Abre Los Ojos (1997) en Tesis (1996) liggen nog verder in het verleden. Maar binnenkort is Amenábar terug, en wel met het historische epos Agora.

Agora speelt zich of in de vierde eeuw toen Egypte nog tot het Romeinse Rijk behoorde en Alexandrië geplaagd werd door religieuze onrusten. De briljante astronome Hypatia (Rachel Weisz) en haar leerlingen doen er alles aan om de eeuwenoude wijsheid die in de stadsbibliotheek aanwezig is, te redden wanneer het gebouw wordt belaagd van buitenaf.

Bij Hypatia’s discipelen bevinden zich ook de twee mannen die voor haar liefde vechten: de in rijkdom geboren Orestas (Oscar Isaac) en de jonge slaaf Davus (Max Minghella, zoon van regisseur Anthony). Davus heeft zich tot het Christendom bekeerd in de hoop dat dit zijn vrijheid zal betekenen, maar had er geen rekening mee gehouden dat hij verliefd zou worden op Hypatia.

Agora is na The Others de tweede Engelstalige film van Amenábar, die ook het scenario schreef samen met Mateo Gil. De film ging in première op het filmfestival van Cannes en trekt nu naar Toronto. Er is nog geen Belgische release datum, maar de trailer vind je alvast hieronder.

29-08-09

Trailer: The Men Who Stare at Goats

the men who stare at goatsEen van de moeilijkste genres moet de zwarte komedie zijn. Velen hebben er al hun vingers aan verbrand en weinigen voelen zich geroepen om zich eraan te wagen. Nochtans als het lukt, krijg je pareltjes als Dr. Strangelove, Fargo, Burn After Reading of American Beauty. Binnenkort mogen we aan dit lijstje misschien ook The Men Who Stare at Goats toevoegen. De trailer van deze film van Grant Heslov is gisteren vrijgegeven en ziet er alvast veelbelovend uit.

Het scenario van Peter Straughan (How to Lose Friends & Alienate People) is gebaseerd op een boek van de Britse columnist Jon Ronson. Het verhaal is gesitueerd in Irak en draait rond de wanhopige journalist Bob Wilton (Ewan McGregor) die plots op de scoop van de eeuw botst wanneer hij Lyn Cassady (George Clooney) ontmoet. Deze laatste beweert immers een voormalig paranormaal soldaat te zijn die werd gereactiveerd na 9/11.

Cassady werd samen met een heel leger opgeleid tot ‘Jedi krijgers’, die de gedachten van de vijand kunnen lezen, door muren kunnen lopen en een geit kunnen doden met hun blik. De oprichter van het ultrageheime militaire programma, Bill Django (Jeff Bridges), wordt echter vermist en het is de taak van Cassady op hem te vinden. In een impulsieve bui stemt Wilton toe om Cassady op zijn zoektocht te helpen. Ze vinden Django in een clandestien trainingskamp geleid door de helderziende Larry Hooper (Kevin Spacey).

The Men Who Stare at Goats gaat volgende maand in première op het filmfestival van Toronto. Een Belgische release datum is er (nog) niet, een Nederlandse wel: 19 november 2009. Een film om in de gaten te houden.

24-08-09

Teaser trailer: Inception

Waar hij precies over gaat? Niemand lijkt het te weten. Rond Inception, de nieuwste film van Christopher Nolan, hangt dan ook een grote waas van geheimzinnigheid. Toch kan er al een heel klein tipje van de sluier worden opgelicht met de teaser trailer die vanaf vandaag beschikbaar is.

inception logo

En het is een behoorlijk intrigerende teaser geworden van een film waarin blijkbaar niet is wat het lijkt. Zo kan je o.m. een achtervolging zien in een hotelgang waarin de hoeken van de gang steeds veranderen, op een gegeven bevinden de personages zich op de grond, dan weer op de muren of het plafond. Het doet een beetje denken aan The Matrix en dat is geen slechte referentie.

Maar Nolan kennende gaat hij niet zomaar The Wachovski’s achterna, maar zal hij van Inception een originele en boeiende kijkervaring maken. Zijn budget bedraagt ongeveer 200 miljoen dollar en daar heeft hij al een topcast mee weten te verzamelen: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Michael Caine, Tom Berenger, Lukas Haas, Ken Watanabe en Ellen Page.

Inception komt uit in de zomer van volgend jaar en ook hebben we nog steeds geen flauw idee waarover de film nu eigenlijk gaat, nu al staat vast dat dit een van de toppers van 2010 zal worden.

22-08-09

Trailer: the Wolfman

Na heel wat uitstel en productionele problemen — zo werden er onlangs nog enkele reshoots gehouden — is er nu toch een eerste trailer van The Wolfman gearriveerd. De film leunt zwaar op de special effects, die een geloofwaardige transformatie mens-weerwolf moeten tonen, maar de eerste indruk is alvast positief.

the wolfman 1

Benicio Del Toro speelt de legendarische rol die in het origineel uit 1941 werd vertolkt door Lon Cheney. Del Toro is dus Lawrence Talbot, een edelman die terugkeert naar zijn familie in Blackmoor wanneer zijn broer vermist wordt. Hij wordt er herenigd met zijn van hem vervreemde vader John (Anthony Hopkins) en Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer die haar man het koste wat het kost wil terugvinden.

Lawrence ontdekt dat de dorpsbewoners een voor een worden vermoord door een wezen met een onmenselijke kracht en dorst naar bloed. Inspecteur Aberline van Scotland Yard (Hugo Weaving) komt naar het dorpje om onderzoek te doen. Er komt een oude vloek bovendrijven waardoor de ‘geïnfecteerden’ bij volle maan in weerwolven veranderen. Ook Lawrence wordt gebeten door een wild dier.

The Wolfman zou eerst al in 2007 in de bioscoopzalen moeten verschijnen, maar de zoektocht naar een geschikte regisseur bleef maar aanslepen. Mark Romanek (One Hour Photo) was op een bepaald moment gecontracteerd, maar verliet het project wegens budgettaire meningsverschillen. Uiteindelijk ging de regie naar Joe Johnston (Hidalgo, Jumanji). Andrew Kevin Walker (Se7en, Sleepy Hollow) en David Self (Road to Perdition) schreven het scenario. Het is misschien geen toeval dat de eerste indrukken van de film doen denken aan Sleepy Hollow.

Benicio Del Toro bracht elke dag 3 uur door in make-upstoel voor zijn transformatie tot weerwolf. Dat had de acteur er graag voor over want hij is naar eigen zeggen een grote fan van het origineel. The Wolfman komt in België uit op 10 februari 2010.

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende