16-06-09

Natalie Portman op balletles

natalie portmanHet lijkt erop dat Darren Aronofsky (The Fountain, Requiem for a Dream) een opvolger heeft gevonden voor het gelauwerde The Wrestler. Zijn nieuwste film wordt immers Black Swan, een thriller met bovennatuurlijke trekjes die zich afspeelt in de New Yorkse balletwereld.

Aan het project werd al sinds 2007 gewerkt onder de vleugels van Universal, maar even later besloot de studio het project te laten vallen. Verschillende anders studio’s toonden na het succes van The Wrestler hun interesse en vandaag lijkt Black Swan dus opgepikt te worden. Er is ook meteen al een actrice gecast: Natalie Portman.

Portman speelt een ervaren ballerina die in een hevige concurrentiestrijd is verwikkeld met een rivale. Beide nemen steeds grotere risico’s naarmate het tijdstip van hun grote optreden naderbij komt. Het is niet duidelijk of het bovennatuurlijke element schuilt in de rivale van Portman, of dat deze laatste lijdt aan waanideeën.

Sinds 2007 heeft het project wel al enkele veranderingen ondergaan. Zo werd het oorspronkelijke script van John McLaughlin ondertussen herschreven door Mark Heyman. Diegenen die het scenario al hebben gelezen, spreken van een nieuwe The Others, de film van Nicole Kidman waarin de kijkers in de waan werden gelaten wat echt en wat verbeeld is.

De opnames van Black Swan zouden nog dit jaar kunnen van start gaan. Aronofsky is ook nog verbonden aan de remake van RoboCop die gepland is voor 2011.

15-06-09

Sequelitis: Wanted, The Hangover, Pirates of the Caribbean, Mission: Impossible, Scream

wanted 1Wanted 2

De Russische regisseur Timur Bekmambetov heeft in een interview met een Russische website laten doorschemeren dat hij volop werkt aan een sequel van Wanted. In juli zou de preproductie van de film moeten beginnen waarna eind dit jaar de opnames zullen plaatsvinden in Amerika, India en Rusland. Bekmambetov laat de deur open voor een terugkeer van Angelina Jolie, wiens personage Fox het eerste deel nochtans niet overleefde. Ook het personage van The Exterminator (Konstantin Khabenskiy) zou mogelijks terugkeren, of ook James McAvoy weer meedoet, is nog niet bekend. Wanted 2 krijgt een budget van 150 miljoen dollar.

The Hangover 2

Voor de tweede week op rij prijkt de komedie The Hangover, waarin in een paar vrienden naar Las Vegas trekken voor een vrijgezellenavond, aan kop van de Noord-Amerikaanse box office. Het is dan ook geen verrassing dat er al volop wordt gebrainstormd over een sequel. Regisseur Todd Phillips geeft alvast toe dat hij al over een sequel heeft nagedacht: "Two weeks ago I was saying, 'let's see how it works out.' Now that the movie has really connected, it's something we're doing for sure." De opnames voor The Hangover 2 zouden in de lente van 2010 van start gaan, alle protagonisten zouden opnieuw meedoen.

Pirates of the Caribbean 4

Ook kapitein Jack Sparrow is nog lang niet begraven,  want er komt immers een  Pirates of the Caribbean 4. Johnny Depp zal opnieuw zijn piratenplunje aantrekken en dat zou wel eens sneller dan gepland zijn want producent Jerry Bruckheimer heeft laten weten dat een vierde Piratesfilm voorrang krijgt op The Lone Ranger, ook met Depp en ook van Disney. Bruckheimer: “Disney’s priority is to get Pirates made. That's a great franchise for them and for us too. Beloved, with a great character and Johnny's really excited about coming back to Captain Jack." Orlando Bloom en Keira Knightley zullen niet meer te zien zijn in de vierde film.

Mission: Impossible 4

Volgens Empire hebben J.J. Abrams en Tom Cruise de koppen bij elkaar gestoken voor Mission: Impossible 4. Abrams heeft hun gesprekken inmiddels bevestigd: “I am incredibly honored that Tom has invited me back as a producer on Mission: Impossible 4. Tom and I have come up with a really cool idea we are pursuing.” Er wordt meteen gespeculeerd over een vijfde en zesde film.

Scream 4

Over een vierde deel voor de Scream-trilogie is al veel geschreven, maar nu mengt ook Wes Craven zelf zich in de debatten. De regisseur sluit nu — na eerdere negatieve berichten — niet meer uit dat hij zelf betrokken zal zijn bij Scream 4: "I'm not closed to it, I'm not open to it, I'll be perfectly happy to read a script and tell [producer Bob Weinstein] what I think." Van de originele cast zullen alleen David Arquette en Courteney Cox hun rol hernemen, voor Neve Campbells Sidney Prescott is er dus geen plaats meer.

08-06-09

Trailer: The Steam Experiment: Saw in de sauna

the steam experimentHet stoomexperiment. Het is een zeer knullige titel van een nieuwe thriller waarin Val Kilmer een universiteitsprofessor speelt die 6 mensen opsluit in een sauna en daarmee wil bewijzen dat global warming een gevaar betekent voor het voortbestaan van de mens. Huh?

Kilmer is immers van mening dat indien de aarde verder opwarmt dit een invloed zal hebben op het gedrag van mensen. Daarom sluit hij een voormalige football speler (Eric Roberts), een voormalige actrice (Megan Brown), een verpleger (Patrick Muldoon), een serveuse (Eve Mauro), een restaurateur (Quinn Duffy) en een schrijver (Cordelia Reynolds) op in een knus warme sauna. Daarna stapt Kilmer naar detective Armand Assante en vertelt hem dat de 6 zullen worden vrijgelaten als zijn hypothese de volgende dag verschijnt op de voorpagina van de lokale krant.

Wat volgt is een zoveelste variatie op het verhaal dat er chaos ontstaat als je een hoopje mensen samen opsluit: na een tijdje slaan ze elkaar liever de kop in dan dat ze proberen te ontsnappen. De producenten hopen echter volk naar de bioscoop te lokken met de setting van hun film. Wie wil er immers geen zes halfnaakte mensen zien zweten in een sauna? Dan krijg je bv. foto’s als deze.

The Steam Experiment werd geregisseerd door Philippe Martinez (Wake of Death) naar een scenario van Robert Malkani  (Day Zero). Er is nog niets bekend over een mogelijke release datum, maar het valt te verwachten dat The Steam Experiment direct op dvd verschijnt.

07-06-09

Trailer: Shrink

shrinkWat als een gerenommeerd psychiater door een persoonlijke tragedie zelf even de pedalen kwijtraakt en behoefte heeft aan een klankbord? Dat is het interessante uitgangspunt van de indie Shrink waarin Kevin Spacey Henry Carter speelt, de shrink van de grote sterren.

Na een tegenslag verliest Carter alle geloof in zijn eigen kunnen en zoekt hij zijn heil in weed en zelfbeklag. Carters patiënten worden gespeeld door o.a. Dallas Roberts, Saffron Burrows (die een een bekende actrice speelt), Griffin Dunne, Robert Loggia, Mark Webber (die een onzeker jonge scenarist is), Gore Vidal en Laura Ramsey. Robin Williams neemt een cameo voor zijn rekening.

De regie is in handen van Jonas Pate, die vooral in de televisiewereld actief was en dit voor o.a. “Chuck”, “Bionic Woman”, “Battlestar Galactica” en “Friday Night Lights”. Thomas Moffett schreef na Frost zijn tweede scenario met deze Shrink. De film speelt zich af in Los Angeles, waar ook de opnames plaatsvonden, en dat merk je op de sfeervolle poster met zonsondergang.

De trailer staat ondertussen ook online en ziet er niet slecht uit. Shrink lijkt vooral een babbelfilm die het moet hebben van de scherpe dialogen en acteerprestaties. Het is trouwens lang geleden dat Kevin Spacey nog eens een echte goede rol gespeeld heeft, maar met deze Shrink zou dit misschien wel weer het geval kunnen zijn. Shrink krijgt vanaf 24 juli een limited release in de VS, over een mogelijke Belgische release datum is nog niks bekend.

06-06-09

Trailer: The Final Destination

the final destinationDe laatste trailer van The Final Destination, alweer het vierde deel uit de serie, is op internet opgedoken. Mensen die van plan zijn om de film te gaan bekijken, kunnen deze trailer best overslaan aangezien je van de meeste personages al kan zien hoe ze aan het einde komen. Een trailer vol spoilers dus, maar dat was met de vorige drie delen niet anders.

De ‘The’ in de titel doet vermoeden dat dit trouwens het laatste deel uit de franchise zal worden, maar met Hollywood weet je natuurlijk maar nooit. Het verhaal brengt niets nieuws: een groepje aantrekkelijke jongeren ontsnapt op het nippertje aan een ramp , en wordt nadien opgejaagd door de dood. Na een vliegtuigcrash (Final Destination, 2000), een auto-ongeluk (Final Destination 2, 2003) en een crash met een achtbaan in een pretpark (Final Destination 3, 2006) volgt er in dit deel een ongeluk tijdens een racewedstrijd.

In de cast treffen we geen al te bekende namen aan, en de jonge acteurs zijn vooral actief geweest in de televisiewereld: Krista Allen (“The Starter Wife”), Nick Zano (“7th Heaven”), Mykelti Williamson (“Kidnapped”), Shantel VanSanten (“CSI”), Bobby Campo (“Greek”) en Haley Webb (“Shark”). De film wordt geregisseerd door David R. Ellis, een voormalige stuntcoördinator die eerder al Final Destination 2, Cellular en Snakes on a Plane inblikte. Eric Bress (The Butterfly Effect) schreef het script.

The Final Destination lijkt de succesvolle traditie van de eerste drie films verder te zetten. Deze boden geen hoogstaande cinema, maar wel uitstekend entertainment. Deze aflevering zal trouwens in 3D worden vertoond, wat het kijkplezier enkel maar kan verhogen.

05-06-09

David Carradine (1936-2009)

Gisteren is in Bangkok acteur David Carradine (°1936) overleden. Dacht men eerst aan de piste zelfmoord, dan lijkt Carradines dood vandaag het gevolg te zijn van een uit de hand gelopen seksueel experiment. De 72-jarige acteur was in Thailand voor de opnames van de film Stretch van Charles de Meaux.

david carradine

Zijn collega's aan deze productie werden ongerust toen de acteur niet op de set kwam opdagen en ook de telefoon op zijn hotelkamer niet beantwoordde. Zijn lichaam werd ontdekt door een kamermeisje. De theorie dat Carradine stierf aan auto-erotische verstikking wordt gesteund door quotes van de Thaise politie. Ook INXS-zanger Michael Hutchence kwam in 1997 op deze manier aan zijn einde.

David Carradine is bij de jongere generatie waarschijnlijk het best bekend als Bill uit de Kill Bill-films van Quentin Tarantino (2003-2004). Deze rol betekende een comeback voor de acteur die vooral in de jaren '70 succes had. Toen speelde hij de boeddhistische monnik Kwai Chang Caine in de televisieserie "Kung Fu". Een rol die hij eind jaren '90 opnieuw opnam in de sequel van de reeks "Kung Fu: The Legend Continues", waarin de kleinzoon van Caine centraal stond.

Uiteindelijk was Carradine te zien in meer dan 200 series, bioscoop- en televisiefilms in een carrière die liep van 1963 tot 2009. Naast zijn werk als acteur was Carradine ook bedreven in de Oosterse gevechtssporten en maakte hij verschillende trainingfilms met oefeningen in Tai Chi en Qigong. Daarnaast was hij vijf keer getrouwd en laat hij drie kinderen na.

Acteur Michael Madsen heeft ondertussen al met ongeloof gereageerd op het overlijden van Carradine. De twee ontwikkelden een sterke band op de set van Kill Bill, waarin Madsen de rol van Budd speelde: "David was one of the first actors I ever worked with when I started my career and the closest person to a brother that I ever had in my life. It is shocking to me that he is no longer with us. […]I have so many great memories of David that I wouldn't even know where to begin. He has a very special place in my heart."

Ook Martin Scorsese — met wie Carradine in 1972 Boxcar Bertha maakte — reageerde al: "I was deeply saddened by the news of David Carradine's passing. […] David was a great collaborator, a uniquely talented actor and a wonderful spirit. He loved movies, acting in movies, making movies and he was always extremely generous."

Enkele jaren geleden schreef Carradine nog het boek 'The Kill Bill Diary' waarin hij de lezer meeneemt achter de schermen van beide films (mits een beetje zoeken vind je hier een recensie van het boek).

01-06-09

Trailer: New Moon

new moonGisterenavond is tijdens de uitreiking van de MTV Movie Awards de trailer van New Moon, de sequel van Twilight in première gegaan. Het is geen verrassing dat net daar de trailer voor het eerst werd getoond, aangezien het MTV-publiek ook de doelgroep is van de Twilight-serie en de eerste film er gisterenavond met 5 prijzen naar huis ging (beste gevecht, beste mannelijke doorbraak, beste kus, beste vrouwelijke rol en beste film).

In New Moon verlaat Edward (Robert Pattinson) zijn vriendin Bella (Kristen Stewart) voor haar eigen veiligheid. Bella is kapot van Edwards vertrek en zoekt troost bij haar vriend Jake (Taylor Lautner), maar die blijkt ook zijn geheim te hebben, zoals uit het einde van de trailer blijkt (en natuurlijk ook uit de boeken van Stephenie Meyer die door Melissa Rosenberg werden herwerkt tot scenario).

Chris Weitz (The Golden Compass, About a Boy) heeft de regie overgenomen van Catherine Hardwicke, die kampte met “scheduling conflicts”. Wat vreemd is want de enige andere film waar ze momenteel aan zou werken Maximum Ride is (naar een boek van James Patterson), maar deze film bevindt zich nog in de preproductiefase en is pas gepland voor 2010.

New Moon heeft een budget van 51 miljoen dollar en de opnames vonden plaats in Vancouver en Italië. Op 18 november 2009 komt de film uit in België. In 2010 volgt met Eclipse het derde deel, waarna de reeks in 2013 wordt afgesloten met Breaking Dawn.