11-07-09

Eerste beelden en trailer van Whip It

Op de eerste bewegende beelden moeten we nog even wachten, maar gisteren zijn er enkele movie stills vrijgegeven van Whip It. Deze komedie over een rolschaatscompetitie is het regiedebuut van actrice Drew Barrymore. Deze eerste beelden wijzen in de richting van een Bring It On, en dat was best een onderhoudende film.

whip it 1

Voor haar eerste film als regisseuse heeft Barrymore alvast een meer dan aardige cast weten bijeen te sprokkelen. Zo wordt de hoofdrol gespeeld door Ellen Page, die nadat ze zich eerder terugtrok uit Drag Me To Hell in haar eerste film sinds Juno te zien is. Verder ontdekken we ook Juliette Lewis (Natural Born Killers), Alia Shawkat (“Arrested Development”), Marcia Gay Harden (“Damages”), Kristen Wiig (“Saturday Night Live”), Zoe Bell (Death Proof), rapper Eve en Ari Graynor (“Fringe”). Een hoop girl power dus, en ook Barrymore speelt zelf mee. De mannelijke inbreng moet komen van Jimmy Fallon (“Saturday Night Live”).

Het scenario is geschreven door Shauna Cross, die daarvoor haar eigen boek bewerkte. Alles draait rond de tiener Bliss Cavendar die in Bodeen, Texas woont. Bliss is een buitenbeentje en dat vindt haar moeder maar niets, want haar droom is dat haar dochter meedoet aan allerhande schoonheidswedstrijden. Bliss is echter meer geïnteresseerd in rolschaatsen en wordt lid van het rolschaatsteam Derby League.

whip it 2

Het verhaal is deels autobiografisch, zo vertelde Shauna Cross in een interview: "Like my lead character, Bliss, I grew up just outside Austin and was a pretty precocious teen, full of sarcasm and wit and hijinks (as were my friends, most of whom were older.) But I was also really sensitive, hiding that vulnerability with humor. And of course, I play roller derby." Dat lijkt alvast op het lijf geschreven van Ellen Page.

Over Drew Barrymore als regisseur wist Cross nog het volgende te vertellen: "It wasn't until after I turned in the script that Drew really fell in love with the idea of directing it. And I'm so glad she did because I think she will do a really lovely job. She's got that whole smiley-sweet persona, but she's one smart cookie with a lot of soul and great creative instincts." Whip It komt op 9 oktober 2009 uit in de VS, een Belgische release datum is er nog niet.

whip it 3

10-07-09

Jodie Foster en Mel Gibson maken The Beaver

maverick 1Vijftien jaar na Maverick gaan Mel Gibson en Jodie Foster opnieuw samen een film maken. Foster zal ook voor de derde keer in haar carrière achter de camera kruipen (de vierde als je Flora Plum al meetelt). Het project heeft de titel The Beaver en is momenteel een van de meest gegeerde scenario’s in Hollywood.

Het verhaal van Kyle Killen draait rond een man die enkel met anderen kan communiceren met behulp van zijn handpop, een bever. Jodie Foster speelt ook de rol van de vrouw van Gibson. Het script van Killen stond vorig jaar op de eerste plaats van de Black List, de jaarlijkse lijst van de beste nog niet verfilmde scenario’s in Hollywood. Toen was Steve Carrell nog aan het project verbonden en ook Jim Carrey was op een gegeven moment gepolst als hoofdrolspeler.

De bevestiging van de aanwezigheid van Gibson en Foster hebben de productie van deze onafhankelijke zwarte komedie in een stroomversnelling gebracht en hoewel de financiering nog niet helemaal rond is, zouden de opnames al in september beginnen in New York. In 2011 zou The Beaver dan in de bioscoop moeten komen.

Mel Gibson heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op het regisseerwerk, waarvan The Passion of the Christ en Apocalypto de bekendste resultaten zijn. Het is dan ook al van 2005 geleden dat Gibson nog heeft geacteerd, en daar zullen zijn dronken anti-semitische uitlatingen uit juli 2006 misschien wel voor iets tussen zitten. Foster was toen overigens een van de weinigen die Gibson verdedigden (meer daarover hier). Voor Foster zelf is het haar derde film als regisseur na Little Man Tate (1991) en Home for the Holidays (1995).

09-07-09

Trailer: Couples Retreat

couples retreatIn de komedie Couples Retreat trekken vier koppels uit het midwesten van de VS naar een paradijselijk resort op een tropisch eiland. Een van de koppels wil er werken aan hun relatie, terwijl de andere drie hun dagen vullen met jetskiën, zonnebaden en luieren. Al gauw ontdekken ze echter dat ze verplicht zijn deel te nemen aan de huwelijkstherapie die wordt georganiseerd in het hotel. Wat volgt is een kijkje in de alledaagse problemen waarmee koppels te maken krijgen.

Couples Retreat is geschreven door Dana Fox en acteurs Jon Favreau en Vince Vaughn. Deze laatste twee spelen ook een rol in de film en krijgen in de cast het gezelschap van o.m. Jason Bateman, Malin Akerman, Kristin Davis, Kristen Bell, Faizon Love, Kali Hawk en Jean Reno. Dat is een cast met behoorlijk wat komische ervaring en dat doet dus het beste verhopen voor deze film.

Peter Billingsley kruipt achter de camera en dat is na The Sacred Fire uit 1994 de tweede maal dat hij regisseert. Eerder werkte Billingsley vooral als producent en scenarist (Iron Man, The Break Up). Couples Retreat komt in België uit op 11 november 2009, de trailer vind je hieronder. De film doet een beetje denken aan Forgetting Sarah Marshall, maar daar zal het strand en de aanwezigheid van Kristen Bell waarschijnlijk veel mee te maken hebben.07-07-09

Baywatch wordt een komedie

baywatchEen nieuwe aflevering in de soap rond de verfilming van de televisieserie “Baywatch”, want  vandaag is bekend geraakt dat deze film een komedie wordt. In de serie zelf viel natuurlijk ook heel wat te lachen, maar dat was voornamelijk met de slechte acteerprestaties en scenario’s.

Paramount bevestigde vandaag dat Jeremy Garelick momenteel werkt aan een scenario en ook met plannen rondloopt om dit script zelf te verfilmen. Dat zou dan zijn tweede film als regisseur worden na Is This Your Mother uit 2002. Garelick schreef ook het scenario van het Jennifer Aniston-Vince Vaughn-vehikel The Break-Up en was betrokken bij het scenario bij The Hangover (maar kreeg hiervoor geen credit op de aftiteling).

Garelick is er alvast van overtuigd dat de plot van de populaire serie, die ooit meer dan 1,1 biljoen kijkers trok, uitermate geschikt is voor een komedie: "It felt like the template to do a movie that was similar to 'Stripes' and 'Police Academy,' the comedies I loved growing up. Rather than trying to pitch the tone, I figured it would be easier to write the first act to convey who these characters were." Garelick bekende ook dat hij nog nooit een aflevering van “Baywatch” heeft gezien.

Van de oorspronkelijke cast zal er niemand in de film te zien zijn, hoewel het momenteel gonst van de geruchten dat David Hasselhoff en Pamela Anderson in een cameo zullen te zien zijn. Overigens is er al ooit een komedie gemaakt over “Baywatch” zoals je hieronder kan zien.

06-07-09

Trailer: Jennifer's Body

20th Century Fox heeft vandaag een redband trailer online gegooid van de horrorfilm Jennifer's Body. En dat is om meer dan één reden een film om naar uit te kijken. De titel komt overigens uit een nummer van Courtney Loves groep Hole.

jennifer's body

Ten eerste werd het scenario geschreven door Diablo Cody, de ex-stripper die in 2007 debuteerde met het snedige Juno waarvoor ze meteen een Oscar kreeg. Het wordt afwachten of Cody kan bevestigen met haar volgende script, ze blijft alleszins in het tienerwereldje hangen, maar switcht van satire naar horror.

Daarnaast speelt in Jennifer’s Body Megan Fox de hoofdrol, en dat is volgens velen de meest sexy vrouw ter wereld. Fox kan in deze Jennifer’s Body tonen dat ze naast mooi zijn ook kan acteren en op dat vlak meer kan dan achter transformers en Shia LaBoeuf aanhollen. De mannelijke kijkers worden alvast warm gemaakt met de mededeling dat Fox in de film topless gaat. In de trailer is daar alvast nog niet veel van te zien en hangt er ten gepaste tijde een lok haar in de weg.

Verder kan Jennifer’s Body ook een beroep doen op een aantrekkelijke cast met ook nog Amanda Seyfried (Mamma Mia!), Johnny Simmons (The Spirit), Kyle Gallner (“Veronica Mars”), Amy Sedaris (Shrek the Third), Chris Pratt (“The O.C.”), Adam Brody (“The O.C.”) en J.K. Simmons (Juno). De regie is in handen van Karyn Kusama, die eerder Girlfight, Aeon Flux en een aflevering van “The L Word” regisseerde.

Dan rest er nog de korte inhoud: Fox speelt Jennifer Check, een bloedmooie cheerleader die een rustig tienerleventje leidt totdat plots een demon bezit van haar neemt. Daardoor begint ze de jongens in een klein dorpje in Minnesota op te peuzelen en te vermoorden. Haar vriendin Needy staat voor de zware opdracht de demon te verjagen, en daardoor zoekt ze informatie bij een satanische rockband die Jennifers gedrag heeft voorspeld in een van hun nummers.

De trailer, die volgens de makers een mix is van komische en enge momenten die doet denken aan de tijd dat horrorfilms nog leuk waren, vind je hieronder. Voor de film moet je wachten tot 21oktober 2009.

05-07-09

Film over Viewmaster

viewmaster Kent er iemand de viewmaster nog? Het populaire rode speelgoed uit jaren ’80 waar je een schijfje met plaatjes moest insteken waardoor een verhaaltje ontstond al je door het apparaat keek. Wel, deze Viewmaster krijgt binnenkort zijn eigen film.

Het is een beetje vreemd nieuws, want hoe maak je in godsnaam een film over een stuk speelgoed? Het is Brad Caleb Kane die met het nieuws uitpakt op zijn Twitter account en er meteen bij vertelt dat de film in de lijn zal liggen van de “old Amblin movies: Goonies, Young Sherlock Holmes…” Dat klinkt al een stuk beter.

Kane produceerde en schreef onlangs enkele aflevering van “Fringe”, de nieuwe serie van J.J. Abrams en werkt momenteel aan het scenario van de science fictionfilm Uprising die geregisseerd zal worden door Wolfgang Petersen. In een vorig leven was Kane nog te zien als de nerd Jonathan Levinson in “Buffy, The Vampire Slayer”.  Verder meldt Kane nog dat Alex Kurtzman en Roberto Orci de producenten worden.

Hoewel hij pas in de jaren ’80 echt bekend raakte, bestaat de Viewmaster al sinds 1939. Aanvankelijk diende het als een toepassing om hologrammen van toeristische attracties thuis te bekijken, maar in de jaren ’70 werd het door kinderen gebruikt om naar prentjes van o.a. The Pink Panther te kijken. De Viewmaster bestaat nog steeds en heeft ook een eigen website.

De Viewmaster is niet het enige vreemde onderwerp waarvan momenteel een film gemaakt wordt. Zo komt ook het arcacespel Asteroids binnenkort in de bioscoop, werkt Ridley Scott volgens de laatste berichten nog steeds aan zijn verfilming van het bordspel monopoly en staat ook een film over de sociale netwerksite Facebook in de pijplijn. 

01-07-09

Trailer: The Informant

the informantToen bekend raakte dat Steven Soderbergh en Matt Damon na Ocean’s Eleven en de twee sequels opnieuw gingen samenwerken voor de spionagefilm The Informant, werd algemeen aangenomen dat het een serieuze film ging worden over ethiek, moraal en zaken doen. Zoiets als The Insider dus. Maar wat blijkt nadat de trailer vandaag is verschenen, dat The Informant eerder een komedie is geworden. Eerder zoiets als Burn After Reading.

Om te beginnen is Matt Damon getooid met een heel foute snor en is hij een vijftien kilo aangekomen voor de rol van Mark Whitacre, een zakenman die zo enthousiast is dat hij een FBI-informant wordt dat hij de hele operatie in het honderd laat lopen door al zijn handelingen te vertellen en in het midden van vergaderingen te gaan zoeken naar opnamemateriaal.

Het lijkt er bovendien op dat Soderbergh na het serieuze Che wel toe was aan iets luchtigs en dat toont ook de trailer met pancartes en de The Ride of the Valkyries van Wagner. Maar meer nog dan Soderberghs film, is dit die van Matt Damon die een heleboel mensen zal doen versteld staan van zijn komische talenten.

Het verhaal is overigens gebaseerd op waargebeurde feiten die door Kurt Eichenwald in een boek zijn vertaald. Scott Z. Burns (The Bourne Ultimatum) maakte hier dan een filmscript van. In de bijrollen zien we verder nog  Scott Bakula, Melanie Lynskey, Frank Welker, Tony Hale en Patton Oswalt. The Informant komt op 30 september uit in België.