08-08-09

Trailer: The Imaginarium of Doctor Parnassus

De boeiende trailers volgen elkaar in sneltempo op, want na die van The Lovely Bones gisteren, is het vandaag de beurt aan The Imaginarium of Doctor Parnassus  van Terry Gilliam, de allerlaatste film van Heath Ledger.

The Imaginarium of Doctor Parnassus is een fantastisch sprookje over moraliteit dat zich vandaag de dag afspeelt. Dr. Parnassus trekt de wereld rond met zijn buitengewone ‘Imaginarium’, een show waarin toeschouwers de kans krijgen te kiezen tussen vreugde of donkere tijden. Parnassus draagt echter een duister geheim met zich mee want lang geleden sloot hij een pact met de duivel, in de persoon van Mr. Nick, in ruil voor onsterfelijkheid.

Later ruilde hij zijn onsterfelijkheid nog een keertje in voor de eeuwige jeugd. Daarvoor zou Parnassus’ eerstgeboren kind op de leeftijd van 16 jaar wel de eigendom worden van Mr. Nick. Deze Valentina nadert met rasse schreden deze belangrijke verjaardag en Parnassus probeert op alle mogelijke manieren onder de deal onderuit te komen.

the imaginarium of dr parnassus

Terry Gilliam noemt The Imaginarium of Dr. Parnassus bescheiden zijn beste werk ooit, beter dus dan Monty Python and the Holy Grail, Brazil of Twelve Monkeys. Dat schept alvast hoge verwachtingen en de trailer ziet er alvast heel goed uit. Heath Ledger lijkt bovendien nog een laatste keer in grote doen. De opnames van de film waren overigens nog niet beëindigd toen Ledger stierf, maar zijn rol werd overgenomen door Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. Zij zitten ook alle drie in de trailer.

Verder in de cast zie je ook nog Christopher Plummer, Verne Troyer en Tom Waits. De film komt in België uit op 11 november 2009.

07-08-09

Trailer: The Lovely Bones

Een van de topfilms van het najaar moet The Lovely Bones worden, de langverwachte nieuwe film van Peter Jackson. Tussen de blockbusters van The Lord of the Rings-trilogie, King Kong en de Kuifje-verfilmingen door, heeft Jackson gekozen voor een meer intimistische verhaal gebaseerd op een boek van Alice Sebold.

the lovely bones 1

Hoewel intimistisch. Nu al wordt The Lovely Bones getipt als een van de grote Oscarkandidaten voor volgend jaar. De release datum (11 december in de VS, 27 januari 2010 in België) lijkt in dat opzicht alvast perfect, maar ook de trailer doet het beste verhopen. Vooral de ‘inbetween’-wereld ziet er prachtig dromerig uit.

Korte inhoud: De 14-jarige Susie Salmon wordt in 1973 verkracht en vermoord door haar buurman George Harvey, een seriemoordenaar die het gemunt heeft op meisjes en jonge vrouwen. Susie gaat naar de hemel, waar ze haar familie en nabestaanden die met haar verlies omgaan observeert. Ze volgt er ook haar moordenaar die zich klaarmaakt voor zijn volgende misdaad. Susie probeert een balans te vinden tussen haar nood aan wraak en de wens om haar familie over haar dood te zien komen.

the lovely bones 2

De zoektocht naar de perfecte actrice voor de cruciale rol van Susie Salmon duurde totdat de nu 15-jarige Saoirse Ronan haar auditietapes opstuurde. Ook schrijver Alice Sebold ging akkoord met de casting van Ronan, zij zag immers altijd een onbekende actrice voor de rol van Salmon. Even later sleepte Ronan echter een Oscarnominatie in de wacht voor haar rol in Atonement. Mark Wahlberg en Rachel Weisz zijn vader en moeder Salmon, Susan Sarandon speelt de grootmoeder, terwijl Stanley Tucci George Harvey is.

Peter Jackson kocht in januari 2005 samen met zijn vrouw Fran Walsh en Philippa Boyens (die samen ook het scenario schreven) de filmrechten op het boek. De regisseur omschreef het scenario toen als "a wonderfully emotional and powerful story. Like all the best fantasy, it has a solid grounding in the real world." Vooral de uitbeelding van de ‘In-Between’-wereld werd als een grote uitdaging gezien. Uiteindelijk werd beslist om het uitzicht van deze wereld te laten afhangen van Susies emoties: "Whenever Susie feels happy, Heaven is sunny and there's birds and everything. Whenever it’s not so great, it's raining or she’s in the middle of an ocean," aldus Saoirse Ronan.

Het belooft alvast een boeiend eindejaar te worden op filmvlak, want ook het 3D-spektakel Avatar van James Cameron (Belgische release 16 december) belooft een heuse revolutie te zullen veroorzaken in filmbeleving.

02-08-09

Trailer: A Perfect Getaway

a perfect getawaySome people never learn… Het avontuurlijke koppel Cliff (Steve Zahn) en Cydney (Milla Jovovich) heeft blijkbaar nog nooit naar een horrorfilm gekeken. Daardoor weten ze niet dat als je op een godverlaten plekje in de jungle lifters tegenkomt, je die best NIET meeneemt.

Het tweetal beklaagt zich dan ook al snel dat ze Kale (Chris Hemsworth), Cleo (Marley Shelton), Nick (Timothy Olyphant) en Gina (Kiele Sanchez) tegenkomen op hun huwelijksreis. Cliff en Cydney komen van de reizigers te weten dat een ander pasgetrouwd stel brutaal werd vermoord op het paradijselijke Hawaiï. Onzeker over wie ze kunnen vertrouwen, sluiten ze zich toch aan bij de andere rugzaktoeristen, maar dat hadden ze natuurlijk beter niet gedaan.

Zo begint de horrorfilm A Perfect Getaway van regisseur / scenarist David Twohy (Pitch Black, The Chronicles of Riddick). Uit de trailer lijkt dit een vrij doorsneefilm te worden in de stijl van Turistas en The Ruins waarin een paar knappe jongeren allerlei gevaren tegenkomen in de jungle van hun paradijselijke vakantiebestemming. Het klinkt als een direct to dvd-film, maar A Perfect Getaway heeft toch een Belgische release datum meegekregen: 26 augustus 2009.

01-08-09

Ridley Scott werkt aan een Alien-prequel

alienVolgens de laatste berichten zou Ridley Scott werken aan een prequel van de science fiction-reeks Alien. Het was Variety die met het nieuws kwam dat de 71-jarige regisseur terugkeert naar de franchise die hij in 1979 lanceerde met Sigourney Weaver als Ellen Ripley.

Scott, die momenteel de laatste hand legt aan Robin Hood met Russell Crowe, heeft sinds 1982 en Blade Runner geen science fictionfilm meer gemaakt. De sequels van Alien werden immers gedraaid door James Cameron (Aliens, 1986), David Fincher (Alien³, 1992) en Jean-Pierre Jeunet (Alien: Resurrection, 1997). Daarna volgden ook nog twee Alien vs. Predator spin-offs (AVP: Alien vs. Predator, 2004 en AVPR: Aliens vs Predator - Requiem, 2007).

De prequel zou het verhaal vertellen van de gebeurtenissen die voorafgaan aan de eerste film uit 1979 waarin de bemanning van een commercieel ruimteschip reageerde op een alarmsignaal van een ander schip. Dat bleek na aankomst echter verlaten te zijn, tenminste afgezien van de bloeddorstige buitenaardse wezens die er zich hadden genesteld.

Het script wordt geschreven door Jon Spaihts die ook het script schreef van de science fiction film Passengers met Keanu Reeves en met zijn idee voor een Alien-prequel zelf ging aankloppen bij Fox. Alien, die dit jaar dus zijn dertigste verjaardag viert, won in 1980 een Oscar voor de beste visuele effecten.

27-07-09

Trailer: Tron Legacy

picresized_1248757247_tronlegacytitleDat er een sequel in de maak was van cultklassieker TRON was al een tijdje bekend, en afgelopen weekend is op de ComicCon (daar heb je dat ding weer) ook een eerste trailer vertoond. Het is overigens dezelfde trailer (maar dan in 3D) die ook vorig jaar op de conventie werd vertoond, en waarover de studiobazen toen zo enthousiast waren dat ze het licht voor Tron Legacy definitief op groen zetten.

In het filmpje zien we een lange achtervolgingsscène op de motor op de fameuze grid. De pakken, motoren en het decor lijken allemaal respectvolle updates van het origineel uit 1982. We zien ook Jeff Bridges in een verjongde versie. Zijn personage Kevin Flynn  heeft ondertussen ook een zoon, de 27-jarige Sam (Garrett Hedlund) die het mag aanleggen met Olivia Wilde.

De regie is in handen van Joseph Kosinski, naar een scenario van Adam Horowitz (“Lost”), Richard Jefferies (Cold Creek Manor) en Edward Kitsis (“Lost”). Er werd gewerkt met een budget van maar liefst 300 miljoen dollar. Tron Legacy komt in 2011 in de zalen.

26-07-09

Trailer: The Book of Eli

Denzel Washington is de volgende die mag proberen de aarde en de mensheid te redden in de postapocalyptische actiefilm The Book of Eli. Op Comic-Con werd de trailer van de film van de broers Albert en Allen Hughes (From Hell) voorgesteld.

Uit de trailer waarin een stoere Denzel Washington het lot van de mensheid op zich heeft genomen nadat een apocalyptische oorlog dertig jaar geleden het grootste deel van de aarde en haar bewoners heeft verwoest. Washington is in het bezit van iets waarvoor “some would kill to have it” en hij “will kill to protect it”. Wat dat dan wel mag zijn, komen we in de trailer niet te weten, maar de titel geeft natuurlijk al veel weg.

book of eli 1

Washingtons personage Eli is namelijk in het bezit van een boek dat de geheimen bevat die de mensheid moeten redden. Hij loopt er al dertig jaar mee rond, en wordt achternagezeten door Gary Oldman die het boek in handen wil krijgen om er minder menslievende dingen mee te doen. Ook Michael Gambon, Mila Kunis (die de rol overnam van Kristen Stewart die het te druk had met de opnames van New Moon), Ray Stevenson, Frances de la Tour, Tom Waits en Jennifer Beals hebben een rol te pakken in de film. Het scenario werd geschreven door debutant Gary Whitta.

Of de kredietcrisis er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar apocalyptische films zijn weer helemaal in. Binnenkort staan o.m. ook nog The Road en 2012 op het programma en nog niet zo lang geleden was er ook nog Will Smith met zijn I Am Legend. The Book of Eli komt in de VS uit op 15 januari 2010, vandaar ook de cryptische boodschap 1:15:10 aan het einde van de trailer. Een Belgische release datum is er nog niet.

25-07-09

Teaser trailer: Alice in Wonderland

De eerste bewegende beelden van Alice in Wonderland van Tim Burton zijn gearriveerd. Het is nog maar een teaser trailer, maar hij geeft al wel een eerste indruk van de visuele pracht van de film (die overigens in 3D zal uitkomen). De film naar het wereldberoemde boek van Lewis Carroll belooft weer een typische Burtonproduct te worden met een rijke fantasie, vreemde creaturen, veel felle kleuren en een Johnny Depp in vorm.

De trailer werd overigens gelanceerd na een promotiecampagne op Facebook. Er werden namelijk drie fanpages opgericht (The Loyal Subjects of the Red Queen, The Loyal Subjects of the White Queen en The Disloyal Subjects of the Mad Hatter), waarna het leger met de meeste fans de trailer als eerste te zien kregen donderdag om 1u ’s nachts onze tijd. Vrijdag ging de teaser dan in de Amerikaanse bioscopen in première in 3D.

alice-in-wonderland

Het leger van The Mad Hatter won overigens het pleit en daarom is het personage dat in de film gespeeld wordt door Johnny Depp zo prominent in beeld tijdens deze eerste trailer. Depp mag zich weer een keertje volledig uitleven met dit personage dat er — volgens AfterEllen — uitziet “like Ronald McDonald took some bad acid, went on a bender, stole Willy Wonka’s old clothes and stopped trimming his eyebrows”. Verder krijgen we ook een eerste keer de Cheshire Cat (met de stem van Stephen Fry) en beeld, net als Knave of Hearts (Crispin Glover).

Het titelpersonage wordt gespeeld door de 20-jarige Mia Wasikowska en verder spelen ook nog o.a. Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Anne Hathaway, Michael Sheen, Timothy Spall, Christopher Lee en Matt Lucas mee. Alice in Wonderland komt in de VS uit op 5 maart 2010, indeed a very important date…