10-05-09

Keanu Reeves is Dr. Jekyll

Universal werkt aan een moderne versie van het klassieke verhaal van ‘The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde’. De hoofdrol in deze Jekyll zou weggelegd zijn voor Keanu Reeves, terwijl Justin Haythe (Revolutionary Road) het scenario mag schrijven. Met Nicolas Winding Refn (Pusher) wordt dan weer onderhandeld voor de regie.

keanu reevesHet is natuurlijk niet de eerste keer dat het verhaal van Robert Louis Stevenson uit 1886 wordt vertaald naar het witte doek. Van  de 208 writers credits die Stevenson krijgt op de imdb gaan er bijna 50 over ‘Dr. Jekyll and Mr. Hyde’. Het verhaal is dan ook alom gekend, maar toch nog even een korte omschrijving.

Dr. Jekyll is een gewaardeerd arts die zich verdiept in het probleem van goed en kwaad en ervan overtuigd is dat beide in de aard van elke mens voorkomen. Het kwade schepsel dat uit zijn experimenten tevoorschijn komt geeft hij de naam Mr. Hyde, maar het blijkt dat hij deze steeds minder onder controle kan houden. Hyde begaat misdaden die Jekyll normaal nooit zou plegen, en uiteindelijk komt het tot een afschuwelijke moord.

Het is nog niet bekend in welke mate het project van Universal trouw zal blijven aan het boek. Wat wel bekend is, is dat ook Guillermo del Toro werkt aan een film rond Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Volgens de laatste berichten zou Del Toro het klassieke verhaal zeer nauw volgen. Aangezien Del Toro de komende jaren nog druk bezig is met de verfilming van J.R.R. Tolkiens ‘De Hobbit’ zal er redelijk wat tijd tussen beide projecten liggen.

Het is niet de eerste keer dat Reeves te zien zal zijn in een verfilming van een klassieker uit de literatuur. In 1992 speelde hij immers in de verfilming van Bram Stoker’s Dracula. Wel is het vreemd dat Reeves, die altijd wordt verweten ‘houterig’ en ‘emotieloos’ te acteren, wordt gecast in een schizofrene rol als die van Dr. Jekyll. Afwachten maar.

07-05-09

Katie Holmes is niet bang van het donker

katie-holmes Katie Holmes is even ontsnapt uit de klauwen van Scientology en zal binnenkort weer op een filmset staan. Met de goedkeuring van hubbie Tom Cruise mag Holmes na drie jaar (het schabouwelijke Mad Money vergeet ik bewust) nog eens een film maken en haar oog is gevallen op de horrorfilm Don't Be Afraid of the Dark, het nieuwste project van Guillermo Del Toro, die ditmaal samen met Matthew Robbins de rol van scenarist voor zijn rekening neemt.

Het verhaal is gebaseerd op televisiefilm Don't Be Afraid of the Dark uit 1973 waarin een meisje samen met haar vader en zijn vriendin verhuist naar een Victoriaans huis. Daar aangekomen ontdekken ze al snel dat ze het huis moeten delen met een paar boosaardige monsters. Waarschijnlijk zal Holmes de vriendin van vader spelen en deze film betekent meteen haar eerste grote rol sinds Batman Begins in 2005.

Guillermo Del Toro is ondertussen met vanalles en nog wat bezig. Vooreerst is er natuurlijk het langverwachte The Hobbit waarvan de opnames volgend jaar starten. Wegens deze film laat hij de regie van Don’t Be Afraid of the Dark over aan debutant Troy Nixey. De film zal wel worden verkocht als een “Guillermo Del Toro Presentation”. De opnames starten deze zomer in Melbourne.

Overigens zal Holmes eerst nog wel te zien zijn in de komedie The Extra Man waarin ze naast o.a. Kevin Kline, John C. Reilly en Paul Dano speelt. Het nieuws dat Holmes de hoofdrol gaat spelen in een film met de titel Don’t Be Afraid of the Dark leidde alvast tot enkele leuke koppen, zoals “Don't Be Afraid Of The Dark, Katie Holmes -- Be afraid of your limited acting range and cupie-doll voice” (Collider.com) en “Katie Holmes Will Face Guillermo del Toro’s Darkness” (Cinematical.com).

05-05-09

Christina Aguilera maakt haar debuut in Burlesque

Verschillende filmsites melden vandaag dat zangeres Christina Aguilera haar acteerdebuut zal maken in de musical Burlesque. Steve Antin zal de regie voor zijn rekening nemen, zijn enige regie-opdracht was tot dusver de sequel Glass House: The Good Mother. Susannah Grant (Erin Brokovich, The Soloist) staat dan weer in voor het scenario.

christina aguilera

Aguilera speelt in de film een “ambitious small-town girl with a big voice”, die liefde, familie en succes zal vinden in een burlesque bar in Los Angeles. Dat klinkt net als de rol van Piper Perabo in Coyote Ugly, gemixt met Bob Fosses Cabaret. Aguilera heeft vier Grammy’s op haar schouw staan, verkocht meer dan 25 miljoen exemplaren van haar cd’s, maar is in de filmwereld nooit verder geraakt dan het inspreken van een vis in Shark Tale.

Clint Culpepper van studio Screen Gems is alvast in de wolken met het aantrekken van Aguilera: “I couldn't be more excited, as this was a project written with her in mind.” Bij Screen Gems zijn ze ondertussen de specialisten in de filmcarrières van zangeressen, want zo hebben ze onlangs nog de thriller Obsessed uitgebracht met Beyoncé Knowles in de hoofdrol. Knowles was natuurlijk eerder al wel te zien in o.a. Dreamgirls en Austin Powers in Goldmember.

Christina Aguilera is niet de eerste zangeres die zich de laatste tien jaar waagt aan een filmcarrière. Het begon allemaal in 1997 met Spice World met The Spice Girls en vijf jaar later was er Britney Spears met de flop Crossroads. Ook Kylie Minogue had toen al een geflopte filmcarrière achter de rug met Streetfighter (hoewel Minogue strikt genomen als actrice begonnen is in de soap “Neighbours”.

De betreurde Aaliyah bracht het er in 2000 en 2002 iets beter vanaf in Romeo Must Die en Queen of the Damned, maar aan haar carrière kwam abrupt een einde toen haar vliegtuig neerstortte. Tenslotte vond ook Pink het in 2007 nodig om te gaan acteren in het afgrijselijke Catacombs. Gelukkig voor haar was het scenario nog veel slechter dan haar acteertalent. Veel boeiende films met een zangeres in de hoofdrol zijn er dus nog niet afgeleverd de laatste jaren. Het is te hopen dat Aguilera het beter doet, maar ik hou mijn hart vast.

Overigens zouden, volgens de imdb, zowel Aguilera, Pink als Katy ‘I Kissed a Girl’ Perry, gaan meespelen in Get Him to the Greek. En dat is de nieuwe film van Nicholas Stoller (Forgetting Sarah Marshall) waarin een stagiair van een platenfirma (Jonah Hill) wordt ingehuurd om de Britse zanger Aldous Snow (Russell Brand) te begeleiden naar een optreden. Het verzamelde zingende gilde zal in de film zichzelf mogen spelen, en dus komt het misschien toch nog goed.

01-03-09

Jim Carrey en Jake Gyllenhaal in musical Damn Yankees

jake gyllenhaal New Line Cinema heeft Jim Carrey en Jake Gyllenhaal gecontracteerd voor de filmversie van de musical ‘Damn Yankees’ uit de jaren ‘50. Er is nog geen regisseur aan boord, want daarmee wordt gewacht tot Lowell Ganz en Babaloo Mandel (Fever Pitch, Robots) klaar zijn met het scenario. 

In het verhaal zien we hoe de oude Joe Boyd een afspraak maakt met de duivel (Carrey) zodat zijn favoriete baseballteam eindelijk de World Series kan winnen. De man wordt door de duivel getransformeerd tot de jonge ster van het team Joe Hardy (Gyllenhaal). Boyd kan op de beslissing terugkomen, maar de deadline valt onder de finales van de Series en de duivel recruteert bovendien de knappe Lola die Boyds ziel voor altijd in handen van de duivel moet houden.

De producenten van Damn Yankees zijn Craig Zadan en Neil Meron, dezelfde als die van de filmversie van Hairspray (waarvan momenteel trouwens aan een sequel wordt gewerkt). Zij hopen de meeste nummers uit de musical te behouden, maar het geheel wel te kunnen updaten naar moderne tijden. De musical ging in Broadway in première in 1955 en won 7 Tony Awards. Vijf jaar geleden, na het succes van Chicago, klopten Zadan en Meron met hun idee al aan bij Miramax. In 1958 maakte Warner Bros de eerste verfilming van het verhaal (Damn Yankees!) in een regie van George Abbott, tevens de regisseur van de Broadwaymusical.

Voor zowel Gyllenhaal als Carrey wordt het de eerste musical uit hun carrière. Carrey zal zich zeker in zijn sas voelen in de rol van de duivel, terwijl Gyllenhaal zijn rol misschien gekregen heeft nadat de producenten onderstaande sketch van “Saturday Night Live” zagen waarin de acteur een parodie brengt op de musical Dreamgirls.

24-02-09

Werk voor Watts

Ondertussen is Woody Allen met zijn 73 jaar al lang de pensioengerechtigde leeftijd voorbij, maar de regisseur weet nog lang van geen ophouden. Gisteren won Penelope Cruz haar eerste Oscar voor een rol in Allens Vicky Christina Barcelona, vandaag heeft Allen al zijn volgende project op stapel staan.

Voor dit Untitled Woody Allen London Project zijn de castings momenteel volop aan de gang en dat heeft tot nu toe een zeer aardig resultaat opgeleverd. Eerder was al bekend geraakt dat Josh Brolin en Anthony Hopkins een rol zouden krijgen, vandaag zijn daar Freida Pinto en Naomi Watts bijgekomen. Ook Pinto stond gisteren nog op het Oscarpodium waar ze deelde in de winst van Slumdog Millionaire waarin ze een hoofdrol speelt.

Er is nog maar zeer weinig bekend over deze nieuwste van Woody Allen. De opnames starten in juli in Londen, en dat is al de vierde keer dat Allen de laatste jaren in Londen neerstrijkt. Enkel Vicky Christina Barcelona (Barcelona) en Whatever Works (New York) werden van zijn laatste zes films niet in Londen opgenomen. Deze Whatever Works, met Evan Rachel Wood, Henry Cavill en Patricia Clarkson, komt deze zomer uit in de VS.

21-grams-1

Het project van Woody Allen is niet het enige interessante project waar Naomi Watts deze dagen aan gelinkt wordt. De Australische zou ook de hoofdrol gaan spelen in Fair Game waarin ze herenigd zou worden met kersvers Oscarwinnaar Sean Penn. Penn en Watts deelden eerder het scherm in The Assassination of Richard Nixon en 21 Grams (foto).

Fair Game gaat over de zaak van CIA-agente en Valerie Plame, tevens de vrouw van ambassadeur Joseph Wilson. Plame zag haar geheime identiteit als CIA-agente gelekt worden door vooraanstaande leden in het Witte Huis omdat haar echtgenoot zich in een paar artikels kritisch had uitgelaten over de invasie in Irak. Enkel Lewis Libby werd veroordeeld voor het lek, Dick Cheney en Karl Rove ontsprongen de dans.

De film is overigens niet te verwarren met Nothing Buth the Truth met Kate Beckinsale en Matt Dillon, een film die losjes gebaseerd is op het schandaal. Fair Game zal daarentegen gebaseerd zijn op het boek dat Valerie Plame zelf schreef over de hele zaak. Doug Liman zal de regie van Fair Game voor zijn rekening nemen. Naomi Watts is volgende maand naast Clive Owen te zien in de thriller The International (Belgische release: 11 maart).

27-01-09

Billy Elliot speelt Kuifje

Steven Spielberg heeft eindelijk zijn Kuifje gevonden voor de langverwachte verfilming van Hergés strip Kuifje. En niemand minder dan Billy Elliot, ofwel  de 22-jarige Britse acteur Jamie Bell zal in de lichtblauwe pull van Kuifje mogen kruipen in Tintin and the Secret of the Unicorn.

Bell is niet de enige interessante aanwinst van de cast, want ook James Bond Daniel Craig heeft een rol te pakken in de film, nl. als de slechterik van dienst. Eerder was al bekend dat Andy Serkis (Gollum en King Kong) in de huid zal kruipen van kapitein Haddock, terwijl Jansen en Janssen zullen gespeeld worden door Nick Frost en Simon Pegg. Ook Mackenzie Crook , Toby Jones en Eric Stoltz worden in verband gebracht met de film. Professor Zonnebloem moet zeker nog gecast worden.

kuifje

 

Tintin and the Secret of the Unicorn is gebaseerd op het album met de gelijknamige naam, Het geheim van de Eenhoorn dus. In dit verhaal uit 1943 koopt Kuifje een zeilboot maar het schip verdwijnt al snel. Gelukkig weet Kuifje nog net op tijd een kaart te redden die verstopt is in een mast. De reporter wordt gekidnapt door de piraat Red Rackham (Daniel Craig), kan ontsnappen en ontdekt uiteindelijk de betekenis van de kaart.

Het scenario werd geschreven door Steven Moffat (“Doctor Who”, ‘Coupling”), Edgar Wright (Shaun of the Dead) en Joe Cornish (“Big Train”). Zoals bekend zal Steven Spielberg het eerste deel voor zijn rekening nemen. Peter Jackson zal voor een tweede deel Spielbergs plaats in de regiestoel overnemen. Jackson is bij het eerste deel overigens betrokken als producent. De opnames van The Secret of the Unicorn zijn inmiddels al van start gegaan.

Met de casting van Jamie Bell valt Thomas Sangster, die lang werd genoemd als Kuifje (zie deze post), uit de boot. Hoewel Sangster fysiek misschien meer op Kuifje lijkt, kan ik de keuze van de producenten voor Bell wel begrijpen. Tintin zal overigens in 3D worden opgenomen, zoals eerder Beowulf en The Polar Express. De film komt uit ergens in 2010.

05-09-08

Paul Bettany is Charles Darwin

Paul Bettany en Jennifer Connelly zijn gecast als een getrouwd koppel in Creation (voordien Origin), een nieuwe film van Jon Amiel (Sommersby, Copycat). Dat is niets bijzonders want Bettany en Connelly zijn ook in het echte leven al vijf jaar een getrouwd stel. Wel bijzonder is dat de film gaat over het leven van Charles Darwin, de Engelse natuurkundige die de evolutietheorie uitvond, en zijn vrouw Emma.

paul bettany jennifer connelly

Charles Robert Darwin (12 februari 1809 19 april 1882) was een Engels natuuronderzoeker, bioloog en geoloog. Darwin is vooral bekend van zijn theorie dat evolutie van soorten wordt gedreven door natuurlijke selectie. Dankzij zijn nauwkeurige onderbouwing en de grote hoeveelheid bewijzen die hij vond, zorgde Darwin ervoor dat het bestaan van evolutie nog tijdens zijn leven binnen de wetenschappelijke gemeenschap algemeen geaccepteerd werd. De acceptatie van natuurlijke selectie als aandrijvend mechanisme liet langer op zich wachten, maar is tegenwoordig ook onomstreden (meer op Wikipedia).

Naast Bettany en Connelly maken ook Jeremy Northam, Toby Jones en Benedict Cumberbatch  deel uit van de cast. Het scenario wordt geschreven door John Collee (Master and Commander, Happy Feet) en het zaakje wordt geproduceerd door Jeremy Thomas die 21 jaar geleden The Last Emperor naar een Oscar produceerde. Thomas wil nog het volgende kwijt over het hele project: "John Collee's compelling script tells the remarkable story behind Darwin's revolutionary theory and the foundation of a book that changed the world. We think of Darwin as an old man with a gray beard. The reality of our story is very different."

Creation zal Darwin portretteren als een man die verscheurd is tussen zijn liefde voor zijn diepreligieuze vrouw en zijn eigen geloof in een wereld waarin god geen plaats heeft. De wetenschapper is gevangen in een gevecht tussen geloof en rede, tussen liefde en waarheid. Het script van Collee is gebaseerd op het boek ‘Annie’s Box’ geschreven door Randall Keynes. De opnames starten eind september in Engeland.

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende