13-07-09

Ryan Reynolds is The Green Lantern

Na een lange strijd is er eindelijk bekend wie de hoofdrol zal spelen in de nieuwe comic bookverfilming The Green Lantern. Nog vier acteurs waren voor dit weekend in de running voor de rol: de alomtegenwoordige Bradley Cooper, zanger/acteur Justin Timberlake, Jared Leto en Ryan Reynolds. En het is uiteindelijk de echtgenoot van Scarlet Johanssen die het heeft gehaald.

En dat is waarschijnlijk de beste keuze want Ryan Reynolds is duidelijk de betere acteur van de vier. Toch was het een moeilijke beslissing aangezien de regisseur en de studiobonzen niet dezelfde voorkeur hadden. Maar Reynolds, die onlangs nog te zien was in X-Men: Wolverine en The Proposal, heeft het dus gehaald en zal in de huid kruipen van Hal Jordan, een piloot die in het bezit komt van een machtige ring en daardoor het lidmaatschap verwerft van een galactisch leger dat instaat voor de vrede in het universum.

the-green-lantern-ryan-reynolds

De casting van Reynolds doet wel vragen ontstaan over Deadpool, een andere comicverfilming waarin de acteur de hoofdrol zou spelen. Reynolds heeft in interviews al laten blijken dat Deadpool een van zijn favoriete comic personages is, dus het lijkt niet waarschijnlijk dat hij dit project zal verlaten. Anderzijds hebben Harrison Ford en Christian Bale al getoond dat het mogelijk is twee franchises tegelijkertijd te maken. Als ook Deadpool er komt, wordt Reynolds overigens de eerste acteur die zowel een comicheld van Marvel als DC heeft gespeeld.

De opnames van The Green Lantern zouden begin januari in Sydney moeten beginnen en dit omwille van een gunstiger financieel klimaat in Australië. De regie is in handen van Martin Campbell (Casino Royale, The Mask of Zorro), het scenario werd geschreven door Greg Berlanti (“Everwood”) en Michael Green The Green Lantern zou op 17 juni 2011 moeten uitkomen.

08-03-09

Watchmen roept tegenstrijdige reacties op

watchmen smileySinds deze week loopt de onverfilmbaar geachte graphic novel Watchmen van Alan Moore en Dave Gibbons in de bioscoopzalen. In de VS heeft de prent op zijn openingsdag alvast 24,9 miljoen dollar weten te verzamelen. Dat is niet slecht, maar dat blijft onder de 28,1 miljoen van regisseur Zack Snyders vorige film 300.

De meeste critici waren bovendien niet onder de indruk van alle lof die Watchmen kreeg van de fans van de graphic novel. En daar verwijst ook de recensie in de Chicago Tribune naar: "Zack Snyder's bloated screen adaptation will go over best with fanboys, fangirls, fanmen and fanwomen who give high marks for slavish fidelity to the source material." The Washington Post gaat zelfs nog veel verder:  “It's a bore, it's long, dull and... sinks under the weight of its reverence for the original." En USA Today schrijft: “it starts out powerfully but as it proceeds, it grows plodding, convoluted and forgettable."

Toch zijn niet alleen valse klanken te horen, want de New York Post schrijft dan weer: "It transforms each moment into a tableau with great, uncompromising concentration. The effect is an almost airless gloom, but the film is also exhilarating in breadth and depth. There is more going on in the spectacular opening-credits sequence than in the three Spider-Man flicks combined." Roger Ebert geeft Watchmen in the Chicago Sun-Times zelfs vier sterren: "The film is rich enough to be seen more than once. [...] I'm not sure I understood all the nuances and implications, but I am sure I had a powerful experience."

watchmen 4

Ondertussen is de film ook al in de imdb top 250 binnengesukkelt op de 166e plaats en krijgt de film op Rotten Tomatoes 66%. Watchmen is dan ook geen typische superheldenfilm en het was al van meet af aan duidelijk dat de film hevige reacties zou oproepen, zowel aan de pro- als de contrakant. Het verhaal stamt al uit 1986 en men heeft ontelbare pogingen ondernomen om de graphic novel sindsdien te verfilmen.

In Zack Snyder werd enkele jaren geleden eindelijk een regisseur gevonden die bereid was de hele rit uit te zitten. Na het succes van 300 kreeg Snyder genoeg krediet van de studio om het concept dat toen op tafel lag te veranderen:  When the script came to me it was a PG-13 movie - two hours long, updated to the war on terror and sequel-able. The idea that a happy meal could be made out of Watchmen is reason enough not let a kid go and see the movie." De bioscoopversie klokt af op 165 minuten, maar er komt nog een director’s cut aan van meer dan 200 minuten.

De meningen liggen dus uiteen na de release van Watchmen, maar de film kan alvast rekenen op een schitterende openingssequentie die de mensen van Cinema Blend ondertussen al online hebben gezet. Op de tonen van Bob Dylans ‘The Times They Are A-Changin' krijg je een overzicht van de geschiedenis van de 20e eeuw met o.a. de oorlog in Vietnam, Castro, Nixon en de ‘summer of love’. Deze scène doet toch het beste vermoeden voor de volledige film.

18:27 Gepost door karen in comics | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comic, box office, watchmen, alan moore, zaxk snyder |  Facebook |

27-07-07

Guy Ritchie verfilmt eigen comic

gamekeeper

Guy Ritchie is de volgende regisseur die zich waagt aan een comic bookverfilming. De regisseur van o.a. Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch (en helaas ook Swept Away en Revolver) zal de Virgin Comics serie ‘Gamekeeper’ onder handen nemen.

De comic gaat over de beheerder van een Schots landgoed die een onuitputtelijke kennis heeft van het gedrag van alle dieren. Wanneer de vermoedelijke moordenaar van zijn zoon opduikt, ondervindt de man dat de stedelijke jungle van Europa niet zo anders is dan het natuurlijke landschap dat hij gewoon is.

Het hele concept is trouwens bedacht door Ritchie zelf, hoewel Andy Diggle het zaakje schreef. "After reading Guy's comics, we knew instantly that the action-packed story and complex characters would resonate with film audiences," aldus Jeff Robinov van Warner Bros.

Momenteel is Ritchie volop bezig met de opnames van de actie- / misdaadfilm RocknRolla met o.a. Gerard Butler, Thandie Newton en Tom Wilkinson. Daarbovenop moet Ritchie ook zo snel mogelijk zijn vrouw van gedachten doen veranderen. Madonna wil namelijk opnieuw haar kans wagen in de filmwereld.

Na o.m. Swept Away en Die Another Day heeft Madonna blijkbaar haar lesje nog niet geleerd, meer bepaald wil de popdiva een film maken rond haar ex Chris Paciello met wie ze begin jaren ’90 een stormachtige relatie had die twee jaar duurde. De twee gingen uiteen nadat Paciello in de cel belandde na een inbraak met dodelijk afloop.

De film zal gebaseerd zijn op het boek ‘Mob over Miami’ waarvan Madonna’s productiemaatschappij Maverick Films de filmrechten bezit. Momenteel circuleren de namen van Mark Wahlberg, John Cusack en Milo Ventimiglia voor de hoofdrol. Guy Ritchie probeert momenteel zijn vrouw aan te praten dat dit hele grapje een zeer slecht idee is…

16-04-07

Edward Norton is de nieuwe Hulk

Edward Norton, één van de beste acteurs van zijn generatie, wordt de nieuwe The Incredible Hulk. Als de kalender voor vandaag geen 16 april aanwees, zou ik zowaar denken dat dit een aprilgrap is. Want wat gaat een acteur als Edward Norton in godsnaam doen in een film als The Hulk 2?

hulk1

Met een release datum van 13 juni 2008 zal The Incredible Hulk één van de zomerblockbusters van volgend jaar moeten worden. In zulke films primeren spektakel en actie boven een goed scenario, de regie en de acteurs. Dan heb je twee Oscarnominaties op je actief staan (voor American History X en Primal Fear) en dan ga je in zoiets meedoen, nee, daar snap ik echt niks van.

 

Erger nog is dat The Hulk 2 zal geregisseerd worden door Louis Leterrier, de man achter de Transporter films en Unleashed. Het scenario wordt neergepend door Zak Penn die verantwoordelijk is voor de rammelende scenario’s van Elektra, Fantastic Four en Inspector Gadget. Gelukkig kan Penn ook nog de X-Men trilogie voorleggen.

 

edward_norton

Bij Marvel zijn ze natuurlijk zeer tevreden met Norton, Kevin Fiege van Marvel: "Edward Norton is a rare talent and one of the most versatile actors in the business. His ability to transform into a particular role makes him the ideal choice to take on the character of Bruce Banner and the Hulk. Edward is perfectly suited to bring one of the most popular and important Marvel icons to the bigscreen in a new and exciting way."

 

Edward Norton neemt de rol van The Hulk over van aussie Eric Bana die in Hulk van Ang Lee Bruce Banner speelde. Ang Lee’s visie op The Hulk startte in 2003 met een sterk openingsweekend maar viel daarna terug en wist de recette van die andere superhelden van Marvel - Spider-Man, X-Men en Ghost Rider – niet te evenaren. Hulk werd bovendien een comic book verfilming genoemd voor mensen die niet houden van comic books.

 

De nieuwe versie van The Hulk zal minder serieus zijn dan die van Ang Lee en zal meer afgestemd zijn op de originele comic books. Meer bepaald zal de film focussen op Bruce Banner, die op de vlucht is en een oplossing tracht te vinden voor zijn groene woede.

 

Het is natuurlijk nog te vlug om te oordelen – denk maar aan Daniel Craig en James Bond en hoe goed dat afliep – maar het is op zijn minst een zeer vreemde carrièrewending van Norton die het best is wanneer hij getormenteerde personages kan spelen (The People vs Larry Flint, The Illusionist, 25th Hour, The Painted Veil, Fight Club). De opnames starten deze zomer in Toronto.

 

*Archief:

Wordt Fox Mulder de nieuwe Hulk? (18/01/2006) 

10-03-07

300 gaat in première

poster300-1

Dit weekend gaat in Amerika de comic bookverfilming 300 in première. Box office analisten voorspellen dat de film – ondanks zijn R-rating - één van de grootste recettes van 2007 zal bijeen sprokkelen. De eerste reacties zijn alvast positief te noemen.

 

Het verhaal is gebaseerd op de comic book van Frank Miller (Sin City, Elektra)  en gaat over de antieke slag om Thermopylae in 480 voor Christus. De koning van Sparta, Leonidas, leidde in deze strijd een leger van 300 manschappen tegen de aanval van de Perzen. De verdediging van de Grieken is een zelfmoordplan tegen het numerieke overwicht van de Perzen, maar dat houdt het Spartaanse leger niet tegen om zich helemaal in de strijd te werpen.

 

300 wordt geregisseerd door Zack Snyder (Dawn of the Dead) en heeft als bekendste castleden Gerard Butler (The Phantom of the Opera, Lara Croft: The Cradle of Life) en Lena Headey (The Brothers Grimm, Imagine Me & You). De eerste reacties op 300 zijn alvast behoorlijk positief. Chris Kaltenbach schrijft in The Baltimore Sun zelfs “the best example yet of the movie-as-comic-book”.

 

Veel recensenten halen wel aan dat 300 een film is voor macho’s, zoals Peter Howell van de Toronto Star: "It's a total-immersion battle experience for eaters of red meat, worshippers of the male physique and lovers of extreme violence. ... If you wince at the sight of skewered bodies and decapitated skulls, then your money is better spent on a repeat screening of An Inconvenient Truth.” Een gelijkaardige reactie bij Amy Biancolli van the Houston Chronicle: "Prepare for a film that decapitates with conviction, splatters with glee, poses like a fitness mag, emotes like an opera, intones like a sportscaster and plays out like Homer in the age of comic books. It is to conventional cinema what graphic novels are to prose: mannered, trenchant and chesty."

 

pic300-9

300 is duidelijk niet voor mensen met zwakke magen zoals A.O. Scott de film in the New York Times beschrijft als "as violent as Apocalypto and twice as stupid." Kenneth Turan waarschuwt dan weer in the Los Angeles Times: "Unless you love violence as much as a Spartan, Quentin Tarantino or a video-game-playing teenage boy, you will not be endlessly fascinated." Eerlijk gezegd denk ik dat ik 300 aan mij ga laten voorbijgaan, het ziet er allemaal wel mooi uit maar mooie beelden boeien ook geen 2 uur.

 

Op 21 maart komt 300 ook in België uit, de trailer vind je nog steeds hier.

 

*Archief:

Preview 300 (14/10/2006)

 

14-11-06

Nieuwe comic voor Nicholas Cage

sadhu

Nicolas Cage gaat na Ghost Rider (2007) opnieuw in een comic book verfilming meespelen. Virgin Comics werkt momenteel aan een filmadaptatie van hun comic The Sadhu. Het script wordt geschreven door Deepak Chopra, de geestelijke vader van de comic.

 

The Sadhu vermengt actie met mythologie uit India. Nicholas Cage zal James Jenson spelen, een soldaat die tijdens koloniale tijden naar India trekt en daar een spirituele krijger wordt. Chopra: “The Sadhu is a story of the dormant potentialities - both divine and diabolical - that exist in all of us. It is also about the struggle between the sacred and the profane within all of us when archetypal energies awaken in our consciousness.

 

Nicholas Cage, zelf een comic bookfan, heeft met Virgin Comics ineens ook een deal uit de brand gesleept om Enigma te publiceren. Enigma is een voodoo-achtige thriller die Cage met zijn 15-jarige zoon Weston heeft gemaakt. Het verhaal draait rond een moord in New Orleans waarvan een detective ontdekt dat ze iets te maken hebben met rebellerie op een Zuiderse plantage. Er wordt nog onderzocht of er van Enigma – naast een 5-delige maandelijkse serie – ook een film kan gemaakt worden.

 

"Weston has always been a huge inspiration to me," aldus vader Cage. "His creativity is fresh, original and on the pulse of what is happening now. In a world which needs more spiritually minded superheroes, Weston's Enigma emerges. I firmly believe in the uniqueness of his story and the possibility of developing a movie from it."

 

*Archief:

Ghost Rider uitgesteld (17/12/2005) 

18:18 Gepost door karen in comics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the sadhu, nicholas cage, enigma, comic |  Facebook |

14-09-06

 Astro Boy op het witte doek

Voor de comic bookfans zijn het gouden tijden want er komt alweer een verfilming van een comic aan. Imagi Animation Studios heeft een optie op de rechten van de comic Astro Boy gekocht en wil tegen 2009 een CG animated film maken van de comic van Osama Tezuka.

 

De echte naam van de comic is Tetsuwan Atomu maar de hele franchise is beter bekend onder de Engelse naam Astro Boy. De superheld verscheen het eerst als een manga comic serie in 1952 getekend door Osamu Tezuka die bekendstaat als “god of manga”. De eerste televisieserie werd in Japan uitgezonden tussen 1963 en 1966 en was de eerste uiting van wat later zou uitgroeien tot ‘anime’. In de jaren ’80 kreeg Astro Boy een facelift en werd hij Shin Tetsuwan Atomu en het is deze Astro Boy die vooral bekend is in Amerika en Europa. De franchise kent een wereldwijd succes, in Azië is de populariteit van het figuurtje even groot als die van Mickey Mouse in Noord-Amerika.

 

De originele Astro Boy volgt de avonturen van de jongensachtige robot ‘Atom’. Met de hulp van zijn vrienden, strijdt hij tegen wereldwijde vijanden en moet hij tegelijkertijd de moeilijkheden van de menselijke wereld en zijn persoonlijke leven overwinnen. Zowat de dagdagelijkse bezigheden van een doordeweekse superheld dus.

 

Imagi Studio is de technische en creatieve leider in de wereld van het verfilmen van comic books. Binnenkort komt er van de studio de Teenage Mutant Ninja Turtles film uit. De Astro Boy film zal gebaseerd worden op een nog te schrijven nieuw verhaal. De graphics zullen gemaakt worden in de studio’s in Hong Kong.

 

Bij Image zijn ze bijzonder tevreden over de gesloten deal. CEO Francis Keo: "I grew up with Astro Boy, as did so many of us at Imagi. We now have an opportunity to bring our Astro Boy dreams to life by combining the power of high end CG imagery and Imagi's creative collaboration with Tezuka." Ook bij Tezuka zijn er gelijkaardige meningen te horen via Yoshihiro Shimizu: "Imagi is a world class producer of CG feature animation, and has a unique talent for bringing 2D comic characters to life in stunning 3D worlds. We are delighted to be working with them on Astro Boy."

 

Ik was aanvankelijk nogal sceptisch over de Teenage Mutant Ninja Turtles film, maar de eerste trailer ziet er alvast goed uit. Astro Boy lijkt mij daarom in goede handen bij de Imagi Studio’s.

 

*Archief:

Trailer Teenage Mutant Ninja Turtles (25/07/2006)

 

Gevraagd: Wonder Woman (14/09/2006)

Deadman walking (20/07/2006)

Ook Thor verfilmd (5/07/2006)

Superman moet Hollywood redden (25/06/2006)

Iron Man in 2008 (23/06/2006)

Trailer Superman Returns (4/05/2006)

Sin City 2 uitgesteld (13/03/2006)

Fox Mulder nieuwe Hulk? (18/01/2006)

Ghost Rider uitgesteld (17/12/2005)

Elektra: Review (18/09/2005)

Daredevil sequel? (3/08/2005)

Film voor De Smurfen en de Turtles (19/07/2005)

The Joker in sequel Batman Begins (24/06/2005)

Geen Nightcrawler in X-Men 3 (22/06/2005)

Matthew Vaughn stapt op bij X-Men 3 (2/06/2005)

Sin City: Preview (10/05/2005)

Remake Wonder Woman (17/03/2005) 

Habemus Superman (20/10/2004)

 

19:35 Gepost door karen in comics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comic, astro boy, remake, televisie |  Facebook |