19-09-09

Trailer: Paranormal Activity

paranormal activityDat Cloverfield door een clevere marketingcampagne een vrij grote hype werd, is geen nieuws. Dat er door het succes van deze film een hele rist andere films zouden volgen die ook gebruik maken van het ‘shot on a camcorder’-concept, was natuurlijk te verwachten. Een van deze films is horrorfilm Paranormal Activity die onlangs veel buzz genereerde op het Slamdance Film Festival.

Wat wel bizar is, is dat Paranormal Activity al in 2007 werd voltooid, dus vóór Cloverfield. Dankzij het succes van die laatste lijkt Paramount Paranormal Acitivity toch nog uit te brengen. De film is geregisseerd door debutant Oren Peli en draait rond een bezeten huis dat zijn bewoners terroriseert. Paranormal Activity werd op amper een week gedraaid, in het huis van de regisseur, op hi-definition camera’s die vaak werden gehanteerd door de twee hoofdacteurs (Katie Featherston en Micah Sloat). En daardoor doet de film natuurlijk ook weer denken aan die andere horrorhype: The Blair Witch Project.

En net als The Blair Witch Project lijkt ook Paranormal Activity het best te genieten als je compleet onvoorbereid de film gaat bekijken. Dat deden ook de mensen in de testscreening die vervolgens werden gefilmd en te zien zijn in de trailer. Volgens de trailer was het publiek “freaked out of their minds… people were physically shaken.” En ook: Paranormal Activity is one of the scariest movies of all-time. You will be affected as it’s hard to ignore the imprint it leaves on your psyche. Nightmares are guaranteed.”

Zo’n vaart zal het wellicht allemaal niet lopen, maar met een dergelijk klein budget heeft videogame-ontwikkelaar Oren Peli zijn intrede in de filmwereld alvast niet gemist. Dreamworks heeft ondertussen nu al de rechten op een remake gekocht voor een bedrag met 7 cijfers. Op 14 oktober komt Paranormal Activity uit in België.

Commentaren

Reactie!

Gepost door: naam | 08-10-09

En ng es ne reactie!

Gepost door: naam | 08-10-09

[b]WOOOPPPPAAAAAAHHH!!!!!!!!!!![/b]

Gepost door: naam | 08-10-09

[b] BLABLABLA...

BLABLABLABLA, BLA BLA BLA BLABLABLABLA, BLABLABLABLABLABLABLA....


BLABLABLABLA,
BLABLA.

BLABLABLABLABLA,
BLABLABLA.
BLABLABLABLABLABLABLABLA,
BLABLABLABLABLABLABLA,
BLABLABLABLABLABLABLABLABLA.
BLABLABLABLA,
BLABLABLABLABLA. [/b]BlaBla Bla

Gepost door: naam | 08-10-09

Leuke review! Zin om af en toe eens wat besprekingen uit te wisselen of een special samen te doen?

Gepost door: Yannick | 07-06-11

Hallo,

Heb je al gehoord van het internationaal kortfilmfestival « Jameson Empire Awards » in maart 2012 in London? We doen een oproep aan alle filmliefhebbers en filmregisseurs-in-spe om deel te nemen. De bedoeling : herleid jouw favoriete film of scène tot een kortfilm van 60 seconden. We sturen 2 Belgische kandidaten naar Londen voor de grote finale op 25 maart. Inzendingen kunnen gepost worden (deadline 20 januari !) op de website www.jamesonempireawards.com en zijn onmiddelijk te bekijken.

Voor meer info: http://www.jamesonempirediss.com/video Neem gerust een kijkje en misschien kan je ons helpen om mogelijke deelnemers te bereiken via een post op jouw blog ?

“U heeft 60 seconden de tijd!
Met Done in 60 Seconds, bekronen de Jameson Empire Awards 2012 de beste "remakes" in ultrakorte versie uit de filmwereld. Oproep aan alle filmliefhebbers en filmregisseurs-in-spe : hercreeër jouw favoriete film - eender welk genre - tot de essentie. Laat dit niet aanslepen want de deadline om jouw film in te dienen ligt al op 20 januari 2012! Voor meer info: http://www.jamesonempirediss.com/video”

Mvg,
Maelys

Gepost door: Maelys | 20-12-11

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: electricien paris | 21-02-15

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: serrurier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.