30-08-09

Trailer: Agora

agoraHet is een tijdje stil geweest rond regisseur Alejandro Amenábar. Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat Mar Adentro de Oscar voor beste buitenlandse film won, en The Others (2001), Abre Los Ojos (1997) en Tesis (1996) liggen nog verder in het verleden. Maar binnenkort is Amenábar terug, en wel met het historische epos Agora.

Agora speelt zich of in de vierde eeuw toen Egypte nog tot het Romeinse Rijk behoorde en Alexandrië geplaagd werd door religieuze onrusten. De briljante astronome Hypatia (Rachel Weisz) en haar leerlingen doen er alles aan om de eeuwenoude wijsheid die in de stadsbibliotheek aanwezig is, te redden wanneer het gebouw wordt belaagd van buitenaf.

Bij Hypatia’s discipelen bevinden zich ook de twee mannen die voor haar liefde vechten: de in rijkdom geboren Orestas (Oscar Isaac) en de jonge slaaf Davus (Max Minghella, zoon van regisseur Anthony). Davus heeft zich tot het Christendom bekeerd in de hoop dat dit zijn vrijheid zal betekenen, maar had er geen rekening mee gehouden dat hij verliefd zou worden op Hypatia.

Agora is na The Others de tweede Engelstalige film van Amenábar, die ook het scenario schreef samen met Mateo Gil. De film ging in première op het filmfestival van Cannes en trekt nu naar Toronto. Er is nog geen Belgische release datum, maar de trailer vind je alvast hieronder.

29-08-09

Trailer: The Men Who Stare at Goats

the men who stare at goatsEen van de moeilijkste genres moet de zwarte komedie zijn. Velen hebben er al hun vingers aan verbrand en weinigen voelen zich geroepen om zich eraan te wagen. Nochtans als het lukt, krijg je pareltjes als Dr. Strangelove, Fargo, Burn After Reading of American Beauty. Binnenkort mogen we aan dit lijstje misschien ook The Men Who Stare at Goats toevoegen. De trailer van deze film van Grant Heslov is gisteren vrijgegeven en ziet er alvast veelbelovend uit.

Het scenario van Peter Straughan (How to Lose Friends & Alienate People) is gebaseerd op een boek van de Britse columnist Jon Ronson. Het verhaal is gesitueerd in Irak en draait rond de wanhopige journalist Bob Wilton (Ewan McGregor) die plots op de scoop van de eeuw botst wanneer hij Lyn Cassady (George Clooney) ontmoet. Deze laatste beweert immers een voormalig paranormaal soldaat te zijn die werd gereactiveerd na 9/11.

Cassady werd samen met een heel leger opgeleid tot ‘Jedi krijgers’, die de gedachten van de vijand kunnen lezen, door muren kunnen lopen en een geit kunnen doden met hun blik. De oprichter van het ultrageheime militaire programma, Bill Django (Jeff Bridges), wordt echter vermist en het is de taak van Cassady op hem te vinden. In een impulsieve bui stemt Wilton toe om Cassady op zijn zoektocht te helpen. Ze vinden Django in een clandestien trainingskamp geleid door de helderziende Larry Hooper (Kevin Spacey).

The Men Who Stare at Goats gaat volgende maand in première op het filmfestival van Toronto. Een Belgische release datum is er (nog) niet, een Nederlandse wel: 19 november 2009. Een film om in de gaten te houden.

28-08-09

Rob Zombie verdwijnt in The Blob

the blobNadat hij nieuwe leven blies in de Halloween-franchise, met Halloween (2007) en Halloween II  (2009), gaat regisseur Rob Zombie nu ook een remake van The Blob. Hij zal het zaakje bovendien niet alleen regisseren, maar ook het scenario schrijven en optreden als producent.

The Blob is een horrorklassieker uit 1958 waarin een buitenaards object in de vorm van een reusachtige klodder blubber in een veld neerstort en vervolgens alle mensen verzwelgt die te dicht in de buurt komen. Daardoor wordt groeit het ding gestaag en wordt de ellende alleen maar groter. De originele versie betekende de grote doorbraak van Steve McQueen. In 1988 werd er al eens een remake van de film gemaakt met Kevin Dillon (“Entourage”) en Shawnee Smith (Saw) in de hoofdrollen.

Zombie gaat de films echter niet klakkeloos remaken, maar nieuwe elementen introduceren in het verhaal: "My intention is not to have a big red blobby thing — that's the first thing I want to change. That gigantic Jello-looking thing might have been scary to audiences in the 1950s, but people would laugh now. I'd been looking to break out of the horror genre, and this really is a science fiction movie about a thing from outer space. I intend to make it scary, and the great thing is I have the freedom once again to take it in any crazy direction I want to."

De regisseur krijgt een budget van ongeveer 30 miljoen dollar tot zijn beschikking en mag daarmee een R-rated film maken. Ter vergelijking de recente hits Cloverfield en District 9 hadden een gelijkaardig budget. Zombie, wiens echte naam overigens het minder indrukwekkende Robert Cummings is, is al bezig met script.

19:18 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: rob zombie, the blob, remake, steve mcqueen, horror |  Facebook |

24-08-09

Teaser trailer: Inception

Waar hij precies over gaat? Niemand lijkt het te weten. Rond Inception, de nieuwste film van Christopher Nolan, hangt dan ook een grote waas van geheimzinnigheid. Toch kan er al een heel klein tipje van de sluier worden opgelicht met de teaser trailer die vanaf vandaag beschikbaar is.

inception logo

En het is een behoorlijk intrigerende teaser geworden van een film waarin blijkbaar niet is wat het lijkt. Zo kan je o.m. een achtervolging zien in een hotelgang waarin de hoeken van de gang steeds veranderen, op een gegeven bevinden de personages zich op de grond, dan weer op de muren of het plafond. Het doet een beetje denken aan The Matrix en dat is geen slechte referentie.

Maar Nolan kennende gaat hij niet zomaar The Wachovski’s achterna, maar zal hij van Inception een originele en boeiende kijkervaring maken. Zijn budget bedraagt ongeveer 200 miljoen dollar en daar heeft hij al een topcast mee weten te verzamelen: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Michael Caine, Tom Berenger, Lukas Haas, Ken Watanabe en Ellen Page.

Inception komt uit in de zomer van volgend jaar en ook hebben we nog steeds geen flauw idee waarover de film nu eigenlijk gaat, nu al staat vast dat dit een van de toppers van 2010 zal worden.

22-08-09

Trailer: the Wolfman

Na heel wat uitstel en productionele problemen — zo werden er onlangs nog enkele reshoots gehouden — is er nu toch een eerste trailer van The Wolfman gearriveerd. De film leunt zwaar op de special effects, die een geloofwaardige transformatie mens-weerwolf moeten tonen, maar de eerste indruk is alvast positief.

the wolfman 1

Benicio Del Toro speelt de legendarische rol die in het origineel uit 1941 werd vertolkt door Lon Cheney. Del Toro is dus Lawrence Talbot, een edelman die terugkeert naar zijn familie in Blackmoor wanneer zijn broer vermist wordt. Hij wordt er herenigd met zijn van hem vervreemde vader John (Anthony Hopkins) en Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer die haar man het koste wat het kost wil terugvinden.

Lawrence ontdekt dat de dorpsbewoners een voor een worden vermoord door een wezen met een onmenselijke kracht en dorst naar bloed. Inspecteur Aberline van Scotland Yard (Hugo Weaving) komt naar het dorpje om onderzoek te doen. Er komt een oude vloek bovendrijven waardoor de ‘geïnfecteerden’ bij volle maan in weerwolven veranderen. Ook Lawrence wordt gebeten door een wild dier.

The Wolfman zou eerst al in 2007 in de bioscoopzalen moeten verschijnen, maar de zoektocht naar een geschikte regisseur bleef maar aanslepen. Mark Romanek (One Hour Photo) was op een bepaald moment gecontracteerd, maar verliet het project wegens budgettaire meningsverschillen. Uiteindelijk ging de regie naar Joe Johnston (Hidalgo, Jumanji). Andrew Kevin Walker (Se7en, Sleepy Hollow) en David Self (Road to Perdition) schreven het scenario. Het is misschien geen toeval dat de eerste indrukken van de film doen denken aan Sleepy Hollow.

Benicio Del Toro bracht elke dag 3 uur door in make-upstoel voor zijn transformatie tot weerwolf. Dat had de acteur er graag voor over want hij is naar eigen zeggen een grote fan van het origineel. The Wolfman komt in België uit op 10 februari 2010.

20-08-09

Teaser trailer: Avatar

De langverwachte teaser trailer van Avatar, de 3D-film waaraan James Cameron meer dan tien jaar werkte, is eindelijk gearriveerd. Het is Apple die met de primeur aan de haal ging waarop meteen hun site crashte. Ondertussen is de trailer al op meerdere websites te vinden, zoals TrailerAddict hieronder.

avatarIn een bijna woordeloze trailer zien we hoe de ex-marinier Jake Sully (Sam Worthington) zijn blauwe, half Na’vi avatar ontmoet, en zijn bewustzijn in het vreemde lichaam wordt gebracht. Daarna trekt hij naar de planeet Pandora waar algauw de hel losbreekt. Alle heisa vooraf in gedachten vind ik dat de trailer behoorlijk tegenvalt, de blauwe mannetjes zien er niet echt geweldig uit en ik vraag me af of het verhaal wel goed genoeg is. Bovendien lijkt het eerder een trailer voor een videogame.

Over verhaal gesproken, dit draait dus rond de ex-marinier Jake Sully die in een gevecht op aarde gewond raakte en verlamd achterbleef. Sully schrijft zich daarom in in het Avatar programma op de Pandora waardoor hij terug een gezond lichaam krijgt. Pandora heeft een idyllisch landschap dat bewoond wordt met de meest waanzinnige levensvormen. De planeet is ook de thuis van de Na’vi, een blauw ras dat meer ontwikkeld is dan de mens. Wanneer de mens voet zet op hun planeet, voelen de Na’vi zich bedreigd en komen hun vechtkunsten bovendrijven. Ondertussen wordt Sully wel verliefd op een van de Na’vi vrouwen.

Avatar bestaat uit ongeveer 40% live action beelden en 60% fotorealistische CGI. Vooral over de laatste techniek is nogal wat te doen geweest, zo heeft Cameron meer dan tien jaar moeten wachten eer de technologie volledig op punt stond. Het was pas toen Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogie uitkwam dat Cameron eindelijk vond dat de technologische vooruitgang ver genoeg gevorderd was. Natuurlijk moet je de film gaan bekijken in 3D, zoals hij bedoeld is, maar toch maakten de special effects van LOTR destijds meer indruk.

Naast Sam Worthington vinden we overigens in de cast ook nog o.a. Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana, Joel Moore  en Giovanni Ribisi. Avatar komt op 19 december 2009 uit in België, morgen kan je in de Kinepolisbioscopen van Antwerpen, Brussel en Luik gaan kijken naar een exclusieve 10-minuten durende preview van de film. Ondertussen zitten de zalen al vol, maar er zou in elk complex nog een zaal zonder gereserveerde tickets open gaan.

15-08-09

Trailer: When in Rome

Er is een trailer gearriveerd van de komedie When in Rome waarin Veronica Mars wordt begeerd door George Bluth II uit “Arrested Development”, The Penguin uit Batman, Napoleon Dynamite en haar eigen lief, maar eigenlijk liever de vent van Fergie van The Black Eyed Peas wil.

when in rome 1

Kristen Bell, Veronica Mars dus, is de jonge ambitieuze journaliste Beth Harper die naar Rome trekt voor het huwelijk van haar zus Joan (Alexis Dziena). Daar spot ze de knappe Nick (Josh Duhamel), maar die lijkt niet in haar geïnteresseerd. Gedesillusioneerd trekt Beth naar de bekende Fontana de Amore (of The Fontaaana deej amoowree, zoals in de trailer) waar ze een paar muntstukken uit het water vist. Door een of andere betovering krijgt ze daardoor meteen een hoop aanbidders: een worstenmagnaat (Danny DeVito), een straatgoochelaar (Jon Heder), een schilder (Will Arnett) en een model (Dax Shepard). En plots ziet ook Nick haar staan.

When in Rome is geregisseerd door Mark Steven Johnson, die eerder zijn kans waagde in het actiegenre, maar daar niet echt succesvol was (Daredevil, Ghost Rider). Nu probeert hij het dus met een romcom en de trailer is alvast niet echt spectaculair. Wat jammers is, want Kristen Bell verdient wel eens een goede rol in haar post-“Veronica Mars”-periode. Het scenario werd overigens geschreven door David Diamond en David Weissman (Old Dogs) en de film komt in de loop van 2010 uit.