24-08-09

Teaser trailer: Inception

Waar hij precies over gaat? Niemand lijkt het te weten. Rond Inception, de nieuwste film van Christopher Nolan, hangt dan ook een grote waas van geheimzinnigheid. Toch kan er al een heel klein tipje van de sluier worden opgelicht met de teaser trailer die vanaf vandaag beschikbaar is.

inception logo

En het is een behoorlijk intrigerende teaser geworden van een film waarin blijkbaar niet is wat het lijkt. Zo kan je o.m. een achtervolging zien in een hotelgang waarin de hoeken van de gang steeds veranderen, op een gegeven bevinden de personages zich op de grond, dan weer op de muren of het plafond. Het doet een beetje denken aan The Matrix en dat is geen slechte referentie.

Maar Nolan kennende gaat hij niet zomaar The Wachovski’s achterna, maar zal hij van Inception een originele en boeiende kijkervaring maken. Zijn budget bedraagt ongeveer 200 miljoen dollar en daar heeft hij al een topcast mee weten te verzamelen: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Michael Caine, Tom Berenger, Lukas Haas, Ken Watanabe en Ellen Page.

Inception komt uit in de zomer van volgend jaar en ook hebben we nog steeds geen flauw idee waarover de film nu eigenlijk gaat, nu al staat vast dat dit een van de toppers van 2010 zal worden.

De commentaren zijn gesloten.