22-08-09

Trailer: the Wolfman

Na heel wat uitstel en productionele problemen — zo werden er onlangs nog enkele reshoots gehouden — is er nu toch een eerste trailer van The Wolfman gearriveerd. De film leunt zwaar op de special effects, die een geloofwaardige transformatie mens-weerwolf moeten tonen, maar de eerste indruk is alvast positief.

the wolfman 1

Benicio Del Toro speelt de legendarische rol die in het origineel uit 1941 werd vertolkt door Lon Cheney. Del Toro is dus Lawrence Talbot, een edelman die terugkeert naar zijn familie in Blackmoor wanneer zijn broer vermist wordt. Hij wordt er herenigd met zijn van hem vervreemde vader John (Anthony Hopkins) en Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer die haar man het koste wat het kost wil terugvinden.

Lawrence ontdekt dat de dorpsbewoners een voor een worden vermoord door een wezen met een onmenselijke kracht en dorst naar bloed. Inspecteur Aberline van Scotland Yard (Hugo Weaving) komt naar het dorpje om onderzoek te doen. Er komt een oude vloek bovendrijven waardoor de ‘geïnfecteerden’ bij volle maan in weerwolven veranderen. Ook Lawrence wordt gebeten door een wild dier.

The Wolfman zou eerst al in 2007 in de bioscoopzalen moeten verschijnen, maar de zoektocht naar een geschikte regisseur bleef maar aanslepen. Mark Romanek (One Hour Photo) was op een bepaald moment gecontracteerd, maar verliet het project wegens budgettaire meningsverschillen. Uiteindelijk ging de regie naar Joe Johnston (Hidalgo, Jumanji). Andrew Kevin Walker (Se7en, Sleepy Hollow) en David Self (Road to Perdition) schreven het scenario. Het is misschien geen toeval dat de eerste indrukken van de film doen denken aan Sleepy Hollow.

Benicio Del Toro bracht elke dag 3 uur door in make-upstoel voor zijn transformatie tot weerwolf. Dat had de acteur er graag voor over want hij is naar eigen zeggen een grote fan van het origineel. The Wolfman komt in België uit op 10 februari 2010.

De commentaren zijn gesloten.