20-08-09

Teaser trailer: Avatar

De langverwachte teaser trailer van Avatar, de 3D-film waaraan James Cameron meer dan tien jaar werkte, is eindelijk gearriveerd. Het is Apple die met de primeur aan de haal ging waarop meteen hun site crashte. Ondertussen is de trailer al op meerdere websites te vinden, zoals TrailerAddict hieronder.

avatarIn een bijna woordeloze trailer zien we hoe de ex-marinier Jake Sully (Sam Worthington) zijn blauwe, half Na’vi avatar ontmoet, en zijn bewustzijn in het vreemde lichaam wordt gebracht. Daarna trekt hij naar de planeet Pandora waar algauw de hel losbreekt. Alle heisa vooraf in gedachten vind ik dat de trailer behoorlijk tegenvalt, de blauwe mannetjes zien er niet echt geweldig uit en ik vraag me af of het verhaal wel goed genoeg is. Bovendien lijkt het eerder een trailer voor een videogame.

Over verhaal gesproken, dit draait dus rond de ex-marinier Jake Sully die in een gevecht op aarde gewond raakte en verlamd achterbleef. Sully schrijft zich daarom in in het Avatar programma op de Pandora waardoor hij terug een gezond lichaam krijgt. Pandora heeft een idyllisch landschap dat bewoond wordt met de meest waanzinnige levensvormen. De planeet is ook de thuis van de Na’vi, een blauw ras dat meer ontwikkeld is dan de mens. Wanneer de mens voet zet op hun planeet, voelen de Na’vi zich bedreigd en komen hun vechtkunsten bovendrijven. Ondertussen wordt Sully wel verliefd op een van de Na’vi vrouwen.

Avatar bestaat uit ongeveer 40% live action beelden en 60% fotorealistische CGI. Vooral over de laatste techniek is nogal wat te doen geweest, zo heeft Cameron meer dan tien jaar moeten wachten eer de technologie volledig op punt stond. Het was pas toen Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogie uitkwam dat Cameron eindelijk vond dat de technologische vooruitgang ver genoeg gevorderd was. Natuurlijk moet je de film gaan bekijken in 3D, zoals hij bedoeld is, maar toch maakten de special effects van LOTR destijds meer indruk.

Naast Sam Worthington vinden we overigens in de cast ook nog o.a. Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana, Joel Moore  en Giovanni Ribisi. Avatar komt op 19 december 2009 uit in België, morgen kan je in de Kinepolisbioscopen van Antwerpen, Brussel en Luik gaan kijken naar een exclusieve 10-minuten durende preview van de film. Ondertussen zitten de zalen al vol, maar er zou in elk complex nog een zaal zonder gereserveerde tickets open gaan.

De commentaren zijn gesloten.