08-08-09

Trailer: The Imaginarium of Doctor Parnassus

De boeiende trailers volgen elkaar in sneltempo op, want na die van The Lovely Bones gisteren, is het vandaag de beurt aan The Imaginarium of Doctor Parnassus  van Terry Gilliam, de allerlaatste film van Heath Ledger.

The Imaginarium of Doctor Parnassus is een fantastisch sprookje over moraliteit dat zich vandaag de dag afspeelt. Dr. Parnassus trekt de wereld rond met zijn buitengewone ‘Imaginarium’, een show waarin toeschouwers de kans krijgen te kiezen tussen vreugde of donkere tijden. Parnassus draagt echter een duister geheim met zich mee want lang geleden sloot hij een pact met de duivel, in de persoon van Mr. Nick, in ruil voor onsterfelijkheid.

Later ruilde hij zijn onsterfelijkheid nog een keertje in voor de eeuwige jeugd. Daarvoor zou Parnassus’ eerstgeboren kind op de leeftijd van 16 jaar wel de eigendom worden van Mr. Nick. Deze Valentina nadert met rasse schreden deze belangrijke verjaardag en Parnassus probeert op alle mogelijke manieren onder de deal onderuit te komen.

the imaginarium of dr parnassus

Terry Gilliam noemt The Imaginarium of Dr. Parnassus bescheiden zijn beste werk ooit, beter dus dan Monty Python and the Holy Grail, Brazil of Twelve Monkeys. Dat schept alvast hoge verwachtingen en de trailer ziet er alvast heel goed uit. Heath Ledger lijkt bovendien nog een laatste keer in grote doen. De opnames van de film waren overigens nog niet beëindigd toen Ledger stierf, maar zijn rol werd overgenomen door Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. Zij zitten ook alle drie in de trailer.

Verder in de cast zie je ook nog Christopher Plummer, Verne Troyer en Tom Waits. De film komt in België uit op 11 november 2009.

De commentaren zijn gesloten.