01-08-09

Ridley Scott werkt aan een Alien-prequel

alienVolgens de laatste berichten zou Ridley Scott werken aan een prequel van de science fiction-reeks Alien. Het was Variety die met het nieuws kwam dat de 71-jarige regisseur terugkeert naar de franchise die hij in 1979 lanceerde met Sigourney Weaver als Ellen Ripley.

Scott, die momenteel de laatste hand legt aan Robin Hood met Russell Crowe, heeft sinds 1982 en Blade Runner geen science fictionfilm meer gemaakt. De sequels van Alien werden immers gedraaid door James Cameron (Aliens, 1986), David Fincher (Alien³, 1992) en Jean-Pierre Jeunet (Alien: Resurrection, 1997). Daarna volgden ook nog twee Alien vs. Predator spin-offs (AVP: Alien vs. Predator, 2004 en AVPR: Aliens vs Predator - Requiem, 2007).

De prequel zou het verhaal vertellen van de gebeurtenissen die voorafgaan aan de eerste film uit 1979 waarin de bemanning van een commercieel ruimteschip reageerde op een alarmsignaal van een ander schip. Dat bleek na aankomst echter verlaten te zijn, tenminste afgezien van de bloeddorstige buitenaardse wezens die er zich hadden genesteld.

Het script wordt geschreven door Jon Spaihts die ook het script schreef van de science fiction film Passengers met Keanu Reeves en met zijn idee voor een Alien-prequel zelf ging aankloppen bij Fox. Alien, die dit jaar dus zijn dertigste verjaardag viert, won in 1980 een Oscar voor de beste visuele effecten.

De commentaren zijn gesloten.