26-07-09

Trailer: The Book of Eli

Denzel Washington is de volgende die mag proberen de aarde en de mensheid te redden in de postapocalyptische actiefilm The Book of Eli. Op Comic-Con werd de trailer van de film van de broers Albert en Allen Hughes (From Hell) voorgesteld.

Uit de trailer waarin een stoere Denzel Washington het lot van de mensheid op zich heeft genomen nadat een apocalyptische oorlog dertig jaar geleden het grootste deel van de aarde en haar bewoners heeft verwoest. Washington is in het bezit van iets waarvoor “some would kill to have it” en hij “will kill to protect it”. Wat dat dan wel mag zijn, komen we in de trailer niet te weten, maar de titel geeft natuurlijk al veel weg.

book of eli 1

Washingtons personage Eli is namelijk in het bezit van een boek dat de geheimen bevat die de mensheid moeten redden. Hij loopt er al dertig jaar mee rond, en wordt achternagezeten door Gary Oldman die het boek in handen wil krijgen om er minder menslievende dingen mee te doen. Ook Michael Gambon, Mila Kunis (die de rol overnam van Kristen Stewart die het te druk had met de opnames van New Moon), Ray Stevenson, Frances de la Tour, Tom Waits en Jennifer Beals hebben een rol te pakken in de film. Het scenario werd geschreven door debutant Gary Whitta.

Of de kredietcrisis er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar apocalyptische films zijn weer helemaal in. Binnenkort staan o.m. ook nog The Road en 2012 op het programma en nog niet zo lang geleden was er ook nog Will Smith met zijn I Am Legend. The Book of Eli komt in de VS uit op 15 januari 2010, vandaar ook de cryptische boodschap 1:15:10 aan het einde van de trailer. Een Belgische release datum is er nog niet.

De commentaren zijn gesloten.