25-07-09

Teaser trailer: Alice in Wonderland

De eerste bewegende beelden van Alice in Wonderland van Tim Burton zijn gearriveerd. Het is nog maar een teaser trailer, maar hij geeft al wel een eerste indruk van de visuele pracht van de film (die overigens in 3D zal uitkomen). De film naar het wereldberoemde boek van Lewis Carroll belooft weer een typische Burtonproduct te worden met een rijke fantasie, vreemde creaturen, veel felle kleuren en een Johnny Depp in vorm.

De trailer werd overigens gelanceerd na een promotiecampagne op Facebook. Er werden namelijk drie fanpages opgericht (The Loyal Subjects of the Red Queen, The Loyal Subjects of the White Queen en The Disloyal Subjects of the Mad Hatter), waarna het leger met de meeste fans de trailer als eerste te zien kregen donderdag om 1u ’s nachts onze tijd. Vrijdag ging de teaser dan in de Amerikaanse bioscopen in première in 3D.

alice-in-wonderland

Het leger van The Mad Hatter won overigens het pleit en daarom is het personage dat in de film gespeeld wordt door Johnny Depp zo prominent in beeld tijdens deze eerste trailer. Depp mag zich weer een keertje volledig uitleven met dit personage dat er — volgens AfterEllen — uitziet “like Ronald McDonald took some bad acid, went on a bender, stole Willy Wonka’s old clothes and stopped trimming his eyebrows”. Verder krijgen we ook een eerste keer de Cheshire Cat (met de stem van Stephen Fry) en beeld, net als Knave of Hearts (Crispin Glover).

Het titelpersonage wordt gespeeld door de 20-jarige Mia Wasikowska en verder spelen ook nog o.a. Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Anne Hathaway, Michael Sheen, Timothy Spall, Christopher Lee en Matt Lucas mee. Alice in Wonderland komt in de VS uit op 5 maart 2010, indeed a very important date…

De commentaren zijn gesloten.