21-07-09

Trailer: An Education

Net als I Love You Phillip Morris eergisteren werd ook het coming-of-age drama An Education vertoond op het afgelopen Sundance filmfestival. En daar ontstond nogal wat positieve buzz rond deze film, waarvan nu ook een eerste trailer beschikbaar is.

an education

An Education speelt zich af in Engeland anno 1961 waar de pientere 16-jarige Jenny ongeduldig wacht tot ze volwassen is. Ondertussen werpt ze zich echter met groot succes in haar studieboeken, tot grote tevredenheid van haar vader die haar al naar de universiteit van Oxford ziet gaan. Op een regenachtige dag wordt Jenny’s leven echter overhoop gegooid wanneer ze het pad kruist van de dertiger David. De twee worden verliefd en tot Jenny’s grote verbazing weet David zelfs haar conservatieve ouders te charmeren. David introduceert Jenny bovendien in een nieuwe wereld van klassieke concerten en dure etentjes in het gezelschap van zijn vrienden Danny en Helen.

Het verhaal is een gefictionaliseerde versie van de memoires van journaliste Lynn Barber waarin ze haar tienerjaren en haar flirts met de Londense onderwereld beschrijft. Oorspronkelijk werd het verhaal gepubliceerd in het tijdschrift ‘Granta’. Het scenario van de film werd geschreven door Nick Hornby die eerder Fever Pitch, High Fidelity en About a Boy schreef. De regie is in handen van de Deense Lone Scherfig wiens enige Engelstalige film Wilbur Wants to Kill Himself (2002) is, maar die ook Italian for Beginners (2000) maakte.

De nog vrij onbekende 24-jarige Carey Mulligan speelt de hoofdrol. Mulligan was ook te zien in Public Enemies, “Doctor Who” en Pride and Prejudice. Ze krijgt alvast de steun van een hoop grote namen in de cast: Peter Sarsgaard (David), Alfred Molina en Cara Seymour (Jenny’s ouders), Dominic Cooper (Danny), Rosamund Pike (Helen), Olivia Williams (een leerkracht) en Emma Thompson (het schoolhoofd).

An Education schopte het in 2007 tot Variety’s lijst van beste nog niet verfilmde Britse scenario’s. De trailer doet je nog niet meteen naar de bioscoopzaal rennen, maar volgens de Sundance recensies zou er heel wat meer gebeuren in de uiteindelijke film dan in de trailer te zien is. Er is nog geen Belgische release datum.

 

De commentaren zijn gesloten.