18-07-09

Trailer: I Love You Phillip Morris

i love you phillip morrisDe komedie I Love You Phillip Morris kende al vanaf het begin een bewogen productiegeschiedenis. Zo zal de film waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als de prent waarin Jim Carrey en Ewan McGregor twee gevangenen spelen die verliefd worden op elkaar.

De film ging vervolgens in première in Sundance, werd daar vrij goed onthaald, maar slaagde er toch niet in een Amerikaanse distributeur te vinden, om uiteindelijk toch opgepikt te worden door een kleine nieuwe distributeur. Enkele maanden voor de Franse première is het nog steeds niet duidelijk of de Amerikanen de film in de bioscoop zullen te zien krijgen.

Het Amerikaanse testpubliek bekroonde de film alvast met de notitie “too gay” wat in tijden van Brüno wel heel vreemd is. Ondertussen verzorgt de Franse distributeur EuropaCorp de promotie en zij komen nu ook met een eerste trailer, weliswaar met Franse ondertitels. Na het bekijken van deze trailer zou je inderdaad eventueel kunnen stellen dat de film te progressief is voor de VS. Maar dit is zeker geen slechte trailer, en dit zou wel eens een cultfilm kunnen worden.

I Love You Phillip Morris vertelt het waargebeurde verhaal van Steven Russell (Jim Carrey), een getrouwde politieagent uit Texas die plots beseft dat hij homo is. Om zijn flamboyante nieuwe levensstijl te kunnen financieren wordt Russell oplichter. Hij belandt in de gevangenis waar hij verliefd wordt op Phillip Morris (Ewan McGregor). Wanneer Morris vrijkomt, ontsnapt Russell uit de gevangenis om met hem te kunnen samen zijn.

Het scenario van John Requa en Glenn Ficarra (Bad Santa) is gebaseerd op een boek van Steve McVicker. Requa en Ficarra nemen ook de regie voor hun rekening. I Love You Phillip Morris komt op 9 september uit in België.

De commentaren zijn gesloten.