15-07-09

Bridget Jones deel 3

bridget jonesDe Britse productiemaatschappij Working Title heeft vandaag bevestigd dat er een derde film komt rond de hopeloze dertiger Bridget Jones. Een titel is er nog niet aangezien de productie nog in de beginfase zit en pas eind volgend jaar wordt gestart met de opnames. De film zal dan ook ten vroegste in 2011 uitkomen.

Wat wel al zeker is, is dat Renée Zellweger opnieuw in de huid kruipt van het titelpersonage. Eerder deed ze dat al in Bridget Jones's Diary (2001) en Bridget Jones: The Edge of Reason (2004). Het scenario van de derde film wordt waarschijnlijk gebaseerd op de columns die auteur Helen Fielding in 2005 schreef voor de Britse krant The Independent.

In deze columns probeert Bridget Jones, die nu een prille veertiger is, een kind te krijgen vooraleer het te laat is. En dat verloopt met de nodige moeite want zowel Mark Darcy (Colin Firth) als Daniel Cleaver (Hugh Grant) zijn nog in the picture.

De eerste twee films rond de journaliste bleken erg succesvol, zo haalde Bridget Jones’ Diary ruim 280 miljoen op voor een budget van 25 miljoen dollar en scoorde The Edge of Reason 260 miljoen voor een budget van 40 miljoen. Bovendien kreeg Zellweger voor de eerste prent een Oscarnominatie. Het is dus niet verwonderlijk dat er nieuw leven wordt geblazen in deze franchise. Ook het succes van Mamma Mia! en Sex and the City zullen daar wellicht niet vreemd aan zijn.

De commentaren zijn gesloten.