13-07-09

Ryan Reynolds is The Green Lantern

Na een lange strijd is er eindelijk bekend wie de hoofdrol zal spelen in de nieuwe comic bookverfilming The Green Lantern. Nog vier acteurs waren voor dit weekend in de running voor de rol: de alomtegenwoordige Bradley Cooper, zanger/acteur Justin Timberlake, Jared Leto en Ryan Reynolds. En het is uiteindelijk de echtgenoot van Scarlet Johanssen die het heeft gehaald.

En dat is waarschijnlijk de beste keuze want Ryan Reynolds is duidelijk de betere acteur van de vier. Toch was het een moeilijke beslissing aangezien de regisseur en de studiobonzen niet dezelfde voorkeur hadden. Maar Reynolds, die onlangs nog te zien was in X-Men: Wolverine en The Proposal, heeft het dus gehaald en zal in de huid kruipen van Hal Jordan, een piloot die in het bezit komt van een machtige ring en daardoor het lidmaatschap verwerft van een galactisch leger dat instaat voor de vrede in het universum.

the-green-lantern-ryan-reynolds

De casting van Reynolds doet wel vragen ontstaan over Deadpool, een andere comicverfilming waarin de acteur de hoofdrol zou spelen. Reynolds heeft in interviews al laten blijken dat Deadpool een van zijn favoriete comic personages is, dus het lijkt niet waarschijnlijk dat hij dit project zal verlaten. Anderzijds hebben Harrison Ford en Christian Bale al getoond dat het mogelijk is twee franchises tegelijkertijd te maken. Als ook Deadpool er komt, wordt Reynolds overigens de eerste acteur die zowel een comicheld van Marvel als DC heeft gespeeld.

De opnames van The Green Lantern zouden begin januari in Sydney moeten beginnen en dit omwille van een gunstiger financieel klimaat in Australië. De regie is in handen van Martin Campbell (Casino Royale, The Mask of Zorro), het scenario werd geschreven door Greg Berlanti (“Everwood”) en Michael Green The Green Lantern zou op 17 juni 2011 moeten uitkomen.

De commentaren zijn gesloten.