10-07-09

Jodie Foster en Mel Gibson maken The Beaver

maverick 1Vijftien jaar na Maverick gaan Mel Gibson en Jodie Foster opnieuw samen een film maken. Foster zal ook voor de derde keer in haar carrière achter de camera kruipen (de vierde als je Flora Plum al meetelt). Het project heeft de titel The Beaver en is momenteel een van de meest gegeerde scenario’s in Hollywood.

Het verhaal van Kyle Killen draait rond een man die enkel met anderen kan communiceren met behulp van zijn handpop, een bever. Jodie Foster speelt ook de rol van de vrouw van Gibson. Het script van Killen stond vorig jaar op de eerste plaats van de Black List, de jaarlijkse lijst van de beste nog niet verfilmde scenario’s in Hollywood. Toen was Steve Carrell nog aan het project verbonden en ook Jim Carrey was op een gegeven moment gepolst als hoofdrolspeler.

De bevestiging van de aanwezigheid van Gibson en Foster hebben de productie van deze onafhankelijke zwarte komedie in een stroomversnelling gebracht en hoewel de financiering nog niet helemaal rond is, zouden de opnames al in september beginnen in New York. In 2011 zou The Beaver dan in de bioscoop moeten komen.

Mel Gibson heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op het regisseerwerk, waarvan The Passion of the Christ en Apocalypto de bekendste resultaten zijn. Het is dan ook al van 2005 geleden dat Gibson nog heeft geacteerd, en daar zullen zijn dronken anti-semitische uitlatingen uit juli 2006 misschien wel voor iets tussen zitten. Foster was toen overigens een van de weinigen die Gibson verdedigden (meer daarover hier). Voor Foster zelf is het haar derde film als regisseur na Little Man Tate (1991) en Home for the Holidays (1995).

De commentaren zijn gesloten.