05-07-09

Film over Viewmaster

viewmaster Kent er iemand de viewmaster nog? Het populaire rode speelgoed uit jaren ’80 waar je een schijfje met plaatjes moest insteken waardoor een verhaaltje ontstond al je door het apparaat keek. Wel, deze Viewmaster krijgt binnenkort zijn eigen film.

Het is een beetje vreemd nieuws, want hoe maak je in godsnaam een film over een stuk speelgoed? Het is Brad Caleb Kane die met het nieuws uitpakt op zijn Twitter account en er meteen bij vertelt dat de film in de lijn zal liggen van de “old Amblin movies: Goonies, Young Sherlock Holmes…” Dat klinkt al een stuk beter.

Kane produceerde en schreef onlangs enkele aflevering van “Fringe”, de nieuwe serie van J.J. Abrams en werkt momenteel aan het scenario van de science fictionfilm Uprising die geregisseerd zal worden door Wolfgang Petersen. In een vorig leven was Kane nog te zien als de nerd Jonathan Levinson in “Buffy, The Vampire Slayer”.  Verder meldt Kane nog dat Alex Kurtzman en Roberto Orci de producenten worden.

Hoewel hij pas in de jaren ’80 echt bekend raakte, bestaat de Viewmaster al sinds 1939. Aanvankelijk diende het als een toepassing om hologrammen van toeristische attracties thuis te bekijken, maar in de jaren ’70 werd het door kinderen gebruikt om naar prentjes van o.a. The Pink Panther te kijken. De Viewmaster bestaat nog steeds en heeft ook een eigen website.

De Viewmaster is niet het enige vreemde onderwerp waarvan momenteel een film gemaakt wordt. Zo komt ook het arcacespel Asteroids binnenkort in de bioscoop, werkt Ridley Scott volgens de laatste berichten nog steeds aan zijn verfilming van het bordspel monopoly en staat ook een film over de sociale netwerksite Facebook in de pijplijn. 

De commentaren zijn gesloten.