28-06-09

Trailer: Daybreakers

daybreakersIemand nog zin in een vampierenfilm? Dan is het apocalyptische Daybreakers misschien wel iets voor jou. Wel even opletten want de vampieren in deze film zijn niet van het romantische en knappe tienersoort als in Twilight, maar eerder van het bloeddorstige en gevaarlijke type als in 30 Days of Night.

Daybreakers speelt zich af in 2017, in een tijd waarin alle mensen door een virus zijn veranderd in een vampier. De enkele mensen die nog in leven zijn, worden door de vampiers gebruikt als bloedbank. Wanneer de gevangenen bijna  ‘leeg getapt’ zijn, moeten de vampiers op zoek naar ander voedsel. Dan komt wetenschapper Edward Dalton op de proppen met een synthetische variant van bloed. Als zijn uitvinding aanslaat, worden zo niet alleen de vampiers gered, maar ook de mensen.

De film is geschreven en geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig, een tweeling die eerder al The Big Picture en Undead maakte. In de hoofdrollen zien we o.a. Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Claudia Karvan en Isabel Lucas. Dafoe speelt deze keer is niet de slechterik, maar een mens met goede inborst, terwijl Neill de intimiderende leider van de vampiers speelt.

De trailer ziet er alvast veelbelovend uit, alleen de muziek van ‘Running Up That Hill’ (in een versie van Placebo) mocht best wel wat origineler. Daybreakers komt begin 2010 uit.

De commentaren zijn gesloten.