25-06-09

Trailer: The Box

the boxYes! Richard Kelly kan het nog! Dat is de eerste reactie na het bekijken van de bijzonder intrigerende trailer van Kelly’s nieuwste film The Box. Tweede reactie is dat de trailer wel erg veel weggeeft van de film, jullie zijn gewaarschuwd.

Cameron Diaz en James Marsden spelen Norma en Arthur Lewis, een koppel dat te kampen heeft met financiële problemen. Daar komt op een dag verandering in als ze een houten box met daarin een rode knop op hun stoep vinden. Even later krijgen ze het bezoek van een mysterieuze man (Frank Langella) die hen vertelt dat ze telkens 1 miljoen dollar krijgen als ze op de knop duwen. Enig nadeel is dat met elke druk ergens ter wereld een vreemdeling sterft.

Qua moreel dilemma kan dat natuurlijk tellen en dat er van mysterieuze dozen weinig goeds mag worden verwachten hebben ook Naomi Watts en Laura Elena Harring al mogen ondervinden in Mulholland Dr. In The Box lijkt Kelly verder elementen te  verwerken uit zijn doorbraakfilm Donnie Darko, maar ook “The Twilight Zone”, The Game, Indecent Proposal en Saw (de muziek).

Richard Kelly schreef ook zelf het scenario naar het kortverhaal ‘Button, Button’ van Richard Matheson (I Am Legend, Stir of Echoes), dat ooit al werd gebruikt voor een aflevering van “The Twilight Zone”. Het lijkt erop dat Kelly na alle perikelen rond Southland Tales (die echt niet zo slecht is als men wel eens beweert) serieus heeft nagedacht over het voortbestaan van zijn carrière en met The Box heeft gekozen voor een behoorlijk rechtlijnige mainstreamthriller.

The Box komt op 4 november uit in België.

De commentaren zijn gesloten.