20-06-09

Trailer: Cold Souls

Een kruising tussen Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Being John Malkovich, dat is wellicht de beste omschrijving van de nieuwe film Cold Souls.http://www.imdb.com/images/b.gifCharlie Kaufman lijkt dan ook niet ver weg in deze door Sophie Barthes geschreven en geregisseerde surrealistische film.

cold souls

Paul Giamatti speelt net als John Malkovich in Being John Malkovich een personage dat zijn eigen naam draagt. Wellicht niet geheel ontoevallig is het personage een acteur, en bovendien eentje dat sukkelt met een existentiële crisis. Wanneer Paul een advertentie ziet van een bedrijf dat je ziel uit je lichaam kan halen om hem daarna te bewaren, besluit Paul deze experimentele procedure te volgen om zijn acteercarrière nieuw leven in te blazen. Needless to say dat de behandeling zo zijn neveneffecten heeft, en dat Paul uiteindelijk zijn ziel terugwil.

Cold Souls werd op het afgelopen filmfestival van Sundance vertoond en werd daar overwegend goed onthaald. In bijrollen zien we o.a. ook nog Emily Watson, David Strathairn, Lauren Ambrose en Katheryn Winnick. Deze Cold Souls lijkt een van die zeldzame pareltjes die spijtig genoeg anoniem verdwijnen tussen de grote Hollywoodproducties. Alleen de poster al is een juweeltje. Er is helaas nog geen nieuws over een Belgische release datum.

 

De commentaren zijn gesloten.