19-06-09

Remake Das Experiment

das experimentEr komt een Amerikaanse remake van de Duitse psychologische thriller Das Experiment (2001) van Oliver Hirschbiegel (Der Untergang, The Invasion). Heel veel inspiratie hadden de makers overigens niet, want de Amerikaanse versie is gewoon getiteld: The Experiment.

Meer inspiratie is er te vinden in de samenstelling van de cast, want met Adrien Brody, Forest Whitaker, Elijah Wood en Cam Gigandet is er toch wel een leuke cast bijeengesprokkeld. Paul Scheuring, de bedenker van de populaire serie “Prison Break” heeft het scenario herschreven en zou ook de film gaan regisseren. De opnames starten volgende maand al in Iowa.

Das Experiment ging over een groep mannen die voor een psychologische studio werden opgedeeld in bewakers en gevangenen. Daarna werden de mannen opgesloten in een nagebouwde gevangenis waarna geobserveerd werd hoe de toebedeelde rollen, macht en controle hun gedrag zouden beïnvloeden. Aanvankelijk verliep het experiment vrij rustig, maar al snel ontaardde het in chaos en machtsmisbruik. De film is gebaseerd op het befaamde Stanford Prison Experiment uit 1971.

Adrien Brody zal de leider van de gevangenen spelen, terwijl Forest Whitaker een bewaker wordt die de macht die hij krijgt misbruikt. Verder zie ik het nut van deze remake niet in aangezien de Duitse versie sterk genoeg was om internationaal door te breken. Hopelijk vindt Paul Scheuring ook de drive terug uit het eerste seizoen “Prison Break” en niet die van de laatste drie crappy seizoenen. Zoniet, dan wordt dit niet echt iets om naar uit te kijken.

De commentaren zijn gesloten.