18-06-09

Trailer: Whiteout

whiteoutNadat ze twee jaar gestationeerd was op de zuidpool in Antarctica telt US marshal Carrie Stetko (Kate Beckinsale) in de nieuwe thriller Whiteout de dagen en de uren af tot ze weer naar huis mag. Drie dagen voor haar vertrek duikt er echter een lijk op in het ijs. Carrie ziet zich genoodzaakt op de zuidpool te blijven totdat het eerste moordmysterie van Antarctica opgelost is.

Terwijl de dodentol oploopt, wordt het mysterie steeds groter en beseft Carrie dat ze te maken heeft met een moordenaar die er alles aan doet om een zestig jaar oud geheim begraven te houden. Iedereen is al druk bezig zijn valiezen in te pakken terwijl Carrie de moord probeert op te lossen vooraleer Antarctica zes maanden in het duister wordt gehuld.

Whiteout is gebaseerd op een graphic novel van Greg Rucka en wordt geregisseerd door Dominic Sena (Swordfish, Gone in Sixty Seconds). Rucka heeft ondertussen al voor een sequel gezorgd in graphic novel-vorm (Whiteout: Melt) en een derde deel (Whiteout: Thaw) komt er dit jaar nog aan. Als deze Whiteout het dus goed doet, dan er is potentieel voor een hele franchise.

Echt origineel kan je  dit natuurlijk niet noemen, en een beetje filmliefhebber ontdekt natuurlijk meteen elementen uit o.a. Thirty Day of Night, The Thing, Insomnia en “The X-Files”. De trailer van de film staat ondertussen online, en is met zijn jaren ’80 voice-over een beetje vreemd te noemen. Kate Beckinsale is bovendien ook nog niet erg prominent aanwezig. Zij is overigens vrijwel de enige vrouw in een cast met o.a. nog Gabriel Macht, Alex O'Loughlin en Tom Skerritt.

11 september 2009 wordt de Amerikaanse release datum van Whiteout, een Belgische / Nederlandse is er nog niet.

De commentaren zijn gesloten.