16-06-09

Natalie Portman op balletles

natalie portmanHet lijkt erop dat Darren Aronofsky (The Fountain, Requiem for a Dream) een opvolger heeft gevonden voor het gelauwerde The Wrestler. Zijn nieuwste film wordt immers Black Swan, een thriller met bovennatuurlijke trekjes die zich afspeelt in de New Yorkse balletwereld.

Aan het project werd al sinds 2007 gewerkt onder de vleugels van Universal, maar even later besloot de studio het project te laten vallen. Verschillende anders studio’s toonden na het succes van The Wrestler hun interesse en vandaag lijkt Black Swan dus opgepikt te worden. Er is ook meteen al een actrice gecast: Natalie Portman.

Portman speelt een ervaren ballerina die in een hevige concurrentiestrijd is verwikkeld met een rivale. Beide nemen steeds grotere risico’s naarmate het tijdstip van hun grote optreden naderbij komt. Het is niet duidelijk of het bovennatuurlijke element schuilt in de rivale van Portman, of dat deze laatste lijdt aan waanideeën.

Sinds 2007 heeft het project wel al enkele veranderingen ondergaan. Zo werd het oorspronkelijke script van John McLaughlin ondertussen herschreven door Mark Heyman. Diegenen die het scenario al hebben gelezen, spreken van een nieuwe The Others, de film van Nicole Kidman waarin de kijkers in de waan werden gelaten wat echt en wat verbeeld is.

De opnames van Black Swan zouden nog dit jaar kunnen van start gaan. Aronofsky is ook nog verbonden aan de remake van RoboCop die gepland is voor 2011.

Commentaren

Geef mij maar RoboCop. R-rated, extreme violent, in de handen van Aronofsky wordt dit een meesterwerk

Gepost door: Candy Castle | 18-06-09

De commentaren zijn gesloten.