08-06-09

Trailer: The Steam Experiment: Saw in de sauna

the steam experimentHet stoomexperiment. Het is een zeer knullige titel van een nieuwe thriller waarin Val Kilmer een universiteitsprofessor speelt die 6 mensen opsluit in een sauna en daarmee wil bewijzen dat global warming een gevaar betekent voor het voortbestaan van de mens. Huh?

Kilmer is immers van mening dat indien de aarde verder opwarmt dit een invloed zal hebben op het gedrag van mensen. Daarom sluit hij een voormalige football speler (Eric Roberts), een voormalige actrice (Megan Brown), een verpleger (Patrick Muldoon), een serveuse (Eve Mauro), een restaurateur (Quinn Duffy) en een schrijver (Cordelia Reynolds) op in een knus warme sauna. Daarna stapt Kilmer naar detective Armand Assante en vertelt hem dat de 6 zullen worden vrijgelaten als zijn hypothese de volgende dag verschijnt op de voorpagina van de lokale krant.

Wat volgt is een zoveelste variatie op het verhaal dat er chaos ontstaat als je een hoopje mensen samen opsluit: na een tijdje slaan ze elkaar liever de kop in dan dat ze proberen te ontsnappen. De producenten hopen echter volk naar de bioscoop te lokken met de setting van hun film. Wie wil er immers geen zes halfnaakte mensen zien zweten in een sauna? Dan krijg je bv. foto’s als deze.

The Steam Experiment werd geregisseerd door Philippe Martinez (Wake of Death) naar een scenario van Robert Malkani  (Day Zero). Er is nog niets bekend over een mogelijke release datum, maar het valt te verwachten dat The Steam Experiment direct op dvd verschijnt.

De commentaren zijn gesloten.