07-06-09

Trailer: Shrink

shrinkWat als een gerenommeerd psychiater door een persoonlijke tragedie zelf even de pedalen kwijtraakt en behoefte heeft aan een klankbord? Dat is het interessante uitgangspunt van de indie Shrink waarin Kevin Spacey Henry Carter speelt, de shrink van de grote sterren.

Na een tegenslag verliest Carter alle geloof in zijn eigen kunnen en zoekt hij zijn heil in weed en zelfbeklag. Carters patiënten worden gespeeld door o.a. Dallas Roberts, Saffron Burrows (die een een bekende actrice speelt), Griffin Dunne, Robert Loggia, Mark Webber (die een onzeker jonge scenarist is), Gore Vidal en Laura Ramsey. Robin Williams neemt een cameo voor zijn rekening.

De regie is in handen van Jonas Pate, die vooral in de televisiewereld actief was en dit voor o.a. “Chuck”, “Bionic Woman”, “Battlestar Galactica” en “Friday Night Lights”. Thomas Moffett schreef na Frost zijn tweede scenario met deze Shrink. De film speelt zich af in Los Angeles, waar ook de opnames plaatsvonden, en dat merk je op de sfeervolle poster met zonsondergang.

De trailer staat ondertussen ook online en ziet er niet slecht uit. Shrink lijkt vooral een babbelfilm die het moet hebben van de scherpe dialogen en acteerprestaties. Het is trouwens lang geleden dat Kevin Spacey nog eens een echte goede rol gespeeld heeft, maar met deze Shrink zou dit misschien wel weer het geval kunnen zijn. Shrink krijgt vanaf 24 juli een limited release in de VS, over een mogelijke Belgische release datum is nog niks bekend.

De commentaren zijn gesloten.