05-06-09

David Carradine (1936-2009)

Gisteren is in Bangkok acteur David Carradine (°1936) overleden. Dacht men eerst aan de piste zelfmoord, dan lijkt Carradines dood vandaag het gevolg te zijn van een uit de hand gelopen seksueel experiment. De 72-jarige acteur was in Thailand voor de opnames van de film Stretch van Charles de Meaux.

david carradine

Zijn collega's aan deze productie werden ongerust toen de acteur niet op de set kwam opdagen en ook de telefoon op zijn hotelkamer niet beantwoordde. Zijn lichaam werd ontdekt door een kamermeisje. De theorie dat Carradine stierf aan auto-erotische verstikking wordt gesteund door quotes van de Thaise politie. Ook INXS-zanger Michael Hutchence kwam in 1997 op deze manier aan zijn einde.

David Carradine is bij de jongere generatie waarschijnlijk het best bekend als Bill uit de Kill Bill-films van Quentin Tarantino (2003-2004). Deze rol betekende een comeback voor de acteur die vooral in de jaren '70 succes had. Toen speelde hij de boeddhistische monnik Kwai Chang Caine in de televisieserie "Kung Fu". Een rol die hij eind jaren '90 opnieuw opnam in de sequel van de reeks "Kung Fu: The Legend Continues", waarin de kleinzoon van Caine centraal stond.

Uiteindelijk was Carradine te zien in meer dan 200 series, bioscoop- en televisiefilms in een carrière die liep van 1963 tot 2009. Naast zijn werk als acteur was Carradine ook bedreven in de Oosterse gevechtssporten en maakte hij verschillende trainingfilms met oefeningen in Tai Chi en Qigong. Daarnaast was hij vijf keer getrouwd en laat hij drie kinderen na.

Acteur Michael Madsen heeft ondertussen al met ongeloof gereageerd op het overlijden van Carradine. De twee ontwikkelden een sterke band op de set van Kill Bill, waarin Madsen de rol van Budd speelde: "David was one of the first actors I ever worked with when I started my career and the closest person to a brother that I ever had in my life. It is shocking to me that he is no longer with us. […]I have so many great memories of David that I wouldn't even know where to begin. He has a very special place in my heart."

Ook Martin Scorsese — met wie Carradine in 1972 Boxcar Bertha maakte — reageerde al: "I was deeply saddened by the news of David Carradine's passing. […] David was a great collaborator, a uniquely talented actor and a wonderful spirit. He loved movies, acting in movies, making movies and he was always extremely generous."

Enkele jaren geleden schreef Carradine nog het boek 'The Kill Bill Diary' waarin hij de lezer meeneemt achter de schermen van beide films (mits een beetje zoeken vind je hier een recensie van het boek).

Commentaren

Ja, ik had het gezien in tv. Mooie en originele blog hoor voor elke filmliefhebber.

Gepost door: maaike | 06-06-09

De commentaren zijn gesloten.