01-06-09

Trailer: New Moon

new moonGisterenavond is tijdens de uitreiking van de MTV Movie Awards de trailer van New Moon, de sequel van Twilight in première gegaan. Het is geen verrassing dat net daar de trailer voor het eerst werd getoond, aangezien het MTV-publiek ook de doelgroep is van de Twilight-serie en de eerste film er gisterenavond met 5 prijzen naar huis ging (beste gevecht, beste mannelijke doorbraak, beste kus, beste vrouwelijke rol en beste film).

In New Moon verlaat Edward (Robert Pattinson) zijn vriendin Bella (Kristen Stewart) voor haar eigen veiligheid. Bella is kapot van Edwards vertrek en zoekt troost bij haar vriend Jake (Taylor Lautner), maar die blijkt ook zijn geheim te hebben, zoals uit het einde van de trailer blijkt (en natuurlijk ook uit de boeken van Stephenie Meyer die door Melissa Rosenberg werden herwerkt tot scenario).

Chris Weitz (The Golden Compass, About a Boy) heeft de regie overgenomen van Catherine Hardwicke, die kampte met “scheduling conflicts”. Wat vreemd is want de enige andere film waar ze momenteel aan zou werken Maximum Ride is (naar een boek van James Patterson), maar deze film bevindt zich nog in de preproductiefase en is pas gepland voor 2010.

New Moon heeft een budget van 51 miljoen dollar en de opnames vonden plaats in Vancouver en Italië. Op 18 november 2009 komt de film uit in België. In 2010 volgt met Eclipse het derde deel, waarna de reeks in 2013 wordt afgesloten met Breaking Dawn.

De commentaren zijn gesloten.