31-05-09

Paul Verhoeven terug naar Hollywood

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven keert terug naar Hollywood en gaat daar de thriller The Surrogate maken. Negen jaar geleden draaide Verhoeven met Hollow Man zijn laatste Amerikaanse film, waarna hij terug naar zijn thuisland trok om Zwartboek te filmen. Verhoeven heeft altijd een haat-liefdeverhouding gehad met Hollywood, zie Basic Instinct, maar vooral Showgirls en Starship Troopers.

kathryn mackel the surrogate

The Surrogate — niet te verwarren met het Bruce Willis-vehikel Surrogates dat later dit jaar uitkomt — is gebaseerd op een boek van Kathryn Mackel waarin een kinderloos koppel een beroep besluit te doen op een draagmoeder. Het spreekt bijna voor zich dat de aanvankelijk perfecte draagmoeder niet is wie ze beweert te zijn. Donkere geheimen uit haar verleden, komen aan de oppervlakte en achtervolgen het koppel.

Roderick Taylor en Bruce A. Taylor (The Brave One) hebben het boek van Mackel vertaald naar een filmscript. In Mackels roman zitten er overigens verschillende christelijke elementen, maar het is nog niet duidelijk of die ook de film zullen halen. Gezien Verhoevens laatste carrièrewending waarin hij een controversieel boek schreef over het leven van Jezus Christus, lijkt die kans echter zeer reëel (meer daarover op de site van o.a. De Volkskrant).

Verder werkt Verhoeven nog aan The Winter Queen, een historische thriller gebaseerd op een boek van Boris Akunin, met Milla Jovovich in de hoofdrol. Over de casting van The Surrogate is nog niets bekend, maar de hele opzet klinkt een beetje hetzelfde als de komedie Baby Mama (review), maar dan met een horror/thrillerbenadering.

De commentaren zijn gesloten.