28-05-09

Tom Cruise en Cameron Diaz naar Wichita

tom cruise (3)Dat Tom Cruise een bezig baasje is, is een understatement. Zo heeft de bijna 47-jarige acteur volgens de imdb maar lieft 12 projecten ‘in development’ staan. Daarbij de nieuwe film van Len Wiseman, The Tourist en The Matarese Circle van David Cronenberg. Het is nog lang niet zeker of Cruise ook daadwerkelijk in al deze films zal te zien zijn, maar vandaag is aan dit lijstje ook nog Wichita toegevoegd, de nieuwste film van James Mangold. Katie Holmes zal dus nog even langer op haar kin kunnen kloppen.

Cruise zal in Wichita een spion spelen, bekend terrein voor de acteur, maar in tegenstelling tot in o.a. Mission: Impossible zal Cruise deze keer geen halsbrekende stunts uithalen, maar zal de nadruk vooral liggen op de komische kant. Wat een goede zet is nadat Cruise voor zijn grappige bijrol in Tropic Thunder nog werd genomineerd voor een Golden Globe.

Meer bepaald zal het personage van Cruise opduiken in het leven van een single vrouw die wordt gespeeld door Cameron Diaz, met wie hij al acteerde in Vanilla Sky. Cruise en Diaz hebben beiden hun fiat al gegeven voor de meest recente versie van het script, neergepend door Scott Frank (Out of Sight, Minority Report). Momenteel schaaft Mangold samen met Laeta Kalogridis (Alexander, Shutter Island) het scenario nog bij.

Regisseur James Mangold wou Cruise al in zijn vorige film, de western 3:10 to Yuma, maar dat ging uiteindelijk niet door. Voor Mangold wordt dit een zoveelste genre op zijn cv, nadat hij eerder al o.a. een psychologisch drama (Girl, Interrupted), een mindfuck thriller (Identity), een misdaadfilm (Cop Land) een muzikale biopic (Walk the Line) en dus een western maakte. Overigens allemaal met een knap resultaat, zodat we ons ook met deze Wichita een goede film kunnen verwachten. Fox mikt op een release datum in de zomer van 2010.

De commentaren zijn gesloten.