26-05-09

Buffy reboot zonder Joss Whedon

Volgens een artikel van The Hollywood Reporter wordt er druk gewerkt aan een reboot van “Buffy The Vampire Slayer”. Het personage is het bekendst door de televisieserie (1997-2003) waarin Buffy werd gespeeld door Sarah Michelle Gellar, maar in 1992 was er al een film met Kristy Swanson in de hoofdrol.

buffy the vampire slayer movieFran Rubel Kuzui  — de regisseur van de film, de producente van de serie én de eigenaar van de rechten op de personages — werkt momenteel met haar man Kaz Kuzui aan de reboot. Joss Whedon, de bedenker van de hele franchise en de creatieve man achter de schermen, is niet betrokken bij dit project. De nieuwe film zal dan ook geen link hebben met de televisieserie, en personages als Willow, Xander, Spike en Angel zullen niet in de film te zien zijn.

De Kuzui’s en studio Vertigo zullen proberen een nieuwe verhaallijn op te starten zonder het universum dat gecreëerd werd door Whedon te dwarsbomen. Het hele idee doet denken aan de reboot van de Star Trek-franchise door J.J. Abrams die aanvankelijk ook met de nodige scepsis werd onthaald door de fans. De film vertrekt van het uitgangspunt dat “into every generation a slayer is born”, en hierdoor een reboot in een andere tijdsperiode makkelijk mogelijk is.

De bedoeling is om een donkerdere film te maken, met potentieel op een langlopende franchise, ook in de vorm van videogames. Momenteel onderhandelen de betrokken partijen met mogelijke scenaristen. Kuzui sluit niet uit dat Whedon alsnog bij het project betrokken wordt, maar dat zij niet de eerste stap zullen zetten. Verder wou Kuzui nog kwijt: "Everything has its moment. Every movie takes on a life at some point, and this seems like the moment to do this."

Het klinkt alvast als een bijzonder slecht idee dat snel wil meespringen op het succes van reboots als Star Trek en vampierenfilms als Twilight. Buffy the Vampire Slayer (de film — met o.a. ook nog Luke Perry, Rutger Hauer, Donald Sutherland en een jonge Hilary Swank) kon rekenen op bijzonder slechte recensies, terwijl de serie net goed onthaald werd. Bovendien leeft Buffy nog verder in de comic book series (zie Wikipedia), die wél worden ondersteund door Joss Whedon en waarin alle personages die televisieseizoen 7 hebben overleefd, meespelen.

Commentaren

Hmmm Voor mij hoeft deze reboot niet. Ben Buffy-fan en dat heeft alles te maken met de personages die Whedon creeerde. Een halfbakken reboot met een nieuwe slayer kan interessant zijn en is opportuun gezien de nieuwe interesse in vampiers maar voorlopig vind ik het prima om het bij de stripserie van Buffy te houden.

Gepost door: Mike's Webs | 26-05-09

Toen ik dit nieuws las ... moest ik meteen aan jou denken :p

Zelfs ben ik geen grote fan van de serie, maar er zit misschien wel potentieel in als je het succes bekijkt van films als Twilight en Underworld,... zolang ze maar Sarah Michelle Gellar niet casten zal dit wel goed verkopen bij de teenagers.

"De bedoeling is om een donkerdere film te maken, met potentieel op een langlopende franchise." Waar hebben we dat nog gehoord...?

Gepost door: Dave | 27-05-09

@Dave, ben ik dan zo voorspelbaar? :) Maar er zit geen potentieel in deze reboot als Whedon niet mee doet, zo simpel is dat. En de teenagers zien liever Robert Pattinson in de Twilightserie. Ik ben nu ook geen fan van Sarah Michelle Gellar, maar in deze rol kan ik me toch echt niemand anders voorstellen. Kortom, ik hou me net als Mike bij de comics :)

Gepost door: karen | 27-05-09

De commentaren zijn gesloten.