14-05-09

Start spreading the news: Martin Scorsese maakt een biopic over Frank Sinatra

Martin Scorsese heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij gecharmeerd is door leven en werk van Frank Sinatra (1915-1998), en een biopic over ‘Ol’ Blue Eyes’ hangt dan ook al jaren in de lucht. Vandaag heeft Universal eindelijk groen licht gegeven en dus mag Scorsese een film draaien over de bekende zanger.

frank sinatraHet scenario zal geschreven worden door Phil Alden Robinson (Field of Dreams) en zal een “unconventional biopic” worden, die alle fases uit het leven van Sinatra zal belichten. En dat zijn er heel wat: de man uit Hoboken, New Jersey werd romantisch gelinkt aan half vrouwelijk Hollywood en was o.a. getrouwd met Ava Gardner en Mia Farrow. Bovendien was Sinatra erg close met president  Kennedy, werd hij verdacht banden met de maffia te hebben en tussendoor was hij ook nog een van de meest getalenteerde zangers uit de muziekgeschiedenis, die bovendien ook nog een aardig stukje kon acteren (zie o.a. The Manchurian Candidate of de originele Ocean's Eleven).

Er zijn biopics die van minder moeten vertrekken en het bovendien met een slechtere regisseur moeten stellen. Het heeft echter heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer de film kon van start gaan omdat de nabestaanden van Sinatra moeilijk deden over de muziekrechten van zijn nummers. Er wordt aangenomen dat de originele nummers met de stem van Sinatra in de film zullen te horen zijn zodat de acteur die de hoofdrol zal spelen zelf niet al te veel zal moeten zingen.

Dat legt natuurlijk de weg breed open voor Scorseses favoriete acteur van de laatste jaren: Leonardo DiCaprio. Producent Cathy Schulman bevestigt dat DiCaprio een voor de hand liggende keuze is door zijn vorige samenwerkingen met Scorsese (Gangs of New York, The Aviator, The Departed en het nog uit te komen Shutter Island).

Sinatra’s dochter Tina kwam alvast met de volgende reactie: "My father had great admiration for the talent of the people he chose to work with, and the talented people who worked with my father had great admiration for him. It is personally pleasing to me that this paradigm continues with Marty Scorsese at the helm of the Sinatra film."

De commentaren zijn gesloten.