12-05-09

Valentijn in mei

New Line Cinema is druk bezig een sterrencast te verzamelen voor hun nieuwste romantische komedie Valentine's Day. Regisseur van dienst wordt Garry Marshall die eerder in het genre al Pretty Woman en Runaway Bride draaide. Valentine’s Day wordt omschreven als het Amerikaanse antwoord op Love Actually.

De studio onderhandelt momenteel met de volgende acteurs voor een rol: Julia Roberts, Anne Hathaway, http://www.imdb.com/images/b.gifJennifer Garner, Jessica Biel, Jessica Alba, Shirley MacLaine, Ashton Kutcher en Bradley Cooper. Zij moeten de hoofdrollen spelen in vijf verschillende verhalen die zich afspelen gedurende Valentijnsdag in Los Angeles. Het wordt alvast een prettig weerzien tussen Jennifer Garner en Bradley Cooper die samenspeelden in J.J. Abrams "Alias".

valentine's-day-1

Julia Roberts wordt een legerofficier die terugkeert van Irak naar LA en samen met de homoseksuele Bradley Cooper op het vliegtuig zit. Ashton Kutcher is dan weer de eigenaar van een bloemenwinkel die zijn vriendin Jessica Alba een huwelijksaanzoek doet, maar eigenlijk verliefd is op zijn beste vriendin Jennifer Garner. Garner ontdekt op haar beurt dat haar vriend getrouwd is.

Shirley MacLaine is de moeder van Roberts, die aan haar man haar jarenlange affaire opbiecht. Anne Hathaway is dan weer een assistente in een talentenbureau die een relatie heeft met de postsorteerder. Jessica Biel tenslotte is een publiciste die geen enkele date heeft op Valentijnsdag.

Er zijn nog castings aan de gang voor de partner van Bradley Cooper, de man van Shirley MacLaine, de postsorteerder en een collega van Anne Hathaway. Er kunnen dus nog grote namen bijkomen aan deze al indrukwekkend cast. Het scripts werd geschreven door Katherine Fugate (The Prince & Me, “Xena”) en het mag geen verrassing heten dat de film uitkomt op Valentijnsdag 2010.

valentine's-day-blue-valentine

En nog meer Valentijnsnieuws want in 2010 komt ook Blue Valentine in de zalen. Hierin spelen Ryan Gosling en Michelle Williams een koppel wiens relatie in moeilijkheden komt waardoor ze reflecteren over gelukkiger tijden in het verleden. In de cast treffen we ook Mike Vogel (Cloverfield) en Maryann Plunkett (The Night Listener) aan.

Deze film werd dan weer geschreven door Joey Curtis, Cami Delavigne en Derek Cianfrance, deze laatste zal ook de regie verzorgen. Cianfrance heeft een verleden als regisseur van muziekvideo’s en documentaires en maakte een opgemerkte passage in Sundance met zijn kortfilm Brother Tied. De opnames van Blue Valentine vinden binnenkort plaats in New York en Pennsylvania.

Blue Valentine ziet er alvast iets minder luchtig uit dan Valentine’s Day, maar de combinatie Ryan Gosling – Michelle Williams is er wel eentje om naar uit te kijken.

De commentaren zijn gesloten.