10-05-09

Keanu Reeves is Dr. Jekyll

Universal werkt aan een moderne versie van het klassieke verhaal van ‘The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde’. De hoofdrol in deze Jekyll zou weggelegd zijn voor Keanu Reeves, terwijl Justin Haythe (Revolutionary Road) het scenario mag schrijven. Met Nicolas Winding Refn (Pusher) wordt dan weer onderhandeld voor de regie.

keanu reevesHet is natuurlijk niet de eerste keer dat het verhaal van Robert Louis Stevenson uit 1886 wordt vertaald naar het witte doek. Van  de 208 writers credits die Stevenson krijgt op de imdb gaan er bijna 50 over ‘Dr. Jekyll and Mr. Hyde’. Het verhaal is dan ook alom gekend, maar toch nog even een korte omschrijving.

Dr. Jekyll is een gewaardeerd arts die zich verdiept in het probleem van goed en kwaad en ervan overtuigd is dat beide in de aard van elke mens voorkomen. Het kwade schepsel dat uit zijn experimenten tevoorschijn komt geeft hij de naam Mr. Hyde, maar het blijkt dat hij deze steeds minder onder controle kan houden. Hyde begaat misdaden die Jekyll normaal nooit zou plegen, en uiteindelijk komt het tot een afschuwelijke moord.

Het is nog niet bekend in welke mate het project van Universal trouw zal blijven aan het boek. Wat wel bekend is, is dat ook Guillermo del Toro werkt aan een film rond Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Volgens de laatste berichten zou Del Toro het klassieke verhaal zeer nauw volgen. Aangezien Del Toro de komende jaren nog druk bezig is met de verfilming van J.R.R. Tolkiens ‘De Hobbit’ zal er redelijk wat tijd tussen beide projecten liggen.

Het is niet de eerste keer dat Reeves te zien zal zijn in een verfilming van een klassieker uit de literatuur. In 1992 speelde hij immers in de verfilming van Bram Stoker’s Dracula. Wel is het vreemd dat Reeves, die altijd wordt verweten ‘houterig’ en ‘emotieloos’ te acteren, wordt gecast in een schizofrene rol als die van Dr. Jekyll. Afwachten maar.

Commentaren

miscasting Je slaat in de laatste zin de spijker precies op zijn kop: hoe kunnen ze Reeves nu casten in een rol die enigszins diepgang heeft en expressie vereist van de acteur?! Ik spreek bij deze mijn voorkeur al uit voor Del Toro's versie.

Gepost door: Mike's Webs | 10-05-09

De commentaren zijn gesloten.