09-05-09

Trailer: Julie & Julia

Amper enkele maanden na Doubt zijn Meryl Streep en Amy Adams opnieuw samen te zien in een film. Deze keer laten ze hun zwart-witte nonnenkledij achterwege en pakken ze het iets luchtiger aan in het culinaire drama Julie & Julia.

julie & julia 1

Het scenario van de film is gebaseerd op twee boeken ‘Julie & Julia: 365 days, 524 recipes, 1 tiny apartment kitchen’ van Julie Powell (de Nederlandse vertaling ‘Julie & Julia : een jonge vrouw, een oud kookboek en een zolderkeuken in hartje New York’ is in 2008 verschenen bij uitgeverij Contact) en ‘My Life in France’ van Julia Child en Alex Prud'homme (verschenen bij Kosmos Uitgevers).

Het hoofdpersonage is de dertigjarige secretaresse Julie Powell (Adams) die een nieuwe uitdaging in haar leven zoekt. Die vindt ze als ze beslist om alle 524 Franse recepten uit het kookboek ‘Mastering the Art of French Cooking’ van Julia Child (Streep) te gaan maken in haar kleine keukentje in Queens. Powell zet haar ervaringen tijdens het kokerellen op een weblog zodat haar lezers commentaar kunnen geven op haar culinaire vorderingen, maar ook op haar liefdesleven en haar relatie met haar moeder.

julie & julia 2

De film wordt geregisseerd door Nora Ephron die romcomhoogtes kende met Sleepless in Seattle en When Harry Met Sally, maar met Bewitched en Hanging Up toch de mist in ging. Ephron schreef zelf het scenario. Alsof Meryl Streep en Amy Adams nog niet genoeg schoon volk zijn in de cast, kan Ephron ook rekenen op Jane Lynch (Role Models), Stanley Tucci (The Devil Wears Prada) en Vanessa Ferlito (Death Proof).

Op 7 oktober 2009 komt Julie & Julia uit in België. Tot dan moeten we het stellen met een trefzekere tagline (Passion. Ambition. Butter. Do You Have What It Takes?) en de geweldige trailer die je hieronder vindt.

De commentaren zijn gesloten.