07-05-09

Katie Holmes is niet bang van het donker

katie-holmes Katie Holmes is even ontsnapt uit de klauwen van Scientology en zal binnenkort weer op een filmset staan. Met de goedkeuring van hubbie Tom Cruise mag Holmes na drie jaar (het schabouwelijke Mad Money vergeet ik bewust) nog eens een film maken en haar oog is gevallen op de horrorfilm Don't Be Afraid of the Dark, het nieuwste project van Guillermo Del Toro, die ditmaal samen met Matthew Robbins de rol van scenarist voor zijn rekening neemt.

Het verhaal is gebaseerd op televisiefilm Don't Be Afraid of the Dark uit 1973 waarin een meisje samen met haar vader en zijn vriendin verhuist naar een Victoriaans huis. Daar aangekomen ontdekken ze al snel dat ze het huis moeten delen met een paar boosaardige monsters. Waarschijnlijk zal Holmes de vriendin van vader spelen en deze film betekent meteen haar eerste grote rol sinds Batman Begins in 2005.

Guillermo Del Toro is ondertussen met vanalles en nog wat bezig. Vooreerst is er natuurlijk het langverwachte The Hobbit waarvan de opnames volgend jaar starten. Wegens deze film laat hij de regie van Don’t Be Afraid of the Dark over aan debutant Troy Nixey. De film zal wel worden verkocht als een “Guillermo Del Toro Presentation”. De opnames starten deze zomer in Melbourne.

Overigens zal Holmes eerst nog wel te zien zijn in de komedie The Extra Man waarin ze naast o.a. Kevin Kline, John C. Reilly en Paul Dano speelt. Het nieuws dat Holmes de hoofdrol gaat spelen in een film met de titel Don’t Be Afraid of the Dark leidde alvast tot enkele leuke koppen, zoals “Don't Be Afraid Of The Dark, Katie Holmes -- Be afraid of your limited acting range and cupie-doll voice” (Collider.com) en “Katie Holmes Will Face Guillermo del Toro’s Darkness” (Cinematical.com).

De commentaren zijn gesloten.