05-05-09

Christina Aguilera maakt haar debuut in Burlesque

Verschillende filmsites melden vandaag dat zangeres Christina Aguilera haar acteerdebuut zal maken in de musical Burlesque. Steve Antin zal de regie voor zijn rekening nemen, zijn enige regie-opdracht was tot dusver de sequel Glass House: The Good Mother. Susannah Grant (Erin Brokovich, The Soloist) staat dan weer in voor het scenario.

christina aguilera

Aguilera speelt in de film een “ambitious small-town girl with a big voice”, die liefde, familie en succes zal vinden in een burlesque bar in Los Angeles. Dat klinkt net als de rol van Piper Perabo in Coyote Ugly, gemixt met Bob Fosses Cabaret. Aguilera heeft vier Grammy’s op haar schouw staan, verkocht meer dan 25 miljoen exemplaren van haar cd’s, maar is in de filmwereld nooit verder geraakt dan het inspreken van een vis in Shark Tale.

Clint Culpepper van studio Screen Gems is alvast in de wolken met het aantrekken van Aguilera: “I couldn't be more excited, as this was a project written with her in mind.” Bij Screen Gems zijn ze ondertussen de specialisten in de filmcarrières van zangeressen, want zo hebben ze onlangs nog de thriller Obsessed uitgebracht met Beyoncé Knowles in de hoofdrol. Knowles was natuurlijk eerder al wel te zien in o.a. Dreamgirls en Austin Powers in Goldmember.

Christina Aguilera is niet de eerste zangeres die zich de laatste tien jaar waagt aan een filmcarrière. Het begon allemaal in 1997 met Spice World met The Spice Girls en vijf jaar later was er Britney Spears met de flop Crossroads. Ook Kylie Minogue had toen al een geflopte filmcarrière achter de rug met Streetfighter (hoewel Minogue strikt genomen als actrice begonnen is in de soap “Neighbours”.

De betreurde Aaliyah bracht het er in 2000 en 2002 iets beter vanaf in Romeo Must Die en Queen of the Damned, maar aan haar carrière kwam abrupt een einde toen haar vliegtuig neerstortte. Tenslotte vond ook Pink het in 2007 nodig om te gaan acteren in het afgrijselijke Catacombs. Gelukkig voor haar was het scenario nog veel slechter dan haar acteertalent. Veel boeiende films met een zangeres in de hoofdrol zijn er dus nog niet afgeleverd de laatste jaren. Het is te hopen dat Aguilera het beter doet, maar ik hou mijn hart vast.

Overigens zouden, volgens de imdb, zowel Aguilera, Pink als Katy ‘I Kissed a Girl’ Perry, gaan meespelen in Get Him to the Greek. En dat is de nieuwe film van Nicholas Stoller (Forgetting Sarah Marshall) waarin een stagiair van een platenfirma (Jonah Hill) wordt ingehuurd om de Britse zanger Aldous Snow (Russell Brand) te begeleiden naar een optreden. Het verzamelde zingende gilde zal in de film zichzelf mogen spelen, en dus komt het misschien toch nog goed.

De commentaren zijn gesloten.