03-05-09

Trailer: Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

night at the museum 2Op 20 mei aanstaande komt in België Night at the Museum: Battle of the Smithsonian in de bioscoopzalen, de sequel van Night at the Museum (2006). Wegens het succes van de eerste films hebben de makers beslist om zo weinig mogelijk aan de formule te veranderen en dat resulteert in een vrijwel exacte kopie van het origineel. Dat noemen ze dan op veilig spelen.

Ben Stiller is opnieuw veiligheidsagent Larry Daley die ditmaal aan de slag is in het Smithsonian Instituut, wereldwijd het grootste museumcomplex met 136 miljoen items in zijn collectie. Deze collectie gaat van het vliegtuig waarmee Amelia Earhart de Atlantische Oceaan overvloog tot Al Capones mug shot en Archie Bunkers relaxzetel. ’s Nachts komen de tentoongesteld stukken echter tot leven.

Van de originele cast mogen naast Stiller ook Owen Wilson, Robin Williams, Ricky Gervais en Steve Coogan terugkeren. Nieuw zijn Hank Azaria als Kah Mun Tah, Christopher Guest als Ivan de Verschrikkelijke en Amy Adams als Amelia Earhart. Als deze cast voor geen lach kan zorgen bij de kijkers dan zal het niemand lukken.

Met Shawn Levy is ook de regisseur van het eerste deel weer van de partij en ook scenarist Robert Ben Garant is opnieuw paraat. Garant krijgt voor de sequel wel de hulp van Thomas Lennon (Hancock). De productie heeft meer dan een half miljoen dollar betaald aan het museum om de naam Smithsonian te mogen gebruiken. Er vonden ook opnames plaats binnen het museum, volgens Stiller o.a. in het Air and Space Museum en de National Galleries.

Night at the Museum leunt zwaar op de special effects, maar uit de eerste trailer blijkt dat de sequel niet moet onderdoen voor het origineel. En wie historische figuren als Abraham Lincoln, Napoleon, Albert Einstein, Teddy Roosevelt, Amelia Earhart, Attilla De Hun, Al Capone, Ulysses S. Grant, Christoffel Columbus en Zeus samen op het witte doek wil zien, zit met deze Battle of the Smithsonian aan het juiste adres.

De commentaren zijn gesloten.