02-05-09

Trailer: District 9

district 9Wat lijkt te beginnen als een trailer voor een documentaire over een Zuid-Afrikaans vluchtelingenkamp, eindigt in een Independance Day-achtige science fictionfilm. District 9 gaat dan ook over een vluchtelingenkamp in Zuid-Afrika voor… aliens.

De film is het regiedebuut van de Zuid-Afrikaan Neill Blomkamp die eerder aan de slag was als regisseur van reclamefilmpjes en kortfilms. Zo ken je zeker de reclame waarin een Citroen C4 danst op muziek van Les Rhytmes Digitales (en anders is er altijd nog YouTube). Disctrict 9 is bovendien een update van Blomkamps eigen kortfilm Alive in Joburg (YouTube).

District 9 is “presented by” Peter Jackson en ontstond nadat beide regisseurs in Nieuw-Zeeland de voorbereidingen troffen voor de gameverfilming Halo. Nadat deze echter door financiële problemen werd verschoven naar 2012, sloegen Jackson en Blomkamp de handen in elkaar voor deze Disctrict 9. De film speelt zich af in een fictieve wereld waarin buitenaardse wezens al dertig jaar lang gevangen zitten in Zuid-Afrikaanse vluchtelingenkampen.

Aanvankelijk werd aangenomen dat District 9 een werktitel was voor Halo, maar uiteindelijk bleek vorig jaar op een comicconventie dat het over een losstaand project ging. Peter Jackson gaf toen nog mee: "For the last year, my team and I have had the pleasure of working very closely with Neill. He has a passion and a command of the language of cinema that will result in District 9 fascinating people all over the world."

De trailer is alvast een fascinerend begin, helaas heeft de film nog geen Belgische release datum. Breng ook zeker eens een bezoekje aan de http://www.d-9.com/.

De commentaren zijn gesloten.