01-05-09

Trailers: Transformers 2 en G.I. Joe

Vandaag is een topdag voor de liefhebbers van films gebaseerd op speelgoed, want niet alleen de trailer van http://www.imdb.com/images/b.gifTransformers: Revenge of the Fallen (vanaf 24 juni in België), maar ook die van G.I. Joe: The Rise of Cobra (vanaf 5 augustus in België) staan sinds vandaag online.

transformers-gi-joe

Transformers: Revenge of the Fallen is zoals jullie wel weten de sequel van Transformers, die in 2007 ruim 320 miljoen dollar opbracht. Ook de sequel wordt geregisseerd door Michael Bay, en in de cast treffen we opnieuw Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Kevin Dunn en John Turturro aan. En ook geen wissels in het schrijversdepartement: het scenario is opnieuw van Roberto Orci en Alex Kurtzman. Alleen Ehren Kruger krijgt nu ook een writers credit.

In de sequel neemt Shia LaBeouf aan de zijde van de Autobots het opnieuw op tegen de Decepticons die nog steeds minder goede bedoelingen hebben met de planeet en de mensheid. LaBoeuf lijkt in het bezit te zijn van een Energon Cube die de Decepticons maar al te graag in hun bezit willen krijgen. Ook van de partij deze keer is Megatron, die spreekt met de stem van Hugo Weaving.

Het leidt geen twijfel dat deze Transformers: Revenge of the Fallen wel eens dé blockbuster van deze zomer zou kunnen worden. De concurrentie moet vooral komen van Harry Potter, Pixar’s Up en de vierde Terminator. Maar deze films gaan wel erg hun stinkende best moeten doen want de trailer van Transformers 2 is behoorlijk indrukwekkend.

Iets minder indrukwekkend is de trailer van G.I. Joe: The Rise of the Cobra van Stephen Sommers. Sommers lijkt het blockbustergevoel dan ook iets minder in de vingers te hebben dan Michael Bay. The Mummy-films, Van Helsing en The Scorpion King waren daarvan het resultaat. Sommers kreeg de beschikking over een scenario van Stuart Beattie (Pirates of the Caribbean) en David Elliot (het gruwelijk slechte Catacombs).

De cast van G.I. Joe houdt zowat gelijke tred met die van Transformers 2 met o.a. Dennis Quaid, Channing Tatum, Marlon Wayans, Sienna Miller, Rachel Nichols en Joseph Gordon-Levitt. Zij vormen het elitekorps G.I. Joe die het opnemen tegen de kwaadaardige organisatie Cobra die handelt in verboden wapens. De trailer van de film vind je hieronder.

De commentaren zijn gesloten.