30-04-09

Trailer: The Hangover

the hangover“It was the night of their lives… if only they could remember.” Deze zin uit de trailer van de komedie The Hangover somt perfect op waar deze film overgaat.

Korte inhoud: Twee dagen voor zijn huwelijk trekken Doug (Justin Bartha) en zijn vrienden Phil (Bradley Cooper) en Stu (Ed Helms) naar Las Vegas voor Dougs vrijgezellenfeest. Het wordt echter letterlijk een feest om nooit te vergeten want wanneer de drie de volgende dag wakker worden, weten ze niet meer wat ze de afgelopen nacht gedaan hebben. Nochtans zit er een tijger in hun badkamer, ligt er een baby in de kast en bovendien is Doug verdwenen.

Regisseur Todd Phillips blijft met The Hangover vissen in het vijvertje waaruit hij eerder al Road Trip (2000), Old School (2003) en School for Scoundrels (2006) haalde. Voor zijn nieuwste prent deed hij een beroep op een scenario van Jon Lucas en Scott Moore (Four Christmases). In de cast treffen we ook nog Heather Graham, Jeffrey Tambor, Ken Jeong en bokser Mike Tyson aan.

De Belgische release datum is vastgelegd op 17 juni en de film heeft ondertussen al groen licht gekregen voor een sequel ook al is hij nog niet eens uit. Een trailer is er al wel en die vind je hieronder.

29-04-09

Trailer: Case 39

Het is geen goed voorteken als je film nog steeds niet tot in de bioscoopzalen is geraakt ook al dateren de opnames al van 2006. Dat overkomt momenteel de horrorfilm Case 39 waarvan nu eindelijk toch al een trailer en een poster beschikbaar zijn.

case 39

In de film speelt Renée Zellweger de maatschappelijk werkster Emily Perkins die zich ontfermt over een jong meisje (Jodelle Ferland) dat wordt misbruikt door haar ouders. Later ondervindt Emily dat de zaken toch iets gecompliceerder zijn dan ze aanvankelijk dacht. Ze krijgt de hulp van detective Mike Barron (Ian McShane) die de zaak mee probeert te ontrafelen.

In 2004 al kocht Morgan Creek het scenario van Ray Wright (Pulse) om het daarna 18 maanden in de kast te laten liggen tot Paramount er zich mee ging bemoeien. De opnames werden meermaals uitgesteld, maar erger was het gesteld met de release datum die achtereenvolgens werd verlaat naar augustus 2006, 8 februari 2007, 22 augustus 2008 en 10 april 2009. Momenteel ligt de Belgische release op 9 september, een Amerikaanse release datum is er nog altijd niet.

Om maar een idee te geven: sinds het einde van de opnames heeft Zellweger achtereenvolgens nog meegespeeld in Bee Movie, Leatherheads, Appaloose, New in Town, My One and Only en Monsters vs. Aliens. Case 39 wordt overigens geregisseerd door Christian Alvart die in 2005 nog Antikörper maakte. In bijrollen zien we ook nog Kerry O'Malley, Bradley Cooper, Adrian Lester en Cynthia Stevenson.

De trailer put vooral uit het vat van horrorclichés: onheilspellend huis, enge badkamerscène, beestjes die plots opduiken, creepy kijkend kind, dichtslaande deuren, bloedspatten op de muur, donder en bliksem, vreemde activiteiten in de kelder en naïef hoofdpersonage dat blijkbaar nog nooit naar een horrorfilm heeft gekeken en daardoor met haar ogen open in haar ongeluk loopt. Het is niet nieuw allemaal, maar er zijn slechtere trailers.

28-04-09

Universal maakt remake Videodrome

Het laatste slachtoffer van de remakegolf in Hollywood is Videodrome van de Canadese regisseur David Cronenberg. Het is Universal die gisteren met het nieuws op de proppen kwam en er meteen aan toevoegde dat de nieuwe versie wordt geschreven en geproduceerd door Ehren Kruger, en dat is de scenarist van o.a. Arlington Road, Scream 3, The Ring en Transformers 2.

videodromeHet origineel dateert van 1983 en gaat over Max Renn (James Woods), de eigenaar van een obscuur televisiekanaal die het gewelddadige Videodrome wil uitzenden. Het programma gaat over mishandeling en moord, en hypnotiseert de kijkers zodat deze gaan hallucineren en zichzelf verminken (een van Cronenbergs favoriete thema’s). De tagline van de film luidde overigens “First it controlled her mind, then it destroyed her body... Long live the new flesh!”

Videodrome is een van de meest vreemde, bizarre en creepy films van Cronenberg (en uit de filmgeschiedenis tout court) waarin werkelijkheid en de hallucinaties van de personages in elkaar overlopen zodat je niet weet wat echt is en wat gedroomd. Het is dan ook een uitdaging van de nieuwe makers om de film over te brengen naar de big budgetplannen die ze met de remake hebben.

Kruger zal het oorspronkelijke scenario van Cronenberg update zodat er nano-technologie kan gebruikt worden en het project wordt aanzienlijk groter dan het 6 miljoen dollar kostende origineel (waarin overigens ook Deborah Harry van Blondie meespeelde). Het aanstellen van Kruger als scenarist lijkt daarbij niet eens een slechte zaak, de man heeft immers al bewezen dat hij een deftig scenario kan schrijven (Scream 3 uitgezonderd) en hij houdt duidelijk van science fiction en horror.

Er is nog geen regisseur aangesteld voor het project en Cronenberg heeft zelf een gaatje in zijn agenda nu de opnames van The Matarese Circle met Tom Cruise en Denzel Washington zijn uitgesteld naar 2010. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Cronenberg zelf de remake zal regisseren, zeker aangezien de regisseur tot dusver niet bij het project betrokken is.

22-04-09

Angelina Jolie is Kay Scarpetta

Eerder was al bekendgemaakt dat Fox 2000 de filmrechten had verworven van de boeken van Patricia Cornwell.  Vandaag heeft de studio ook laten weten dat ze al een hoofdrolspeler hebben: niemand minder dan Angelina Jolie. Als de deal rond raakt, zal Jolie dus in de huid kruipen van Kay Scarpetta, de forensisch pathologe met een chaotisch liefdesleven en een passie voor de Italiaanse keuken.

angelina jolie (70)

Het is niet de eerste keer dat een studio een probeert om de serie — die ondertussen bestaat uit 16 boeken — te verfilmen. Eerder had Demi Moore al een onderhoud met Cornwell om hun visies over het personage uit te wisselen. Maar deze keer lijkt het menens, want Mark Gordon (Saving Private Ryan, “Grey’s Anatomy”) is al aangesteld als producent en binnenkort volgt er een afspraak met potentiële scenaristen.

Overigens is het niet de bedoeling om de 16 boeken één voor één klakkeloos te verfilmen. Eerder wordt er gemikt op een werkwijze als bij de Jason Bourne-films, waarvan de scenario’s niet overeenkwamen met de boeken van Robert Ludlum. Met de Kay Scarpetta-films hoopt Fox te komen tot suspense thrillers in de stijl van The Silence of the Lambs en Seven.

Dat dit een deal zou zijn waar alle partijen goed zouden bij varen is wel duidelijk. Jolie blijft een van de meest bankable filmsterren, en Cornwell een van de best verkopende vrouwelijke auteurs in de wereld. Cornwell — wiens laatste boek ‘Scarpetta’ begin dit jaar verscheen bij Sijthoff — had al een deal met Lifetime Television om twee van haar anderen boeken (‘Het Risico’ en ‘Het Front’) te verfilmen (deze zijn niet met Scarpetta in de hoofdrol).

Hoewel het aantrekken van Jolie het hele project zeker financieel kan helpen, vind ik de keuze voor de actrice in de rol van Scarpetta een beetje vreemd. Bij het lezen van de boeken had ik zeker geen Angelina Jolie voor ogen als Kay Scarpetta. Om te beginnen is Scarpetta blond, en dat leidt toch meer naar een Naomi Watts-achtig type. Maar laat een haarkleur geen succesvolle franchise in de weg staan natuurlijk, hetzelfde dacht ik immers ook van Tom Hanks en Robert Langdon. Eerder speelde Jolie ook al Amalia Sachs in The Bone Collector gebaseerd op de ‘Lincoln Rhyme’-serie van Jefferey Deaver.

Ook in de bijrollen lopen er overigens nog leuke figuren rond, zodat de castingregisseurs nog werk hebben. Zo is er Scarpetta’s vriendje en FBI profiler Lewis Benton, haar helpende hand en detective Pete Marino en Scarpetta’s lesbische nichtje en computernerd Lucy Farinelli. Dat er echter nog niemand in Hollywood op het gedacht is gekomen om de ‘Sara Linton’-reeks van Karin Slaughter te verfilmen. Slaughters boeken zijn immers stukken beter en spannender dan die van Cornwell.

21-04-09

French and Saunders krijgen carrièreprijs

Dawn French en Jennifer Saunders zullen de prestigieuze Fellowship Award krijgen op de uitreiking van de BAFTA’s voor televisie. Het is pas de tweede keer dat een duo deze eer te beurt valt, na Morecambe en Wise in 1999, en slechts 9 vrouwen zijn French & Saunders voorafgegaan. Meer nog, sinds het ontstaan van The British Academy of Film and Television Arts in 1971 gaat de prijs zelden naar televisiepersoonlijkheden.

french and saunders

French & Saunders komen zo in een rijtje te staan met een aantal mensen wiens werk ze in de loop van hun carrière hebben geparodieerd, zoals Anthony Hopkins en Ingmar Bergman. Andere winnaars waren o.a. David Lean, Lord Olivier, Alfred Hitchcock, Charles Chaplin, Judi Dench, Elizabeth Taylor en Stephen Spielberg.

Jennifer Saunders en Dawn French leerden elkaar in 1978 kennen toen ze beiden studeerden aan de Central School of Speech and Drama in Londen. Ze begonnen hun televisiecarrière in het Channel 4 programma The Comic Strip, maar stapten in 1987 over naar de BBC waar ze zes series maakten van "French and Saunders" (1987-2005). In het programma waren parodieën te zien op bekende films als The Lord of the Rings, Harry Potter, Star Wars, Thelma and Louise en Titanic. Ook populaire sterren als Madonna, Britney Spears, Björk en Alanis Morrissette ontsnapten niet aan een parodie. Op YouTube vind je het merendeel van de filmpjes terug. 

Samen maakten ze ook het populaire "Absolutely Fabulous", waarin Saunders de hoofdrol speelde en French mee de scenario’s schreef. De serie krijgt momenteel een Amerikaanse remake. Jennifer Saunders was solo nog aan het werk in The Vivienne Vyle Show en "Jam & Jerusalem", terwijl French met "The Vicar of Dibley" de hoofdrol speelde in de derde populairste Britse komedieserie ooit. Vorig jaar besloten de twee zich te gaan toeleggen op soloprojecten en hun dubbelact (voorlopig?) op te bergen.

Nog enkele reacties van Joanna Lumley ("It is brilliant news. I obviously know them and adore them and I can't think of anyone more worthy of the honour.") en Richard Curtis ("I think they are our best ever female double act. Of course we have (Victoria) Wood and (Julie) Walters but it is different because they work differently. The great thing about French and Saunders is that they have never lost that edginess and weirdness. You often watch them and think they are profoundly strange. They are supposed to have retired as a double act but there seems to be no doubt that their Mama Mia sketch on this year's Comic Relief was the best thing on the night.”)

Zo is dat, en  hier en hier vind je de twee delen van deze sketch (die Chicken Ticka raak ik overigens nooit meer kwijt, en let ook op de “sheer acting” van Meryl Streep). En verder “Chillax!”

mamma mia

20-04-09

Vijf jaar geleden...

bannerapril06confidential3

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat de eerste post op deze blog verscheen. Omdat er in deze vijf jaar veel goede (helaas ook veel slechte) films gemaakt zijn, ben ik eens nagegaan wat (volgens mijn quoteringen op de imdb) de beste films zijn uit de bestaansgeschiedenis van Popcorn. Eén film is erin geslaagd een 10 te scoren, en verder zijn er nog 14 films met een 9. Een overzichtje:

  • Inland Empire (review): deze film van David Lynch is de enige die op deze vijf jaar een 10 heeft gekregen. In zijn gezelschap bevinden zich ook nog The Silence of the Lambs (1991), Kill Bill Vol. 1 (2003) en Mulholland Drive (2001). David Lynch is dus goed vertegenwoordigd.

De veertien films met een 9 op 10 — uitgekomen na 20 april 2004 — zijn:

De slechtste films zijn overigens:
Garfield met 2 / 10, en Elektra, Catwoman en Catacombs met 3 /10

19:59 Gepost door karen in varia & off topic | Permalink | Commentaren (0) | Tags: popcorn |  Facebook |

18-04-09

Trailer: Armored

armoredDe spoeling van creatieve ideeën in Hollywood is blijkbaar zo dun tegenwoordig dat er op hetzelfde moment twee films over krak hetzelfde onderwerp worden gemaakt. Beide films gaan over een geldtransport dat wordt overvallen, maar nog frappanter is dat beide films ook gewoon dezelfde titel hebben: Armored, en dat is toch wel erg straf.

De eerste Armored wordt geregisseerd door F. Gary Gray,  die enkele jaren geleden de remake van The Italian Job maakte, en verder ook het onding Be Cool. Armored is een remake van de Franse film Le convoyeur (2004) waarin een man een job aanneemt bij een geldtransportbedrijf en zo in de smaak valt bij zijn collega’s dat ze hem deelgenoot maken van hun plan om een overval te plegen. Scenaristen David Ayer (Harsh Times, Training Day) en Andrew Kevin Walker (Sleepy Hollow, Se7en) pasten het scenario aan. Eric Bana speelt de hoofdrol in de film, die waarschijnlijk nog een andere titel zal krijgen om de verwarring met de andere Armored te vermijden.

Ook in de tweede Armored plannen een groepje collega’s van een geldtransportbedrijf de ultieme overval: ze gaan een komend transport waarin ettelijke miljoenen dollar zullen worden vervoerd zelf overvallen. Hun plan lijkt waterdicht, totdat een onverwachte getuige opdaagt. Klinkt bekend. Deze film wordt geregisseerd door Nimród Antal die in 2003 het gelauwerde Kontroll maakte en daarna met Vacancy in 2007 een degelijke horrorfilm afleverde.

De cast van de Armored van Antal is voorlopig iets indrukwekkender dan die van Gray: Matt Dillon, Laurence Fishburne, Jean Reno, Skeet Ulrich, Milo Ventimiglia en Fred Ward, dat is een behoorlijk talentvolle bende. Van deze Armored is er ook al een trailer opgedoken die je hieronder kan vinden. Het is niet meteen een trailer om van achterover te slaan, maar er lijkt wel potentieel in deze Armored te zitten. De film komt op 18 november 2009 uit in België, de andere Armored pas in 2010.