29-04-09

Trailer: Case 39

Het is geen goed voorteken als je film nog steeds niet tot in de bioscoopzalen is geraakt ook al dateren de opnames al van 2006. Dat overkomt momenteel de horrorfilm Case 39 waarvan nu eindelijk toch al een trailer en een poster beschikbaar zijn.

case 39

In de film speelt Renée Zellweger de maatschappelijk werkster Emily Perkins die zich ontfermt over een jong meisje (Jodelle Ferland) dat wordt misbruikt door haar ouders. Later ondervindt Emily dat de zaken toch iets gecompliceerder zijn dan ze aanvankelijk dacht. Ze krijgt de hulp van detective Mike Barron (Ian McShane) die de zaak mee probeert te ontrafelen.

In 2004 al kocht Morgan Creek het scenario van Ray Wright (Pulse) om het daarna 18 maanden in de kast te laten liggen tot Paramount er zich mee ging bemoeien. De opnames werden meermaals uitgesteld, maar erger was het gesteld met de release datum die achtereenvolgens werd verlaat naar augustus 2006, 8 februari 2007, 22 augustus 2008 en 10 april 2009. Momenteel ligt de Belgische release op 9 september, een Amerikaanse release datum is er nog altijd niet.

Om maar een idee te geven: sinds het einde van de opnames heeft Zellweger achtereenvolgens nog meegespeeld in Bee Movie, Leatherheads, Appaloose, New in Town, My One and Only en Monsters vs. Aliens. Case 39 wordt overigens geregisseerd door Christian Alvart die in 2005 nog Antikörper maakte. In bijrollen zien we ook nog Kerry O'Malley, Bradley Cooper, Adrian Lester en Cynthia Stevenson.

De trailer put vooral uit het vat van horrorclichés: onheilspellend huis, enge badkamerscène, beestjes die plots opduiken, creepy kijkend kind, dichtslaande deuren, bloedspatten op de muur, donder en bliksem, vreemde activiteiten in de kelder en naïef hoofdpersonage dat blijkbaar nog nooit naar een horrorfilm heeft gekeken en daardoor met haar ogen open in haar ongeluk loopt. Het is niet nieuw allemaal, maar er zijn slechtere trailers.

De commentaren zijn gesloten.