28-04-09

Universal maakt remake Videodrome

Het laatste slachtoffer van de remakegolf in Hollywood is Videodrome van de Canadese regisseur David Cronenberg. Het is Universal die gisteren met het nieuws op de proppen kwam en er meteen aan toevoegde dat de nieuwe versie wordt geschreven en geproduceerd door Ehren Kruger, en dat is de scenarist van o.a. Arlington Road, Scream 3, The Ring en Transformers 2.

videodromeHet origineel dateert van 1983 en gaat over Max Renn (James Woods), de eigenaar van een obscuur televisiekanaal die het gewelddadige Videodrome wil uitzenden. Het programma gaat over mishandeling en moord, en hypnotiseert de kijkers zodat deze gaan hallucineren en zichzelf verminken (een van Cronenbergs favoriete thema’s). De tagline van de film luidde overigens “First it controlled her mind, then it destroyed her body... Long live the new flesh!”

Videodrome is een van de meest vreemde, bizarre en creepy films van Cronenberg (en uit de filmgeschiedenis tout court) waarin werkelijkheid en de hallucinaties van de personages in elkaar overlopen zodat je niet weet wat echt is en wat gedroomd. Het is dan ook een uitdaging van de nieuwe makers om de film over te brengen naar de big budgetplannen die ze met de remake hebben.

Kruger zal het oorspronkelijke scenario van Cronenberg update zodat er nano-technologie kan gebruikt worden en het project wordt aanzienlijk groter dan het 6 miljoen dollar kostende origineel (waarin overigens ook Deborah Harry van Blondie meespeelde). Het aanstellen van Kruger als scenarist lijkt daarbij niet eens een slechte zaak, de man heeft immers al bewezen dat hij een deftig scenario kan schrijven (Scream 3 uitgezonderd) en hij houdt duidelijk van science fiction en horror.

Er is nog geen regisseur aangesteld voor het project en Cronenberg heeft zelf een gaatje in zijn agenda nu de opnames van The Matarese Circle met Tom Cruise en Denzel Washington zijn uitgesteld naar 2010. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Cronenberg zelf de remake zal regisseren, zeker aangezien de regisseur tot dusver niet bij het project betrokken is.

De commentaren zijn gesloten.