18-04-09

Trailer: Armored

armoredDe spoeling van creatieve ideeën in Hollywood is blijkbaar zo dun tegenwoordig dat er op hetzelfde moment twee films over krak hetzelfde onderwerp worden gemaakt. Beide films gaan over een geldtransport dat wordt overvallen, maar nog frappanter is dat beide films ook gewoon dezelfde titel hebben: Armored, en dat is toch wel erg straf.

De eerste Armored wordt geregisseerd door F. Gary Gray,  die enkele jaren geleden de remake van The Italian Job maakte, en verder ook het onding Be Cool. Armored is een remake van de Franse film Le convoyeur (2004) waarin een man een job aanneemt bij een geldtransportbedrijf en zo in de smaak valt bij zijn collega’s dat ze hem deelgenoot maken van hun plan om een overval te plegen. Scenaristen David Ayer (Harsh Times, Training Day) en Andrew Kevin Walker (Sleepy Hollow, Se7en) pasten het scenario aan. Eric Bana speelt de hoofdrol in de film, die waarschijnlijk nog een andere titel zal krijgen om de verwarring met de andere Armored te vermijden.

Ook in de tweede Armored plannen een groepje collega’s van een geldtransportbedrijf de ultieme overval: ze gaan een komend transport waarin ettelijke miljoenen dollar zullen worden vervoerd zelf overvallen. Hun plan lijkt waterdicht, totdat een onverwachte getuige opdaagt. Klinkt bekend. Deze film wordt geregisseerd door Nimród Antal die in 2003 het gelauwerde Kontroll maakte en daarna met Vacancy in 2007 een degelijke horrorfilm afleverde.

De cast van de Armored van Antal is voorlopig iets indrukwekkender dan die van Gray: Matt Dillon, Laurence Fishburne, Jean Reno, Skeet Ulrich, Milo Ventimiglia en Fred Ward, dat is een behoorlijk talentvolle bende. Van deze Armored is er ook al een trailer opgedoken die je hieronder kan vinden. Het is niet meteen een trailer om van achterover te slaan, maar er lijkt wel potentieel in deze Armored te zitten. De film komt op 18 november 2009 uit in België, de andere Armored pas in 2010.

De commentaren zijn gesloten.